Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Νέα μεγάλη νίκη του Παναιτωλικού, 2 - 1 τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος (βίντεο)


Ο Παναιτωλικός υποδέχτηκε το μεσημέρι στο Αγρίνιο τον Ολυμπιακό στο πρώτο παιχνίδι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και τον νίκησε με 2 - 1.

Οι Αγρινιώτες προερχόμενοι από την ιστορική νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα ήθελαν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και το πέτυχαν με το παραπάνω, ενώ οι ερυθρόλευκοι μετά από δύο συνεχόμενα 0 - 0 ήθελαν να επιστρέψουν στα γκολ και τις νίκες, γκολ πέτυχαν αλλά έφυγαν από τη γήπεδο ηττημένοι....

Και οι δύο ομάδες κατέβηκαν με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους και με πολλή όρεξη για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και πράγματι η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, δημιουργήθηκαν πολλές φάσεις κοντά στις δύο εστίες, ενώ γρήγορα μπήκαν και δύο γκολ...

Στο 2' η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό: Οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Μεντόσα έδωσε στον Ντουάρτε που μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και πλάσαρε, αλλά ο Ξενιτίδης απομάκρυνε με προβολή σε κόρνερ.

Στο 11' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό: Ο Ελ Αραμπί έπειτα από έξοχη πάσα του Βρουσάι, βγήκε απέναντι από τον Ανέστη, αλλά ο Μαροκινός άνοιξε το κοντρόλ του και πρόλαβε σε πρώτο χρόνο να διώξει ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού.Σε δεύτερο χρόνο κέρδισε την μπάλα ο Βαλμπουενά, αλλά και πάλι ο Ανέστης είπε όχι, πέφτοντας στα πόδια του Γάλλου και μπλοκάροντας την μπάλα.

Στο 13' γκολ για τον Ολυμπιακό: Ωραία συνεργασία των Ελ Αραμπί, Βρουσάι και Ανδρούτσου, ο Ελ Αραμπί έξω από την περιοχή «έσπασε» την μπάλα δεξιά προς τον Βαλμπουενά, ο Γάλλος σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ελ Αραμπί που τρύπωσε στην περιοχή, με προβολή με το αριστερό άνοιξε το σκορ 0 - 1.

Στο 16' παραλίγο δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός: Καλοχτυπημένο κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί έπιασε με δύναμη την κεφαλιά, ο Ανέστης έδιωξε ενστικτωδώς και ο Μπα που κέρδισε το ριμπάουντ έστειλε με νέα κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Στο 21' ο Μπα φαίνεται να κάνει πέναλτι: Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ανατροπή εντός περιοχής του Βέργου όταν μπαίνοντας με τη μπάλα στην περιοχή ο Μπα τον έσπρωξε, αλλά ο διαιτητής Κουτσιαύτης είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 23' ο Παναιτωλικός σε μία φάση διαρκείας ισοφάρισε: Ο Μεντόσα από τα αριστερά έστρωσε την μπάλα στον Ντουάρτε κι αυτός βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού κι από κοντά σημάδεψε το δοκάρι.Ο Βέργος που πήρε το ριμπάουτ σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στα σώματα και στρώθηκε στον Μεντόσα που από το ύψος της περιοχής με νέο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1 - 1.

Μετά την ισοφάριση ο Παναιτωλικός ανέβηκε αισθητά, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα και με λίγη τύχη ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Στο 41' μία πολύ καλή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό: Ο Βέργος μπήκε στην περιοχή έπειτα από βαθιά μπαλιά, πέρασε αρχικά τον Μπα και την ώρα που πήγε να πλασάρει τον Κρίστινσον ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πρόλαβε και τον σταμάτησε....

Στο 44' ο αγώνας διακόπηκε για λίγο καθώς οι γιατροί των δύο ομάδων ανέβηκαν στις κερκίδες όπου κάποιος φίλαθλος αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1 - 1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τρεις αλλαγές από πλευράς Ολυμπιακού σε μια προσπάθεια του Μαρτίνς να ξαναπάρει τα ηνία του αγώνα η ομάδα του, ενώ ο Παναιτωλικός συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα και την ίδια μαχητικότητα...

Στο 52' ο Ολυμπιακό είχε καλή ευκαιρία για το 1-2: Ο Λόπες κέρδισε με πείσμα την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έδωσε στον Τικίνιο που μέσα από την περιοχή σούταρε δυνατά και ο Ανέστης έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 60' ο Παναιτωλικός πέτυχε δεύτερο γκολ: Ενώ ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε για το γκολ, ο Παναιτωλικός χτύπησε στην αντεπίθεση.Ο Καρέλης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και απέναντι από τον Κρίστινσον (περίπου όπως και με την ΑΕΚ) και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ισλανδού γκολκίπερ γράφοντας το 2 - 1.

Στο 68' ο Παναιτωλικός πέτυχε και τρίτο γκολ, που ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ: Ο Βέργος, που βγήκε στην πλάτη του Αβραάμ Παπαδόπουλου, με τρομερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, κάτι στο οποίο συμφώνησε και το VAR.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός το πάλεψε για την ισοφάριση, ενώ ο Αναστασίου θωράκισε την άμυνά του και η πίεση των παικτών του Παναιτωλικού ήταν ασφυκτική σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου  και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να σκοράρουν.

Νέα μεγάλη νίκη του Παναιτωλικού, 2 - 1 τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος αυτή τη φορά, με εξαιρετική εμφάνιση, χωρίς κόμπλεξ απέναντι σ' ένα μεγάλο αντίπαλο και με πίστη για τη νίκη...

Ανεξάρτητα του τι θα γίνει την άλλη εβδομάδα στη ρεβάνς στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ο Παναιτωλικός έπεισε σήμερα τους οπαδούς του ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν για την συνέχεια του πρωταθλήματος εφ' όσον συνεχίσει έτσι.

* Στην έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου άσου του Παναιτωλικού Αριστείδη Μπαρχαμπά, που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 14/1/22.

Το μήνυμα του Παναιτωλικού στις κερκίδες 



Παναιτωλικός: Ανέστης, Μπακαδήμας(83' Λούι), Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης (89' Περέιρα), Αντούντες, Μάρτενσον(62' Μόρσεϊ), Ντουάρτε, Μεντόζα(83' Φλόρες), Βέργος, Καρέλης(62' Τσιγγάρας).

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Μπαγκαλιάνης, Παπαδόπουλος(77' Λοβέρα), Μπα(45' Παπασταθόπουλος), Ανδρούτσος, Σουρλής, Ξενιτίδης, Καρμπόβνικ(62' Κίτσος), Βρουσάι, Βαλμπουενά(45' Λόπες), Ελ Αραμπί(45' Τικίνιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom