Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Παναιτωλικός - Αρης 0 - 2 με δύο πέναλτι (φωτο & βίντεο)


Ο Παναιτωλικός υποδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο Αγρίνιο τον Αρη στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και μετά από ένα καλό παιχνίδι, με πρωταγωνιστή όμως τον διαιτητή Τζήλο, ηττήθηκε με 2 - 0.

Ο Παναιτωλικός προέρχονταν από μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 4-2 επί του ΟΦΗ, ενώ ο Άρης από ισοπαλία με τη Λαμία στο Κλεάνθης Βικελίδης και έναν οδυνηρό αποκλεισμό από το Κύπελλο από την ομάδα της Φθιώτιδας, χωρίς να έχει πετύχει γκολ σε 4 αγώνες, οπότε και οι δύο ήθελαν για διαφορετικούς λόγους τη νίκη.

Πιο τυχερός ο Αρης και με τη σχετική βοήθεια από τη διαιτησία βρέθηκε στο εικοσάλεπτο να προηγείται με 2 - 0 μετά εκτέλεση δύο πέναλτι....

Στο 3' Ο Εντιαγέ προσπάθησε να μπει στην περιοχή από τα αριστερά με τον Φλόρες να τον κρατάει, μάλλον γλιστράει ο ίδιος έξω από την περιοχή , όμως ο Τζήλος έδωσε πέναλτι. Το VAR εξέτασε τη φάση και δεν άλλαξε την απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης.

Στο 5' ο Ματίγια ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μελίσσα, ο οποίος ναι μεν έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα και 0 - 1.

Ο σκόρερ Ματίγια τρέχει και παίρνει τη μπάλα για να πανηγυρίσει και ταυτόχρονα κάνει και μία χειρονομία η οποία είναι για κόκκινη κάρτα, που δεν την είδαν ούτε ο διαιτητής, ούτε το VAR, όμως την καταγράφει πεντακάθαρα η τηλεοπτική κάμερα....


 

Στο 20' ο Αρης έκανε το 0 - 2 πάλι με πέναλτι: Ο Καμαρά ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Μαντσίνι μετά από ανατροπή του από τον Μελίσσα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του Άρη επί του Παναιτωλικού.

Μετά την ψυχρολουσία του 2 - 0 σε βάρος του ο Παναιτωλικός βγήκε για τα καλά μπροστά και με μπαλιές από τα πλάγια με τους Χουχούμη και Αποστολάκη έψαχνε τον Καρέλη και τον Μεντόσα, δημιούργησε αρκετές φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει,ενώ ζήτησε και πέναλτι σε δύο περιπτώσεις (σπρώξιμο στον Καρέλη και χέρι του Εντιεγέ στην περιοχή) αλλά δεν του δόθηκαν....

Στο 33' ο Αποστολάκης έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να γυρίσει με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να φεύγει έξω.

Στο 46' παραλίγο το 0 - 3: Ο Μπρούνο Γκάμα έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής και αριστερά, έφερε τη μπάλα στο δεξί, έκανε και το σουτ με τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Ημίχρονο με τον Άρη να είναι μπροστά στο σκορ με 2 - 0 από δύο πέναλτι.

*Στην ανάπαυλα ο Γιάννης Αναστασίου αλλά και παίκτες του Παναιτωλικού πήγαν προς το μέρος του Τζήλου να διαμαρτυρηθούν. Ιδίως το πρώτο πέναλτι που κέρδισε ο Άρης το δίνει πολύ εύκολα ο διαιτητής της αναμέτρησης, ενώ υπήρχαν και άλλες φάσεις στη διάρκεια του πρώτου μέρους που είχε λάθος αποφάσεις. Για αυτό και ο Έλληνας τεχνικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και είδε και την κίτρινη κάρτα του διαιτητή.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες με τον Παναιτωλικό να μπαίνει δυνατά σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την σε βάρος του κατάσταση.

Στο 47' κοντά στο 2 - 1 ο Παναιτωλικός με τον Μεντόσα να σουτάρει και τον Σιαμπάνη τελευταία στιγμή να διώχνει σε κόρνερ....

Στο 60' και πάλι κοντά στη μείωση του σκορ ο Παναιτωλικός με τον Μεντόσα να επιχειρεί ένα τρομερό σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής και τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Σιαμπάνη.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Αναστασίου προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές σε μια προσπάθεια να γίνει πιο επιθετικός ο Παναιτωλικός και να φτάσει σ' ένα γκολ που θα τον ξαναέβαζε στο παιχνίδι.

Από την πλευρά του ο Ακης Μάντζιος φρόντισε κι αυτός να κρατήσει μακριά τους αντιπάλους του από την εστία του Σιαμπάνη και χτυπάει στις αντεπιθέσεις...

Τα λεπτά κυλούσαν με τον Παναιτωλικό να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί για το γκολ χωρίς όμως να μπορεί να διασπάσει την άμυνα του Αρη.

Στο 85' ο Παναιτωλικός με τον Βέργο να κάνει το συρτό σουτ στην δεξιά γωνία του Σιαμπάνη με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να πέφτει και να διώχνει με το ένα χέρι.

Ο Παναιτωλικός πίεζε μεν, όμως δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για την περιοχή του Σιαμπάνη κι έτσι μοιραία ήρθε μία ήττα που αν διαιτητής δεν ήταν τόσο γενναιόδωρος με τους Θεσσαλονικείς ίσως να είχε άλλη τροπή το ματς....

Πρώτα γκολ έστω και με πέναλτι και πρώτη νίκη για φέτος ο Αρης, μετά από πέντε ματς χωρίς νίκη, αντίθετα για τον Παναιτωλικό με τα πολλά παράπονα για την διαιτησία σταμάτησε το σερί των επιτυχιών....

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Βργκοτς(63' Μόρσεϊ), Αποστολάκης, Χουχούμης, Μαλής, Αντούνες, Ντουάρτε(63' Μάρτενσον), Μπαρμπόσα(84' Μπελεβώνης), Φλόρες(84' Τσιγγάρας), Μεντόσα, Καρέλης(63' Βέργος).

Αρης: Σιαμπάνης,Φαμπιάνο,Ματίγια(83' Σάκιτς),Μπρούνο Γκάμα(62' Ιτούρμπε),Καμαρά(89' Λόπεθ),Γκανέα,Μπραμπεκ,Σούντρεγκν,Εντιαγέ(83' Μάνος),Μαντσίνι(62' Γκαρσία),Σάσα.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom