Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΠΟΣΠΕΡΤ: Ανακοίνωση συμπαράστασης στον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη


Η προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης από την κυβέρνηση, δεν σταματά μόνο στην λίστα Πέτσα, ή τις διώξεις γνωστών δημοσιογράφων (Βαξεβάνης, Παπαδάκου, Γιαννόπουλος, κ.α.), αλλά και δεξιών ακόμα εφημερίδων (Δημοκρατία).

Συνεχίζεται και στον "δρόμο", όπου το έργο του εκφοβισμού έχουν αναλάβει οι δυνάμεις καταστολής. 

Αυτή την φορά η στοχοποίηση αφορά τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη, όταν αυτός κάλυπτε δημοσιογραφικά την πορεία αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη για τις αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων στο κτίριο του τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΑΠΘ.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, αλλά και σύμφωνα με μαρτυρίες των συναδέλφων του, παρά το γεγονός ότι έδειξε στους αστυνομικούς τη δημοσιογραφική του ταυτότητα, υπεβλήθη σε έλεγχο στοιχείων επειδή τραβούσε σε βίντεο τους αυθαίρετους αστυνομικούς ελέγχους.

Αφού τον εξανάγκασαν να σταματήσει την δουλειά του, μια ομάδα των ΜΑΤ τον περικύκλωσε.Κάποιοι από αυτούς τον έβριζαν, ενώ ένας αστυνομικός τον χτύπησε.Με την παρέμβαση των συναδέλφων του που βρίσκονταν εκεί κατάφερε να ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό. 

Είναι φανερό ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει στοχοποιηθεί από την Ασφάλεια αφού το επιβεβαίωσαν εκείνη την στιγμή λέγοντας ότι είναι "ο γνωστός Αβραμίδης".

Ενώνουμε την φωνή μας μαζί του και καταγγέλλουμε την παρεμπόδιση, για ακόμα μια φορά, δημοσιογράφου από άνδρες της Ασφάλειας να κάνει την δουλειά του.

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις οφείλουν να τοποθετηθούν και να καταγγείλουν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία εναντίον δημοσιογράφων. 

Παράλληλα οφείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να καταδικάσει το γεγονός και το περιστατικό να διερευνηθεί σε βάθος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom