Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 2 - 0 (φωτο)


Στην παγωμένη Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε το απόγευμα τον Παναιτωλικό για την αναβληθείσα τρίτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της Super League και τον νίκησε μάλλον δύσκολα 2 - 0 με ένα γκολ από πέναλτι κι ένα στις καθυστερήσεις.

Πληγωμένες και οι δύο ομάδες από τον κοροναϊό, με ελάχιστες προπονήσεις και αρκετές απουσίες έπαιξαν όσο μπορούσαν και τελικά νικητής έφυγε ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναιτωλικός παρότι υπέπεσε σε δύο πέναλτι θα μπορούσε να φύγει με την ισοπαλία σύμφωνα με τις ευκαιρίες που είχε στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 10' ο Σβιντέρσκι πίεσε και έκλεψε τη μπάλα μέσα στην περιοχή με τον Μελίσσα να τον ανατρέπει και να του κάνει πέναλτι και να βλέπει την κίτρινη κάρτα.

Ο Κούρτιτς που έως τώρα είχε πέντε στις πέντε εκτελέσεις πέναλτι έκανε το σουτ στο κέντρο της εστίας, ο Μελίσας έπεσε στα δεξιά αλλά κατάφερε με το πόδι του να απομακρύνει τη μπάλα και να κρατήσει το 0 - 0.

Στο 27' ωραία πάσα για τον Λύρατζη που έκανε την προσπάθεια να περάσει, η μπάλα βρήκε στο στήθος αρχικά του Ντουάρτε και εν συνεχεία στο αριστερό του χέρι και ο διαιτητής πήγε να δει το VAR και στη συνέχεια υπέδειξε πέναλτι.

Στο 29' ο Κούρτιτς ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, παρά το γεγονός ότι είχε χάσει το πρώτο πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ κι αυτή τη φορά ήταν εύστοχος και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0!

Οι φάσεις των δύο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ κι άλλες δύο καλές στιγμές των Θεσσαλονικέων που απέκρουσε ο Μελίσσας ήταν ό,τι σημαντικό έγινε στο πρώτο ημίχρονο,ενώ από πλευράς Παναιτωλικού ένα μόνο μακρινό σουτ από τον Μεντόσα, πολύ άστοχο.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες το δεύτερο μέρος με τον Παναιτωλικό να μπαίνει πιο δυνατά και να δημιουργεί δύο φάσεις για γκολ, στο 48' με κεφαλιά του Μαλή μετά από κόρνερ και στο 51' μ' ένα μακρινό σουτ του Τσιγγάρα.

Στο 52' ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση: Σε πάσα από τα δεξιά ο Βέργος έκανε την κίνηση και την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 53' ο Σβιντέρσκι μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού, την κατάλληλη στιγμή γύρισε πίσω προς τον Μούργκ που πέρασε δύο παίκτες, αλλά το πλασέ που επιχείρησε βγρήκε πάνω στον Μελίσσα.

Ο Παναιτωλικός ήλεγχε το ματς και προσπαθούσε να βρει ένα γκολ, που δεν ήρθε ποτέ....

Στο 82' κι άλλη πολύ καλή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό να ισοφαρίσει: Ο Καρέλης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μιχαηλίδη, μπήκε από τα δεξιά έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Βέργο με τον Λύρατζη να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή να διώξει σωτήρια σε κόρνερ προ του Βέργου.
 
Κι αφού ο Παναιτωλικός δεν έβαζε γκολ, ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις. με  σουτ του Ζαμπά στο 92' από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση και μετά από λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Τσόλακ γύρισε τη μπάλα προς τον Αουγκούστο που έβγαλε έξω στον Ζαμπά, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο, ενώ ο Παναιτωλικός που στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε διστακτικός και σήμερα δεν απέφυγε τα λάθη στην άμυνα παραχωρώντας μάλιστα δύο πέναλτι, θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στο ματς και να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Τούμπα.

ΠΑΟΚ:Πασχαλάκης,Ροντρίγκο(62' Βιεϊρίνια),Μιχαηλίδης,Μουργκ(70' Ζαμπά),Λύραντζης,Μιτρίτσα(77' Σίντκλεϊ),Κούρτιτς,Σβιντέρσκι(77' Τσόλακ),Ινγκασον,Τσιγγάρας  Θεοχ.(70' Σβάμπ),Αουγκούστο.

Παναιτωλικός:Μελίσσας, Λιούι, Βργκοτς, Μαλής, Κορνέλιους, Φλόρες, Τσιγγάρας Αγγ(85' λ.τ. Μπελεβώνης Χρ.)., Μπαρμπόσα(85' Μόρσεϊ), Ντουάρτε(74' Καρέλης), Μεντόζα(74' Μάρτενσον), Βέργος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom