Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» σε βόρεια προάστια και Αττική Οδό από τον χιονιά, δείτε live πού υπάρχουν προβλήματα


Ακινητοποιημένα οχήματα σε κεντρικούς δρόμους των βορείων προαστίων, οδηγία της αστυνομίας για αποφυγή μετακινήσεων στην Αττική - Δείτε live εικόνα, ενημερωθείτε από τον χάρτη κυκλοφορίας της Τροχαίας.

Το δεύτερο και ισχυρότερο κύμα της «κακοκαιρίας Ελπίς» είναι σε εξέλιξη και λίγο μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε να χιονίζει και στο κέντρο της Αθήνας όπου σε πολλές περιοχές αρχίζει να το «στρώνει».

Η κυκλοφορία διεξάγεται με σημαντικά προβλήματα στα βόρεια προάστια της Αθήνας μέχρι και αυτή την ώρα, με το χιόνι να πέφτει πυκνό μέχρι και το κέντρο της Αθήνας.

Τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα εντοπίζονται αυτή την ώρα στα βόρεια προάστια με μεγάλες καθυστερήσεις στην περιοχή και οχήματα να κινούνται σημειωτόν στη λεωφόρο Πεντέλης.

Αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί σε διάφορα σημεία καθώς δεν μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους χωρίς αλυσίδες.

Κίνηση στους δρόμους ώρα 11:40:
Αυξημένη είναι η κίνηση επί της λωφόρου Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη, ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και στη Μεσογείων στο ύψος των Αμπελοκήπων. 

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, πολύ αυξημένη καταγράφεται η κίνηση τώρα επί της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος). Κίνηση στους δρόμους θα συναντήσουν οι οδηγοί και στον Κηφισό αλλά και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. 

 Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει στους δρόμους και εργάζονται για να κρατήσουν ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο, αν και ήδη σε δήμους των βορείων προαστίων η χιονόπτωση είναι ισχυρή καθώς το έχει στρώσει και γι' αυτό γίνονται διαρκώς συστάσεις για προσεκτική και όχι άσκοπη μετακίνηση.
ethniki_lykovrisi_in__2_
ethniki_lykovrisi_in__3_
ethniki_lykovrisi_in__1_
Εν τω μεταξύ, οδηγία προς τους πολίτες της Αττικής και κυρίως των βορείων προαστίων, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να ενημερώνονται συνεχώς για τους κλειστούς δρόμους από την χιονόπτωση, εξέδωσε πριν από λίγο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα της λεωφόρου Φυλής και της Τατοΐου

Με νεότερη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, διακόπηκε, πριν από λίγο, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής τμήματα της λεωφόρου Φυλής και της Τατοϊου:

- Στη λεωφ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας "Το νέο φαράγγι" έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα.

- Στην Τατοϊου, από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα, καθώς και από το ύψος του οικισμού "Αγιος Μερκούριος" έως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα.

Την ίδια ώρα η Αττική Οδός γνωστοποίησε το πρωί της Δευτέρας, ότι γίνεται ρίψη άλατος,κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, την ώρα που η χιονόπτωση είναι σφοδρή.

Δείτε εικόνα από την Αττική Όδό  ώρα 11:40 
Αναστέλλονται τα απογευματινά δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Κορωπί-Κάντζα

Προβλήματα και στα δρομολόγια του Μετρό προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίς που πλήττει με σφοδρότητα το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Οι συρμοί της γραμμής 3 στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο σταματούν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται για σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Κορωνπί - Κάντζα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom