Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Έκρηξη στη Συγγρού: Οφείλεται σε φιάλη υγραερίου; - Οι εκτιμήσεις της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (φωτο)


Έρευνες από την Πυροσβεστική και την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής - Ορίστηκαν δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες - Οι ενδείξεις και τα πρώτα συμπεράσματα - Παραμένει αποκλεισμένο το σημείο της έκρηξης στη Συγγρού.

Τα αίτια της έκρηξης στο κτήριο με τον αριθμό 3 της λεωφόρου Συγγρού, που συγκλόνισε τα ξημερώματα το κέντρο της Αθήνας, αναζητούν η Πυροσβεστική και η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, ενώ ήδη για τον σκοπό αυτό έχουν οριστεί και δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ., σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, έλεγαν χαρακτηριστικά ότι, εάν η σημερινή ημέρα δεν ήταν αργία και η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς. «Γλιτώσαμε από θαύμα» υπογραμμίζουν.

Τα νεότερα στοιχεία από τις έρευνες, σύμφωνα με πηγές από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, φαίνεται να ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την έκρηξη. Και αυτό, καθώς το κτήριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου.

Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτήριο στον αριθμό 7. Καθώς φαίνεται, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7.

Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.
syggrou__5_
syggrou__4_
syggrou__3_

«Μύριζε πολύ έντονα υγραέριο και είδα ότι υπάρχει ένας μεγάλος κρατήρας» είπε στο protothema.gr ένας από τους ανθρώπους που έσπευσαν στο σημείο της μεγάλης έκρηξης: «Ειδαμε από την τηλεόραση ότι έγινε μια μεγάλη έκρηξη, επειδή έχουμε τη σχολή χορού στο διπλανό κτίριο από το σημείο που έγινε η έκρηξη. Ήρθα κατευθείαν εδώ, μίλησα με τον προϊστάμενο της Πυροσβεστικής και ανεβήκαμε επάνω και είδαμε ότι οι ζημιές είναι τεράστιες.

Μύριζε πολύ έντονα υγραέριο και είδα ότι υπάρχει ένας μεγάλος κρατήρας που έχει ανοίξει μια πολύ μεγάλη τρύπα, είναι όλα γκρεμισμένα, έχουν σπάσει τα πάντα κι έπειτα ήρθε ενημέρωση στην Πυροσβεστική να εκκενώσει το κτίριο, γιατί υπάρχει διαρροή υγραερίου. 

Ενημερώσαμε την ιδιοκτήτρια του διπλανού κτιρίου που έγινε η έκρηξη, μας είπε ότι ο αδερφός της ήταν σε εκείνο το σημείο, ενημερώσαμε τις Αρχές, τον βρήκαν τον άνθρωπο, ήταν τραυματισμένος, και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο».

Η λεωφόρος Συγγρού παραμένει κλειστή από το ύψος της Φραντζή, ενώ κλειστές παραμένουν η Αμαλίας και η Φιλελλήνων, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να απομακρύνουν τα συντρίμμια από το σημείο της έκρηξης.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: