Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

«Φως στο Τούνελ»: Προφυλακίστηκε ο γείτονας για το ολοκαύτωμα στη 12χρονη… (βίντεο)


Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην άγρια δολοφονία της μικρής Ζενέιντα στον Πειραιά – υπόθεση που έφερε στο φως το «Τούνελ».Δέκα χρόνια μετά τον φριχτό θάνατό της, η Δικαιοσύνη «μίλησε».

Διατάχθηκε η προφυλάκιση του γείτονα του παιδιού στον Πειραιά, με τις εξής βαριές κατηγορίες:

  • Ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • Εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο
  • Απόπειρα βιασμού
  • Αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών

Όλα δείχνουν πως το πρωινό της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου του 2011, η μικρή προσπαθούσε να ξεφύγει από τα νύχια του επίδοξου βιαστή της, τρέχοντας ημίγυμνη στις σκάλες του σπιτιού.

Ο δράστης την περιέλουσε με νέφτι και την έκαψε ζωντανή.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου, κατάφερε με ειδικούς πραγματογνώμονες που όρισε, να αποδείξει ότι το παιδί δεν αυτοκτόνησε, όπως αρχικά έλεγε η αστυνομία, αλλά έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας.

Οι μάρτυρες που εμφανίστηκαν στην ανακρίτρια Πειραιά μετά και την προβολή της υπόθεσης στην εκπομπή, ήταν σημαντικοί.

Η δικηγόρος τόνισε στο «Τούνελ»:

«Διορίσαμε τεχνικό σύμβουλο, ειδικό πραγματογνώμονα προκειμένου να εξηγήσει στην ανακρίτρια το πώς είχαμε τον εμπρησμό στο σπίτι και πώς εξελίχθηκε η φωτιά με θύμα το παιδί.

Δυστυχώς, χάθηκαν αρκετά πειστήρια του εγκλήματος όλα αυτά τα χρόνια, αλλά βρέθηκε ένα σημαντικό, ο αναπτήρας, που εξετάστηκε από τον γενετιστή και ειδικό πραγματογνώμονα Γιώργο Φιτσιάλο και συνεργάτη του. Το στοιχείο που βρήκαν από την έρευνά τους, απέκλεισε την εκδοχή της αυτοκτονίας», είπε.

«Ο γείτονας είχε τα χέρια του καμένα…»

Ο πατέρας της ανήλικης περιέγραφε σοκαρισμένος στην κάμερα της εκπομπής πως βρήκε την κόρη του να κείτεται καμένη, ενώ ακόμα είχε τις αισθήσεις της. «Ήταν πεσμένη μπρούμητα στην είσοδο της πολυκατοικίας. “Το έκανε μόνη της”, φώναζε ο γείτονάς μας. Δε με άφηνε να ακούσω τι ήθελε να μου πει το παιδί μου.»

Όπως λέει ο ίδιος, τα χέρια του γείτονα ήταν καμένα.

«Μίλησε το DNA για το ολοκαύτωμα του παιδιού…»

Ο γενετιστής και ειδικός πραγματογνώμονας Γιώργος Φιτσιάλος, μίλησε από το χώρο του εργαστηρίου του σε δημοσιογράφο του «Τούνελ» για τη σημαντική ανακάλυψη δέκα ολόκληρα χρόνια μετά το «ολοκαύτωμα» της μικρής.

«Από την ανακρίτρια ανατέθηκε στα εργαστήρια και την πραγματογνώμονά μας να πραγματοποιήσουμε αναλύσεις των πειστηρίων της υπόθεσης της 12χρονης. Παραλάβαμε έναν αναπτήρα για να κάνουμε τις γενετικές αναλύσεις, να εξάγουμε το γενετικό υλικό και να δούμε ποια άτομα έχουν έρθει σε επαφή με αυτό το πειστήριο. Μπορέσαμε και ταυτοποιήσαμε το γενετικό προφίλ ενός άνδρα», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Φιτσιάλος.

Ο ίδιος αποκλείει το DNA να ανήκει σε κάποιον αστυνομικό που περισυνέλλεξε τον αναπτήρα από τη σκηνή του εγκλήματος.

«Σε τέτοιου είδους πειστήρια οι δειγματοληψίες επικεντρώνονται στην κεφαλή, στο σημείο που έρχεται σε επαφή κάποιος με το δάχτυλό του για να ανάψει τον αναπτήρα. Με αυτόν τον τρόπο αποκλείουμε κάποιον τυχαίο που μπορεί να το ακούμπησε. Εμείς ολοκληρώσαμε τη δουλειά μας και από κει και πέρα είναι δουλειά της Δικαιοσύνης», κατέληξε.

Τι έλεγε στο «Τούνελ» από τις φυλακές ο κατηγορούμενος…

Ο 57χρονος, που κατηγορείται για το θάνατο της Ζενέιντα, βρισκόταν ήδη στη φυλακή για αδίκημα που είχε διαπράξει σε βάρος άλλης ανήλικης. Η Αγγελική Νικολούλη είχε συνομιλήσει τότε μαζί του.

«Δεν είχα ποτέ καμένα τα χέρια μου. Εγώ την ώρα που έγινε το συμβάν κοιμόμουν και με φώναξε ο γείτονας που έσβησε τη φωτιά με το λάστιχο», ισχυριζόταν τότε.

Οι αντιφάσεις του στις Αρχές και στο «Τούνελ»…

Ο κατηγορούμενος έπεσε σε αντιφάσεις μεταξύ των καταθέσεών του, της απολογίας του και των όσων είχε δηλώσει στην Αγγελική Νικολούλη από τις φυλακές.

Προανακριτικά και στην εκπομπή είχε πει ότι το κορίτσι φορούσε μόνο ένα εσώρουχο, στη συμπληρωματική κατάθεση, το εσώρουχο έγινε άσπρη φόρμα, ενώ στην απολογία του, σορτσάκι.

Δείτε λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί.

Διαβάστε λεπτομέρειες για την υπόθεση εδώ

https://anikolouli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom