Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Αιτ/νία: Πλημμύρισε οικισμός στο Μεσολόγγι - «Βενετία» το Αιτωλικό - "Βούλιαξε" το Καινούργιο (φωτο & βίντεο)


Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε περιοχές των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου, με το Αιτωλικό να γίνεται… Βενετία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, «στην περιοχή του Καινούργιου στο Αγρίνιο υπερχείλισαν δύο ρέματα, ενώ αντίστοιχα προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφονται στις περιοχές Κάτω Τραγάνα, Παραβόλα, Μυρτιά, Χρυσοβίτσα, Κάτω Κεράσοβο, Αγγελόκαστρο, Σχίνος και Ζευγράκι».

Όσον αφορά στο Μεσολόγγι, η αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «υπερχείλισε το ρέμα Αγριλιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες».

Επίσης, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε η Μαρία Σαλμά, «ήταν μεγάλος ο όγκος του νερού που έπεσε στις περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, ενώ όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα».

Μεγάλες πλημμύρες στο Καινούργιο Αγρινίου

Στο Κιανούργιο, το Λιγόρεμα «φούσκωσε» για μία ακόμη φορά προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και από τις βραδινές ώρες στο σημείο έχουν σπεύσει μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Θανάση Μαυρομμάτη, καθώς και με την αρωγή Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για τη διαχείριση της κατάστασης.

Παρών ο αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο agrinionews.g,r τόνισε ότι «σε όλο το εύρος του Δήμου έχουν αναφερθεί μικροπροβλήματα και καταπτώσεις. Είμαστε επί ποδός από τη νύχτα, ωστόσο η περιοχή του Καινουρίου αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ζήτημα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια από την υπερχείλιση των ρεμάτων. Δέχθηκε το μεγαλύτερο όγκο νερού η περιοχή. Προβλήματα υπάρχουν επίσης στο Κάτω Κεράσοβο και την Νερομάνα».

Πληροφορίες του agrinionews.gr αναφέρουν ότι στο Αγρίνιο επιστρέφει εσπευσμένα ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπαναστασίου, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν για το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Πλημμύρες στο Αιτωλικό Υπερχείλισε η λιμνοθάλασσα

Το πολύπαθο Αιτωλικό δεν αποτελεί εξαίρεση. Η «μικρή Βενετία» της Ελλάδας πλημμύρισε μια ακόμη φορά και θύμισε… πραγματική Βενετία., καθώς υπερχείλισε η λιμνοθάλασσα.

Κάτοικοι κάλεσαν την πυροσβεστική και ενημερώθηκαν ότι μόνο σακιά με άμμο θα βοηθήσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με το etoliko.gr, οι δρόμοι που βγαίνουν στην “εσωτερική περιμετρική” είχαν πλημμυρίσει.

Χθες βράδυ κόπηκε και το ρεύμα αρκετές φορές και σήμερα το πρωί καταστήματα του κεντρικού δρόμου δεν έχουν ακόμη ρεύμα.

https://www.newsit.gr/

Μεσολόγγι: Πλημμύρισε οικισμός και βούλιαξαν καΐκια στο αλιευτικό καταφύγιο

Ο «Μπάλλος» χτύπησε για τα καλά το Μεσολόγγι όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου ξεχείλισε ρέμα με τα νερά του να εγκλωβίζουν τους κατοίκους οικισμού στα σπίτια τους.

Ο δρόμος είναι πλημμυρισμένος με την στάθμη του νερού να φτάνει στο γόνατο και να είναι αδύνατη η κίνηση ακόμη και με τα πόδια. Χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός ηλικιωμένου από την Πυροσβεστική υπηρεσία υπό τον φόβο να πλημμυρίσει το σπίτι του.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, το ρέμα δεν καθαρίστηκε με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και να καταστραφούν οι καλλιέργειες , τα θερμοκήπια, αυτοκίνητα και να φτάσει το νερό στις εισόδους των σπιτιών τους.

Επίσης έχει υποστεί μεγάλες ζημιές το αλιευτικό καταφύγιο, με τον κίνδυνο να καταστραφούν τα καΐκια των επαγγελματιών αλιέων, οι οποίοι όλο το βράδυ ήταν στο σημείο προσπαθώντας να τα σώσουν.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου άλλωστε κλιμάκιο της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης Μεσολογγίου επιχειρεί στην ανατολική πλευρά της πόλης που επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μετά από σπάσιμο του ρέματος του Αη Γιάννη.Αυτή την ώρα υπάρχει βροχόπτωση χωρίς τους δυνατούς ανέμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: