Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Πανικός και καταστροφές στην Ξάνθη από μεγάλη φωτιά σε καπναποθήκη (φωτο & βίντεο)


Πανικός επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Ξάνθης - Αποκαΐδια άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία - Οι φλόγες κατέστρεψαν ολοσχερώς την παλιά καπναποθήκη, κοντά στα ΚΤΕΛ της πόλης.

Η μεγάλη φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα με αποτέλεσμα ένα πυκνό μαύρο σύννεφο καπνού να σκεπάσει την Ξάνθη, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους της ακριτικής πόλης.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, ενώ στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής.

Οι φλόγες δεν περιορίστηκαν ωστόσο μόνο στην παλιά καπναποθήκη, αλλά επεκτάθηκαν, προκαλώντας ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ κάηκαν και τέντες σπιτιών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι η στάχτη σκέπασε ένα μεγάλο μέρος του ιστορικού κέντρου της Ξάνθης.

Δείτε την τελευταία ενημέρωση του Πυροσβεστικού σώματος:

Η φωτιά μάλιστα «μαύρισε» τοίχο οικοδομής, ωστόσο η έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα.

Κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως στο εν λόγω σημείο «συχνάζουν» είτε ναρκομανείς είτε μη νόμιμοι μετανάστες που βρίσκουν προσωρινή στέγη κατά τη διέλευσή τους από την Ξάνθη και δεν αποκλείεται η πυρκαγιά να ξέσπασε όταν επιχείρησε κάποιος να ανάψει φωτιά για να ζεσταθεί μέσα στην εγκαταλελειμμένη καπναποθήκη.

Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής έχει αναλάβει να διαλευκάνει τα αίτια που προκάλεσαν τη μεγάλη φωτιά, που τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι.





https://www.xanthinea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom