Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Διαρροή αερίου στο Παγκράτι: Εληξε ο συναγερμός, οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους (φωτο & βίντεο)


Λίγο πριν τις 19:00 επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των πολυκατοικιών πέριξ της διασταύρωσης των οδών Πύρρου και Αινείου στο Παγκράτι όπου και σήμερα το μεσημέρι σήμανε συναγερμός καθώς σημειώθηκε διαρροή αερίου.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης οι εργασίες από την εταιρεία διαχείρισης αερίου και την ΕΥΔΑΠ συνεχίζονταν ωστόσο δεν υπήρχε κίνδυνος για τους κατοίκους της περιοχής.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας αγωγός της ΕΥΔΑΠ εμφάνισε διαρροή η οποία προκάλεσε από την πίεση, οπή στον αγωγό αερίου της περιοχής. Μία κάτοικος της περιοχής είδε στο πεζοδρόμιο να αναβλύζει νερό από το οποίο έβγαιναν μπουρμπουλήθρες ενώ υπήρχε και έντονη οσμή στο σημείο. Η ίδια κάλεσε τις αρχές οι οποίες μετέβησαν στο σημείο.

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός των αρχών, καθώς Πυροσβεστική και Αστυνομία βρέθηκαν στο σημείο. Οι κάτοικοι δύο οικοδομικών τετραγώνων βγήκαν από τα σπίτια τους καθώς έπρεπε για προληπτικούς λόγους να εκκενωθούν τα κτήρια, ενώ διεκόπη και η κυκλοφορία. Μέχρι περίπου τις 19:30 ο δρόμος της Αινείου ήταν ακόμη κλειστός μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Δείτε τι είπε η κάτοικος που εντόπισε τη διαρροή στo protothema.gr:

Στο σημείο μετέβη και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόβλημα και να συντονίσει τις ενέργειες για την παροχή κάθε βοήθειας προς τους κατοίκους που ξεσπιτώθηκαν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ζητηθεί από την Πολιτική Προστασία ένα λεωφορείο για να βολευτούν προσωρινά οι άνθρωποι και να μην κάθονται στο κρύο, μέχρι να δοθεί η άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom