Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Θεσ/κη: Εκβίαζαν με βίντεο τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου και ζητούσαν 40.000 ευρώ - 3 συλλήψεις


Επιχείρησαν να εκβιάσουν τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη και βρέθηκαν με χειροπέδες. Προσπάθησαν να του πουλήσουν βίντεο που εμφάνιζε τον ίδιο σε προσωπικές στιγμές έναντι 40.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, την υπόθεση της εκβίασης συντόνισε πολιτικός αντίπαλος του κ. Τσακίρη.

Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβε τρία άτομα (δύο άνδρες ελληνικής καταγωγής ηλικίας 46, 66 άνδρες και μία γυναίκα 22 ετών) σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 60χρονου Έλληνα συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία, συνέργεια σε εκβίαση, παραβίαση του απορρήτου της προφορικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας, καθώς και για παραβάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του Δημάρχου Ωραιοκάστρου και του αδερφού του στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, σύμφωνα με την οποία οι δύο συλληφθέντες άνδρες απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να μη δυσφημήσουν τον Παντελή Τσακίρη, δημοσιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό που κατείχαν, έπειτα από παρακολούθηση που προηγήθηκε.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία χθες προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού στην περιοχή της Καλαμαριάς ο 46χρονος για να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθη. 

Ακολούθως συνελήφθησαν ο 66χρονος, ο οποίος ανέμενε τον συνεργό του για να του παραδώσει μέρος του ανωτέρω ποσού και η 22χρονη, στην τηλεφωνική συσκευή της οποία βρέθηκε υλικό σχετικό με την υπόθεση. Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία, ανέθεσε την παρακολούθηση στους έτερους συλληφθέντες.

Κατασχέθηκαν και εστάλησαν για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb) και μία φορητή συσκευή καταγραφής ήχου, με την οποία ο 46χρονος κατέγραφε τη συνομιλία του με τον 41χρονο παθόντα εν αγνοία του. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Π. Τσακίρης: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

Με μήνυμά του στο Facebook ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου ευχαριστεί την Αστυνομία για το αποτέλεσμα της παρέμβασής της. “Αισθάνομαι σοκαρισμένος για τη βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Πολύ θυμωμένος και αηδιασμένος για τις μεθόδους που μετέρχονται «κάποιοι» για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ως εδώ. Τώρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη. Ευχαριστώ θερμά τις αρχές της αστυνομίας και ειδικότερα τη διεύθυνση ασφαλείας Θεσσαλονίκης και την υποδιεύθυνση εκβιαστών για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της υπόθεσης. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Τέλος”.

https://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom