Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Σε ρόλο "Κασσάνδρας" ο επικεφαλής του ΠΟΥ: Προειδοποίησε για νέο ιό που δεν θα μπορεί να περιοριστεί!

Για αυτό ο κόσμος χρειάζεται έναν «ενισχυμένο, δυνατό και βιώσιμα χρηματοδοτούμενο ΠΟΥ»

Την ώρα που ο κορονοϊός συνεχίζει να «πολιορκεί» τον πλανήτη, ο επικεφαλής του ΠΟΥ αποφάσισε να γίνει "Κασσάνδρα" κάνοντας μια δήλωση-βόμβα για νέο ιό που δεν θα μπορεί να περιοριστεί.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους,προχώρησε σε μια εφιαλτική πρόβλεψη για έναν νέο ιό, ο οποίος δεν αποκλείεται «κάποια στιγμή» να κάνει την εμφάνισή του και δεν θα μπορεί να «περιοριστεί»,ενώ ταυτόχρονα απηύθηνε έκκληση για να ενισχυθεί ο οργανισμός του οποίου ηγείται.

«Είναι βιολογική βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή, θα εμφανιστεί κάποιος νέος ιός, τον οποίο απλούστατα δεν θα μπορούμε να περιορίσουμε», τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών Υγείας και Οικονομικών των είκοσι πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου (G20).

Επικεφαλής ΠΟΥ: “Να μάθουμε από την πανδημία αυτή για να είμαστε έτοιμοι”

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ επανέλαβε πως είναι ανάγκη η διεθνής κοινότητα να μάθει από την τρέχουσα πανδημία του νέου κορονοϊού ώστε να προετοιμαστεί για την επόμενη.

Για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος χρειάζεται έναν «ενισχυμένο, δυνατό και βιώσιμα χρηματοδοτούμενο ΠΟΥ», που θα διασφαλίζει ταχεία απόκριση στις πανδημίες και καλύτερη αντιμετώπισή τους.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ κάλεσε τα κράτη μέλη της G20 να υποστηρίξουν τη δημιουργία Συμβουλίου Χρηματοδότησης για την Αντιμετώπιση Υγειονομικών Απειλών και τη σύναψη νομικά δεσμευτικής διεθνούς συμφωνίας αφιερωμένης στην προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες και στην αντιμετώπισή τους.

από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom