Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

G20: Οι ηγέτες αποφασίζουν για την κλιματική αλλαγή με... ρυπογόνα supercars!


Πλούσια είναι η ατζέντα των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο της G20, στη Ρώμη, με σημαντικότερα θέματα την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων, τη μείωση των εκπομπών ρύπων και την επιβολή κατώτατου φόρου για τις διεθνείς χρηματοοικονομικές συναλλαγές, την φτώχεια.

Πέρα από τη θεματολογία, ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και τα αυτοκίνητα που έχουν επιστρατευτεί για τη μεταφορά των ηγετών. Πρόκειται για ένα στόλο 40 Maserati ο οποίος απαρτίζεται από τη ναυαρχίδα Quattroporte, το σπορ σεντάν Ghibli, και το πρώτο SUV της εταιρείας, τη Levante.

Η σύνοδος της G20 ξεκίνησε στο συνεδριακό κέντρο La Nuvola (στη συνοικία EUR της Ρώμης) όπου εκτίθεται και η πανίσχυρη Maserati MC20, που η εξωτική της εμφάνιση την έχει μετατρέψει σε πόλo έλξης.

Πέρα από σαγηνευτική αποδεικνύεται και ισχυρή, δεδομένου ότι κινείται από έναν twin-turbo V6 3.000 κ.εκ. αποδοσης 630 PS και 730 Nm ροπής, πλαισιωμένο από 8τάχυτυτο αυτόματο κιβώτιο DCT. Το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε κάτω από 3,0 δλ., το 0-200 αποτελεί υπόθεση 8,8 δλ. και η τελική φτάνει τα 325 χλμ./ώρα.

Φυσικά τα περισσότερα από τα παραπάνω αυτοκίνητα, διακρίνονται για τις επιδόσεις, αλλά όχι για τις μειωμένες εκπομπές ρύπων, για τις οποίες θα συνομιλήσουν οι ηγέτες στο πλαίσιο του ενεργού… συναγερμού για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις που βιώνει πλέον σχεδόν όλος ο κόσμος…

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Maserari, Davide Grasso, χαιρέτισε τη δυναμική παρουσία της μάρκας στη Σύνοδο της G20 δηλώνοντας: «Η οικογένεια της Maserati νιώθει ιδιαίτερη τιμή που συμμετέχει σε ένα τόσο σπουδαίο event. Είμαστε μια διεθνούς βεληνεκούς εταιρεία και ατενίζουμε το μέλλον, καθοδηγούμενοι από τη συνεχή επιθυμία για ανανέωση».

https://www.newsauto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom