Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Αττική Οδός: Ακινητοποιημένα και σήμερα εκατοντάδες οχήματα - Αποχιονίζουν με τα φτυάρια! (φωτο & βίντεο)


Για τρίτη ημέρα εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα στην Αττική Οδό.Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή χθες το μεσημέρι, 500 αυτοκίνητα ηταν ακινοτοποιημένα στην Αττική Οδό.

Η τελευταία καταγραφή από τις Αρχές έγινε χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με την οποία 500 αυτοκίνητα παρέμεναν ακινοτοποιημένα. Εκτοτε, δεν υπάρχει ενημέρωση.

Για να διευκολυνθεί η απομάκρυνση των αυτοκινήτων η Πολιτική Προστασία έχει βάλει λεωφορεία για να μεταφέρονται οδηγοί και να παραλάβουν τα οχήματά τους. Το ένα σημείο είναι στο δαχτυλίδι της Κηφισίας και το δεύτερο στην έξοδο 15 της Παλλήνης. Τα οχήματα θα είναι διαθέσιμα από 09:00-19:00

Από εκεί, παίρνουν τους οδηγούς και τους οδηγούν στα αυτοκίνητά τους. Τα περισσότερα από αυτά είναι θαμμένα στο χιόνι.

Ο  αποχιονισμός όσο κι αν φαίνετια περίεργο γίνεται από οπλίτες θητείας, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων!

Πρόκειται για το σχέδιο «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» στο πλαίσιο του οποίου στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, οπλίτες, σμηνίτες, ακόμα και ναύτες με τα φτυάρια στα χέρια προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητα.

Πέντε ασθενείς μετέφερε το ΕΚΑΒ από την Αττική Οδό στα νοσοκομεία

Μία τιτάνια μάχη δίνεται αυτές τις μέρες από το ΕΚΑΒ για την εξυπηρέτηση του κόσμου, αφού η κακοκαιρία «Ελπίδα» δεν δημιούργησε μόνο αυξημένο όγκο δουλειάς αλλά δυσχέρανε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις των στελεχών του.

«Αυτό το τρίημερο ήταν πολύ δύσκολο για εμάς και συνεχίζει να είναι γιατί με την ολισθηρότητα του δρόμου η μετακίνηση απαιτούσε να βάζουμε και να βγάζουμε τις αλυσίδες στα ασθενοφόρα για να παραλάβουμε τους ασθενείς»,  ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Μιλώντας για το πώς διαχειρίστηκαν τα περιστατικά την περασμένη Δευτέρα, όταν η χιονόπτωση ήταν έντονη στην Αττική, ο κ. Μαθίοπουλος επιβεβαίωσε ότι η πρόσβαση στους ασθενείς ήταν εξαιρετικά δύσκολη. «Τουλάχιστον προσπαθήσαμε να φτάσουμε στα επείγοντα περιστατικά. Σε κάποιες περιπτώσεις δώσαμε συμβουλές τηλεφωνικά. Είχαμε πάρα πολλές κλήσεις και με τη βοήθεια της πυροσβεστικής όπου χρειάστηκε μεταφέραμε ασθενείς στα νοσοκομεία», αποκάλυψε.

attiki_odos_3i_mera__2_
attiki_odos_3i_mera__3_
attiki_odos_3i_mera__4_
attiki_odos_3i_mera__1_

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom