Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Πέραμα: Παρουσιάστηκε ο καταζητούμενος 14χρονος από την αιματηρή καταδίωξη (βίντεο)


Παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο 14χρονος Ρομά που ήταν στο αμάξι το οποίο καταδίωξαν οι αστυνομικοί στο Πέραμα τα ξημερώματα του Σαββάτου (23.10.2021), στην οποία έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών ο 20χρονος.

Συγκεκριμένα, ο 14χρονος υποστήριξε πως δεν σταμάτησε όταν τους καταδίωκαν οι αστυνομικοί από το Αιγάλεω επειδή φοβόταν. Ομολόγησε πως αυτός οδηγούσε.

Υποστηρίζει πως όταν σταμάτησαν σήκωσαν τα χέρια ψηλά, αλλά οι αστυνομικοί πυροβολούσαν. Παραδέχεται επίσης πως έπεσε πάνω σε δύο μηχανές των αστυνομικών, αυτό έγινε όμως αφού πυροβόλησαν τον 20χρονο, και οι μηχανές δεν είχαν επιβάτες. Τις χτύπησε για να φύγει, όπως λέει.

Υποστηρίζει επίσης πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τον ίδιο, και κρύφτηκε πίσω από τη ρόδα.

Η συνήγορός του Βούλα Δημητριάδου ανέφερε πως «δεν νομιμοποιήσαι ως αστυνομικός να προβάλεις τον ισχυρισμό της άμυνας όταν έχεις αποκλειστική ευθύνη στην πρόκληση συνθηκών επικινδυνότητας, ως προς τη δική σου ασφάλεια, την ασφάλεια των ανηλίκων επιβαινόντων και γενικότερα ως προς την ασφάλεια των πολιτών.

Δεν νομιμοποίησαι ως αστυνομικός να προβάλεις ισχυρισμό για υπέρβαση ορίων άμυνας από ταραχή, όταν γνωρίζεις πολύ καλά και από την εκπαίδευση που έλαβες, ότι με τη συμπεριφορά που επιδεικνύεις διανύοντας διαδρομή 13 χιλιομέτρων σε καταδίωξη ενός οχήματος, για το οποίο δεν έχεις λάβει από το κέντρο εντολή ότι απασχολεί ή ότι έχει εμπλακεί σε ποινικό αδίκημα, ή ότι έχεις οπλισμό, θέτοντας την δική σου ασφάλεια και των επιβαινόντων σε μεγάλο κίνδυνο».

Την ώρα που έκανε δηλώσεις η δικηγόρος του 14χρονου, οι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές των αστυνομικών άρχισαν να φωνάζουν, όπως θα δείτε και στο βίντεο από το 9:50" και μετά.

Δείτε και εδώ τις φωνές στήριξης προς τους αστυνομικούς:

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom