Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Καστοριά: Εξιχνιάστηκε μεγάλη κλοπή από επιχείρηση γουναρικών (βίντεο)


Σπείρα σεσημασμένων Σέρβων διέπραξε τη μεγάλη κλοπή γουναρικών - Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στο διαμέρισμα ενός 45χρονου Έλληνα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Μέσα σε λίγες ημέρες κατάφεραν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καστοριάς να εξιχνιάσουν τη μεγάλη κλοπή γουναρικών από επιχείρηση σε περιοχή της πόλης που διέπραξε σπείρα σεσημασμένων Σέρβων και να βρουν τα κλοπιμαία στο διαμέρισμα ενός 45χρονου Έλληνα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Εκεί συνέλαβαν δύο από τους Σέρβους που διέπραξαν την διάρρηξη μαζί με τουλάχιστον έναν ακόμη, ο οποίος αναζητείται όπως και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.

Μάλιστα, σε βάρος του ενός 45χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσαν Διεθνές Ένταλμα Ερυθράς Αγγελίας Αναζητήσεων των αρχών της Κύπρου για διακεκριμένες κλοπές, αλλά και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου για παρόμοιες κλοπές.

Στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν μαζί με άνδρες της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, βρέθηκαν στο σπίτι του 45χρονου Έλληνα 85 από τα κλεμμένα γούνινα παλτό αξίας άνω των 500.000 ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης γουναρικών. 

Ακόμη, κατασχέθηκαν τρία χειριστήρια αυτοκινήτου (smart key), δυο συσκευές ανίχνευσης συχνοτήτων, μια συσκευή σύνδεσης σε εγκέφαλο οχήματος με θύρα «OBD», δυο ασύρματοι πομποδέκτες, ένα όπλο ρέπλικα και διάφορα εξαρτήματα τα οποία χρησιμοποιούνται σε κλοπές οχημάτων.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα για την κλοπή που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη, οι δράστες παραβίασαν την περίφραξη της επιχείρησης, διέρρηξαν ένα παράθυρο από το οποίο μπήκαν στον εσωτερικό χώρο και άρπαξαν τα γουναρικά, τα οποία μετέφεραν στο σπίτι του 45χρονου Έλληνα στην Θεσσαλονίκη με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχαν κλέψει μια ημέρα νωρίτερα από περιοχή της Θεσσαλονίκης και του είχαν βάλει πινακίδες κλεμμένες από άλλο όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή, πλαστογραφία πιστοποιητικού και άλλα αδικήματα. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας.

Μάνος Τσαγκαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom