Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Μετά το σάλο και τις αντιδράσεις ανάκληση βίντεο που αναπαράγουν τη θεωρία του αγέννητου παιδιού στα σχολεία


Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τρία «εκπαιδευτικά» βίντεο που στάλθηκαν στα σχολεία της χώρας με θέμα την Προγεννητική Αγωγή. Το εν λόγω υλικό αναπαράγει τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού» και είχε… εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας, αλλά το απόγευμα του Σαββάτου – όπως ήταν αναμενόμενο – ανακλήθηκε.

Στα βίντεο – που επιγράφονται «Εκπαιδευτικό video για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας με θέμα την Προγεννητική Αγωγή» και στάλθηκαν στα γυμνάσια – προβάλλεται και υποστηρίζεται η θεωρία ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί. Υποστηρίζεται επίσης ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή ή ότι όλες οι ασθένειες του παιδιού ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη.

Μάλιστα, η επιλογή του γενετικού υλικού – όπως αναφέρει η θεωρία της εταιρείας – εξαρτάται από την… ποιότητα αγάπης ενός ζευγαριού. Εξηγεί μάλιστα πως «…όταν το ζευγάρι τη στιγμή της σύλληψης, βρίσκεται σε ανώτερη πνευματική κατάσταση είναι μια εμπειρία που το παιδί την κουβαλάει σε όλη τη ζωή του».

«Τα πάντα ξεκινούν τη στιγμή της σύλληψης του παιδιού» λέει η Μαλαματένια Ρούλια από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής και στηρίζει το επιχείρημα στην αρχαία Κίνα που μετρούσαν την ηλικία του παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης, στις πεποιθήσεις κάποιας φυλής στην Αφρική της οποίας τα μέλη θεωρούσαν ότι η ηλικία του παιδιού ξεκινάει από την ώρα που η γυναίκα συλλαμβάνει την ιδέα (!) να κάνει παιδί.

Δείτε εδώ αναλυτικά:

«…όταν το ζευγάρι τη στιγμή της σύλληψης, βρίσκεται σε ανώτερη πνευματική κατάσταση είναι μια εμπειρία που το παιδί την κουβαλάει σε όλη τη ζωή του» αναφέρεται σε άλλο βίντεο.

Δείτε εδώ αναλυτικά:

Σάλος στα social media – Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα βίντεο που είναι αναρτημένα στο Youtube, προκάλεσαν την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο να επιτίθεται προσωπικά στην υπουργό Παιδείας: «Η Κεραμέως μας υπενθυμίζει ότι ακροδεξιά σημαίνει: μίσος για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος, μίσος για την ελευθερία στον σεξουαλικό προσανατολισμό και απέχθεια για την επιστήμη. Πρέπει να φύγουν! #video_γονιμοτητας».

Την ίδια ώρα, και τα social media έχουν κατακλυστεί από αρνητικά σχόλια για τα βίντεο και την έγκριση που έλαβαν από το υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, το #video_γονιμοτητας είναι στα πρώτα πέντε trend στο Twitter. 

Δείτε μερικά από τα σχόλια:

Μετά τον σάλο, o πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».



Η επιστολή που στάλθηκε στα σχολεία για τα βίντεο

«Προς τα Γυμνάσια της Ελληνικής Επικράτειας 

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά, 

Εκπροσωπούμε το μη-κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής»,  το οποίο στοχεύει στην προετοιμασία των νέων για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ξεκινώντας από την σχολική ακόμη ηλικία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τον τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα»,  και αριθμό Πρωτ.: Φ.2.1/ΕΧ/101346/149068/Δ7 της 19 Νοεμβρίου 2021 και καλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων μας να το επιλέξουν…

Για την προετοιμασία των καθηγητών, αλλά και συγχρόνως και για εκπαιδευτικό υλικό, έχουμε ετοιμάσει 3 βίντεο, μιας διδακτικής ώρας το καθένα, και προσφέρουμε επίσης ένα μικρό επιστημονικό βιβλίο 84 σελίδων με ομώνυμο τίτλο: «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα» από Ιωάννα Μαρή και συνεργάτες.   

Προσφέρουμε επίσης, ως σωματείο την πλήρη διαδικτυακή ή προσωπική μας υποστήριξη για την επίλυση τυχόν αποριών.

Είμαστε έτοιμοι να σας αποστείλουμε (εννοείται, δωρεάν) το ανωτέρω σχετικό εγκεκριμένο βιβλίο μας για την ενημέρωσή σας και ελπίζουμε ότι θα επιλέξετε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο, για πρώτη φορά δίνει στους νέους γνώσεις ζωής, που σχεδόν όλοι θα έχουν αργότερα να εφαρμόσουν, και που θα οδηγήσουν την κοινωνία μας σε μια νέα ποιότητα υγείας και αξιών. 

Με εξαιρετική τιμή 

Η Επιστημονική μας Ομάδα»

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom