Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Θεσ/κη: Στοχοποίηση και τραμπουκισμοί κατά του δημοσιογράφου Χρ.Αβραμίδη από την Ασφάλεια και τους ΜΑΤατζήδες (βίντεο)


Σε τραμπουκισμό, εξύβριση και στοχοποίηση του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη προχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως αποδεικνύει και σχετικό βίντεο που έχει δημοσιευθεί, άνδρες της Ασφάλειας χωρίς καμία αιτία του ζήτησαν να κλείσει το κινητό του τηλέφωνο, στη συνέχεια τον περικύκλωσαν μαζί με μια διμοιρία ΜΑΤ και τον κράτησαν παράνομα.

Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλει ο Χρήστος Αβραμίδης, του είπαν πως είναι «γνωστός» στην Ασφάλεια, του φώναζαν, τον κλώτσησαν στο πόδι και τον απείλησαν  με σεξιστικές φράσεις.

Για ακόμη μια φορά στοχοποιείται και τραμπουκίζεται δημοσιογράφος από άνδρες της Ασφάλειας, επειδή κάνει τη δουλειά του, δημοσιεύοντας και αναδεικνύοντας την αστυνομική αυθαιρεσία, όποτε αυτή συμβαίνει.

Είναι σαφές ότι αυτό δεν αρέσει στους υψηλούς ορόφους της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Δεν είναι όμως δυνατόν να στοχοποιείται και να επιχειρείται με αυτόν τον αντιδημοκρατικό και παράτυπο τρόπο ένας δημοσιογράφος που καλύπτει τα γεγονότα.

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις οφείλουν να τοποθετηθούν και να καταγγείλουν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία εναντίον δημοσιογράφων που κάνουν τη δουλειά τους.

Παράλληλα οφείλει ο λαλίστατος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος να καταδικάσει το γεγονός και το περιστατικό να διερευνηθεί σε βάθος. Εξάλλου από το βίντεο τα στοιχεία των ανδρών της Ασφάλειας που διέπραξαν την επίθεση σε βάρος του Χρ. Αβραμίδη είναι εμφανή.

Καταγγελία και αποδεικτικά βίντεο

Καταγγελία και αποδεικτικά βίντεο της στοχευμένης επίθεσης από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη, δημοσίευσε στους λογαριασμούς του στα social media, o δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης.

«Μόλις με έπιασε η αστυνομία μπροστά σε όλους τους δημοσιογράφους παρά την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας. Τραβούσα βίντεο, έναν έλεγχο στοιχείων.

Με έβαλαν να κλείσω το κινητό, με οδήγησαν πίσω από τα ΜΑΤ και με περικύκλωσαν. Μου φώναζαν, με ρώτησαν αν είμαι ο “φίλος τους ο Αβραμίδης ο γνωστός”.

Όταν μου φώναζαν τους είπα να μην το κάνουν γιατί μπορώ και εγώ να φωνάξω. Ένας ασφαλίτης μου είπε “σε γαμάμε κιόλας απ’ τον κωλο αν θέλουμε” και με κλώτσησε στο καλάμι.

Στη συνέχεια παρενέβη κόσμος που βρισκόταν εκεί & δημοσιογράφοι και αφέθηκα ελεύθερος.

VID 2 Με κρατά βίαια η αστυνομία και εμποδίζει τη δημοσιογραφική κάλυψη (είμαι αυτός με την κόκκινη μάσκα ανάμεσα σε ασφαλίτες).
Δημοσιογράφοι προσπαθούν να καταγράψουν, μα ασφαλίτες τους παρεμποδίζουν ξανά. Ελληνική Αστυνομία, τι θα γίνει με τους τραμπούκους σας;
», αναφέρει ο Χρήστος Αβραμίδης σε ανάρτησή του στο facebook, την οποία και συνοδεύει με εξόχως αποκαλυπτικά βίντεο.

Δείτε το δεύτερο βίντεο που καταγράφει το περιστατικό:

Αντίστοιχο σκηνικό βίωσε όμως και ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης, ο οποίος κατέγραφε προσαγωγές διαδηλωτών στη μέση του δρόμου, όταν άνδρας της ομάδας ΔΡΑΣΗ του έκλεινε το οπτικό πεδίο, φωνάζοντας του και ζητώντας του να αποχωρήσει από το σημείο, παρακωλύοντας την άσκηση του δημοσιογραφικού του έργου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: alter thess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom