Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

«Σαμουράι» Νέας Ερυθραίας: «Μετά τους πυροβολισμούς, γύρισα σπίτι και ξαναγέμισα το περίστροφο»


Διαβάστε όλη την κατάθεση του 40χρονου «σαμουράι της Νέας Ερυθραίας» - Με διπολική διαταραχή και ψυχωσικά επεισόδια από τα 17 του χρόνια.

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το σκοτεινό παρελθόν του 40χρονου «σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας, τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και η μανία του να αγοράζει όπλα και ναρκωτικά προκειμένου να πραγματοποιεί ασκήσεις ετοιμότητας για να εξολοθρεύει τους φανταστικούς του εχθρούς και τους δαίμονες που φώλιαζαν στο αβυσσαλέο του μυαλό, ξεδιπλώνονται μέσα από τη δικογραφία.

Ο κουμπουροφόρος με το μαύρο περίστροφο που το πρωί του περασμένου Σαββάτου σε ένα άγριο παραληρηματικό επεισόδιο σήκωσε το όπλο, «πήρε» τη ζωή ενός δύστυχου υπαλλήλου, του 43χρονου Βασίλη Πολύζου και τραυμάτισε τον συνάδελφο του Ιωάννη Πλακαντωνάκη, στην κατάθεση που έδωσε περιέγραψε όλο το χρονικό της φρίκης αποκαλύπτοντας ότι πριν πάρει το όπλο να κυνηγήσει τους δύο άνδρες ήταν φορτισμένος καθώς όπως είπε «έκανα προπόνηση χτυπώντας ένα δέντρο με το καλάμι μου στο οποίο είχα βάλει επικαλαμίδες.

Είδα το βοηθό του Πλακαντωνάκη τον Βασίλη και είπα κάποια πράγματα σε αυτόν όπως «το νου σου ξέρω ότι έχεις κάνει και θα έχεις πρόβλημα», ωστόσο αυτός δεν με άκουσε καθώς ήταν μακριά. Τότε ανέβηκα στο σπίτι μου, πήρα το περίστροφο και πήγα προς το σπίτι του Πλακαντωνάκη καθώς γνώριζα πως θα τους έβρισκα κάπου εκεί έξω…». Μάλιστα λέει ότι μετά τον πυροβολισμό «γύρισα σπίτι και προσπαθώ να χαλαρώσω λίγο. Επίσης, ξαναγέμισα το περίστροφο το οποίο είχε αδειάσει, σε περίπτωση που μου επιτεθούν».

Ο Νίκος Τσέκος, μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε το δρόμο για το Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού όπου και θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που έχουν ζητήσει οι δικηγόροι του Χρήστος Μαυρομάτης και Θεόδωρος Μαντάς.

Όλη η κατάθεση του «σαμουράι»

Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής ο «σαμουράι της Νέας Ερυθραίας» περιέγραψε πως στήθηκε το ματωμένο σκηνικό του τρόμου λίγο μετά τις 10 το πρωί του περασμένου Σαββάτου: «Μένω στην οδό Σκουφά ….στην Νέα Ερυθραία και συγκεκριμένα στον τρίτο όροφο. Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο, άκουσα τον Πλακαντωνάκη να λέει σε έναν φίλο του ότι έχει βάλει τον υπάλληλο του Βασίλη, να μου κάνει καταστροφική μαγεία και συγκεκριμένα σολομωνική.

Επειδή από εκείνο τον καιρό σε μένα και τη μητέρα μου συνέβησαν άσχημα πράγματα, σήμερα το πρωί ενώ ήμουν περισσότερο φορτισμένος και εκεί που έκανα προπόνηση χτυπώντας ένα δέντρο με το καλάμι μου στο οποίο είχα βάλει επικαλαμίδες, είδα το βοηθό του Πλακαντωνακη τον Βασίλη και είπα κάποια πράγματα σε αυτόν όπως: «το νου σου ξέρω ότι έχεις κάνει και θα έχεις πρόβλημα», ωστόσο αυτός δεν με άκουσε καθώς ήταν μακριά. 

Τότε ανέβηκα στο σπίτι μου, πήρα το περίστροφο και πήγα προς το σπίτι του Πλακαντωνάκη καθώς γνώριζα πως θα τους έβρισκα κάπου εκεί έξω. Φτάνοντας εκεί κοντά, τους είδα και τους δύο έξω από ένα άλλο σπίτι. Τότε είπα στο Βασίλη, «ξέρω ότι μου έχεις κάνει μάγια». Άμεσα αυτός μου είπε όχι εγώ και κινήθηκε προς το μέρος μου. 

Τότε εγώ έβγαλα το περίστροφο και πυροβόλησα προς αυτόν, νομίζω τρεις φορές τα πόδια, καθώς δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω και μετά ο Πλακαντωνάκης μου είπε «έχεις τρελαθεί» και εγώ του έριξα νομίζω δύο ή τρεις φορές τα πόδια ή προς το γοφό. Μετά γύρισα σπίτι και προσπαθώ να χαλαρώσω λίγο, επίσης ξαναγέμισα το περίστροφο το οποίο είχε αδειάσει, σε περίπτωση που μου επιτεθούν. 

Επειδή άκουγα φασαρία έξω ξανά κατέβηκα και βρισκόμενος στην πυλωτή είδα αστυνομικούς. Οπότε προκειμένου να μην με πυροβολήσουν βλέποντας το όπλο, το άφησα στην πυλωτή πήγα προς αυτούς και παραδόθηκα. 

Το όπλο και τα φυσίγγια τα είχα προμηθευτεί για αυτοπροστασία από έναν αλλοδαπό πριν περίπου έξι μήνες δεν θέλω ωστόσο να πω πως τον λένε γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου. Τα ναρκωτικά τα έχω για προσωπική μου χρήση καθώς είμαι χρήστης ναρκωτικών και τα είχα προμηθευτεί χθες από την περιοχή του Αγίου Σωτήρος στο Μενίδι. 

Τα άλλα αντικείμενα όπως τα ξίφη τα δρεπάνια τα είχα καθώς εκπαιδευόμουν σε ιαπωνικές πολεμικές τέχνες. Λυπάμαι πολύ που πέθανε τελικά ο Βασίλης καθώς εγώ ήθελα μόνο να τον τραυματίσω χωρίς σοβαρές συνέπειες για την υγεία του».

Διπολική διαταραχή και ψυχωσικά επεισόδια από τα 17 του χρόνια

Αποκαλυπτικό για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται από τα εφηβικά του χρόνια ο 40χρονος, είναι το ιατρικό πιστοποιητικό της Ψυχιατρικής Κλινικής, της Ιατρικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που φέρει ημερομηνία 9 Απριλίου 2006 και αναφέρει τα εξής: «Πιστοποιείται ότι ο κύριος Τσάκος Νικόλαος, παρακολουθείται στα εξωτερικά ιατρεία της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου μας από 7.6.2005 για ψυχοπαθολογικές εκδηλώσεις ψυχωσικού τύπου. Η βαρύτητα και χρονιότητα της νόσου (η οποία κατά το ιστορικό εμφανίστηκε σε ηλικία 17 ετών) και η ανεπαρκής ανταπόκριση στην φαρμακευτική αγωγή έχουν οδηγήσει, σε σημαντικότατου βαθμού έκπτωση της λειτουργικότητας του.
Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ζήτησαν οι δικηγόροι του «σαμουράι» Χρήστος Μαυρομάτης και Θεόδωρος Μαντάς

Συνίσταται η συνεχής φροντίδα, ιατρική παρακολούθηση και λήψη φαρμακευτικής αγωγής», ενώ το πιστοποιητικό αναπηρίας που εκδίδεται στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος, μετά από αξιολόγηση που διενεργήθηκε από την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παθήσεις κατά βαθμό και βαρύτητα: διπολική συναισθηματική διαταραχή υπό μικτή φαρμακευτική αγωγή. Μάλιστα, η επιτροπή που εξήτασε τον συγκεκριμένο κάνει λόγο για 67%αναπηρία η οποία οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι παρουσιάζει ανικανότητα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα.

Τι λένε οι μάρτυρες και η μητέρα του δράστη

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό «εξεταζόμενος ο Ιωάννης Πλακαντωνάκης από αστυνομικούς της υπηρεσίας μας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος όταν προσέγγισε αυτόν και τον Βασίλειο Πολύζο, τους ανέφερε όρους που αφορούσαν μαγιά και μετά απ’ αυτό ενήργησε πυροβολισμούς.
Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ζήτησαν οι δικηγόροι του «σαμουράι» Χρήστος Μαυρομάτης και Θεόδωρος Μαντάς

Η μητέρα του τραυματία ανέφερε ότι τη στιγμή που ακούστηκαν πυροβολισμοί αυτή βρισκόταν στο εσωτερικό της οικίας της επί της οδού…. Εξερχόμενη από αυτήν είδε τον κατηγορούμενο να κινείται πεζός προς την οικία του και απευθυνόμενη προς αυτόν τον ρώτησε για ποιον λόγο προέβη σε αυτή την πράξη, για να λάβει την απάντηση από αυτόν ότι σωστά έπραξε.

Η μητέρα του κατηγορουμένου ανέφερε ότι διαμένει μαζί με τον γιο σε διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου που βρίσκεται επί της οδού Σκουφά στην Ερυθραία και επιπλέον ότι ο γιος της είναι αποκλειστικός χρήστης των διαμερισμάτων ιδιοκτησία της που βρίσκονται στο υπόγειο και στον τρίτο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας. 

Επιπρόσθετα δήλωσε πως ο γιος της τα τελευταία 20 χρόνια αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ότι κατά το παρελθόν, είχε παραμείνει έγκλειστος σε ψυχιατρικές κλινικές έκτοτε, παρακολουθείται από γιατρό του Αιγινήτειου νοσοκομείου και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή».

Δημήτρης Πώποτας - Άρια Καλύβα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom