Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Νίκησε και τον ΟΦΗ ο Παναιτωλικός 4 - 2 μέσα στο Ηράκλειο (βίντεο)


O ΟΦΗ υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα τον Παναιτωλικό στο Ηράκλειο, όπου στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έπεφτε καταρρακτώδης βροχή, στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να πλασαριστούν στην εξάδα, ενώ ο Παναιτωλικός ήθελε να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών του απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, πράγμα που πέτυχε κερδίζοντας και τον ΟΦΗ με 4 - 2.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έπαιξε και σήμερα καλό ποδόσφαιρο μέχρι το 60' όταν βρέθηκε να προηγείται με 3 - 1, στη συνέχεια όμως υποχώρησε προφανώς από την κούραση των συνεχόμενων αγώνων κι έδωσε χώρο στην ομάδα του Νίκου Νόμπλια, η οποία αν δεν έχανε πέναλτι όταν το σκορ ήταν 2 - 3 ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό...

Στο 8' ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ: Ο Μαρινάκης ανέτρεψε τον Μόρσεϊ στην περιοχή, την στιγμη που ντρίμπλαρε με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Ο Μεντόσα το εκτέλεσε, ο Βάτερμαν απέκρουσε, με τον Μεντόσα να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0 - 1.

Ψυχρολουσία για τον ΟΦΗ που στη συνέχεια πάλεψε για το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Παναιτωλικός κρατούσε γερά στην άμυνα κι έβγαινε τακτικά στην επίθεση ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ, ώσπου έκανε και σήμερα ένα χαζό λάθος στην άμυνα....

Στο 43' ο ΟΦΗ ισοφάρισε: Ο Φλόρες στην προσπάθειά του να κόψει την μπάλα, μπέρδεψε την άμυνα του Παναιτωλικού, ο Νέιρα βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα και τον νίκησε με πλασέ γράφοντας το 1-1.

Στο 45' απάντησε ο Παναιτωλικος στο γκολ του ΟΦΗ: Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα, ο Κορνέλιους πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά από έλεγχο στο VAR για πάνω από δύο λεπτά το γκολ επικυρώθηκε και 1 - 2.

To πρώτο μέρος στο Ηράκλειο έληξε με τον Παναιτωλικό να προηγείται 2-1 του ΟΦΗ.

Με μία αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ψάχνοντας εναγωνίως το γκολ της ισοφάρισης, αλλά αυτός που πέτυχε γκολ ήταν ο Παναιτωλικός!

Στο 52' ο Ντουρμισάι έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 53' ο Παναιτωλικός πέτυχε και τρίτο γκολ: Ο Μεντόσα από αριστερά τροφοδότησε τον Καρέλη, ο οποίος έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1 - 3.

Στο 55' ένα καλό σουτ του Λάμπρου μέσα από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να διώχνει σε κόρνερ.

Ο ΟΦΗ δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να παλεύει το παιχνίδι καθώς ο Παναιτωλικός υποχώρησε και δέχτηκε γκολ... και λίγο έλειψε και την ισοφάριση!

Στο 65' παραλίγο αυτογκόλ για τον Παναιτωλικό: Ο Λουί στην προσπάθειά του να διώξει, πήγε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Μελίσσας κατάφερε να διώξει, αν και είχε αντίθετο βηματισμό.

Στο 66' ο ΟΦΗ ξαναμπήκε στο παιχνίδι: Ντουρμισάι έστρωσε την μπάλα στο Νέιρα, ο οποίος έκανε το πλασέ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μελίσσα και 2 - 3.

Ο Αναστασίου φώναξε στους παίκτες του να συνέλθουν και προχώρησε σε δύο αλλαγές για να διαφυλάξει το σκορ, ενώ ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει...

Στο 80' ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι όταν Κορνέλιους σταμάτησε τον Νέιρα με τα χέρια.

Στο 81' ο Νέιρα το εκτέλεσε για την ισοφάριση και το χατ τρικ, αλλά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι κι έτσι χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία...

Ο ΟΦΗ ρίσκαρε στη συνέχεια για να βρει ένα γκολ κι έτσι δέχτηκε και τέταρτο σε μία αντεπίθεση του Παναιτωλικού!

Ο Παναιτωλικός κλείδωσε τη νίκη στο Ηράκλειο στο 92': Οι Αγρινιώτες στο προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έφυγαν στην κόντρα με τον Βέργο να ντριπλάρει τον Διαμαντή και να περνάει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Βάτερμαν γράφοντας το 4-2.


Πολύτιμη νίκη της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου που έπαιξε και σήμερα για όσο άντεξε με πάθος για τη νίκη προσθέτοντας έτσι τρεις ακόμα βαθμούς στο ενεργητικό της, ενώ ξέφυγε αρκετά από την ουρά της βαθμολογίας.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης(83' Στάικος), Βούρος, Διαμάντης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν(60' Ντούινεν), Τοράλ(83' Νταμπί), Τσιλιαννίδης(46' Ντουρμισάι), Νέιρα, Λάμπρου.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Χουχούμης, Κορνέλιους, Μάλης, Λούι, Αντούνες, Φλόρες, Μόρσεϊ(82' Αποστολάκης), Μεντόσα(67' Ντουάρτε), Μπαρμπόσα(70' Τσιγγάρας), Καρέλης(82' Βέργος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom