Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Λιβαδειά: Σύγκρουση τρένου με μηχανή τη νύχτα - Επιχείρηση απεγκλωβισμού των 11 τραυματιών


Μία ολόκληρη επιχείρηση εξελίχτηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα για να μεταφέρουν αμαξοστοιχία από το σημείο όπου ήταν ακινητοποιημένη μέχρι το σταθμό της Δαύλειας στη Βοιωτία, έτσι ώστε να μπορέσει η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ να προσεγγίσουν για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για το τρένο με αριθμό 54 που κατευθύνονταν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και το οποίο αναχώρησε από την Αθήνα στις 12:15 το μεσημέρι.

Το συγκεκριμένο τρένο ακινητοποιήθηκε για πολλές ώρες στον σταθμό της Λιβαδειάς, καθώς έπαθε βλάβη από τα πολλά χιόνια στο μπροστινό τμήμα του, με συνέπεια να χρειαστεί να μετακινηθούν εκεί ειδικά συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν τη βλάβη, για να μπορέσει να προχωρήσει.

Παρά το γεγονός ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη λίγα χιλιόμετρα μετά το σταθμό της Λιβαδειάς, το τρένο ακινητοποιήθηκε πάλι, καθώς είχε όγκους χιονιού μπροστά του, που δεν του επέτρεπαν να κινηθεί. 

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι τότε κλήθηκε μία μηχανή από το σταθμό της Οινόης να κατευθυνθεί στην πίσω πλευρά του τρένου για να το βοηθήσει, έτσι ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να συνεχίσει την πορεία του.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όταν η μηχανή πλησίασε στο τελευταίο βαγόνι έπεσε με δύναμη πάνω σε αυτό, χωρίς να μπορεί μέχρι στιγμής να δοθεί κάποια εξήγηση

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε σαν συνέπεια να τραυματιστούν 6 επιβάτες, να τραυματιστεί ο μηχανοδηγός της μηχανής, αλλά και δύο ακόμη εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκεί για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Στη συνέχεια, δυνάμεις της πυροσβεστικής κατευθύνθηκαν στο σταθμό της Δαύλειας που βρίσκεται ανάμεσα σε Λιβαδειά και Τιθορέα.

Εκεί μεταφέρθηκε και η αμαξοστοιχία, καθώς είναι το μοναδικό σημείο όπου θα μπορέσουν να την προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς σήμανε συναγερμός, αφού δεν είχαν σαφή εικόνα για το τι ακριβώς τραύματα φέρουν τα συγκεκριμένα άτομα. Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αλλά κάνουν λόγο για ελαφρά τραυματίες.

https://www.newsit.gr/

Εντεκα είναι οι τραυματίες στο σιδηροδρομικό ατύχημα έξω από τη Λιβαδειά

Έντεκα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά σε ατύχημα με αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν υπό αντίξοες συνθήκες στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς εν μέσω χιονοθύελλας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 11 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και μία ανήλικη, μεταφέρθηκαν από πυροσβέστες σε ασφαλές σημείο, από το οποίο τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η αμαξοστοιχία που μετέφερε 200 περίπου επιβάτες ήταν ακινητοποιημένη από το μεσημέρι λίγο έξω από τη Λιβαδειά, προς την Τιθορέα.

Πήγε άλλη μηχανή για να την ρυμουλκήσει, λόγω όμως της ολισθηρότητας έπεσε πάνω στα ακινητοποιημένα βαγόνια, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 7-8 τραυματίες.

Η αμαξοστοιχία ρυμουλκείται στη Δαύλεια όπου έσπευσαν ασθενοφόρα για να παραλάβουν τους τραυματίες και να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στο δίκτυο, υπήρξε ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας I/C 54, που κινούταν από την Αθήνα με κατεύθυνση στη Θεσσαλονίκη, πλησίον του σταθμού Λιβαδειάς.

Στην προσπάθεια ρυμούλκησης της αμαξοστοιχίας υπήρξε μικρή πρόσκρουση με τη μηχανή ρυμούλκησης λόγω της ολισθηρότητας της γραμμής, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ελαφρά τραυματίες (οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν 6 άτομα).

Η αμαξοστοιχία εν τέλη τέθηκε σε κίνηση προς το σταθμό της Δαύλειας, όπου περίμεναν ασθενοφόρα για να παρέχουν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν όποιους ασθενείς χρειαστεί στο νοσοκομείο.

Οι υπόλοιποι επιβάτες θα μεταφερθούν με έξοδα της εταιρείας για διανυκτέρευση στη Λαμία και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom