Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Καλογρίτσας - Gate: Καταθέτει ο μάρτυρας κλειδί

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Καλογρίτσας-Gate! Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” η οποία κυκλοφορεί την Κυριακή, οι εισαγγελικές Αρχές κάλεσαν για κατάθεση τον γνωστό οικονομολόγο, Κυριάκο Τόμπρα, ο οποίος αποτελεί τον μάρτυρα-κλειδί στην δυσώδη υπόθεση με φόντο τον τηλεοπτικό διαγωνισμό του 2016.

του Πέτρου Κουσουλού
Όπως έχει αποκαλύψει η “Μ” αλλά και το eReportaz ο κ. Τόμπρας υπήρξε ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα και της οικογένειας Χούρι. Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας κλήθηκε επιγόντως να καταθέσει ενώπιον των δικαστικών Αρχών στις 12 Οκτωβρίου.

Η κατάθεσή του αναμένεται να ρίξει άπλετο φως στο Καλογρίτσας-Gate καθώς ο γνωστός οικονομολόγος όχι μόνο γνωρίζει το παρασκήνιο αλλά και την εμπλοκή πρώην κυβερνητικών προσώπων, όπως ο Νίκος Παππάς, για το πως επιχειρήθηκε να στηθεί το SYRIZA Channel α λα Αλ Τζαζίρα, αλλά και τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν μεταξύ των Λιβανέζων κατασκευαστών της CCC και του έλληνα εργολάβου προκειμένου να μεταφερθούν τα 3.000.000 ευρώ και να συμμετάσχει ο Καλογρίτσας στον διαγωνισμό-παρωδία.

Άλλωστε ο κ. Τόμπρας είναι το πρόσωπο που συνέταξε την αλληλογραφία τις κρίσιμες ημέρες του Αυγούστου του 2016, αλλά και εκπόνησε το business plan για τη λειτουργία του καναλιού.

Η ένορκη κατάθεση

Όπως είχε αποκαλύψει το eReportaz ο Κυριάκος Τόμπρας, επικεφαλής του Κινήματος “Υπέρβαση”, έχει ήδη καταθέσει ενόρκως πολλά από αυτά που γνωρίζει σε συμβολαιογράφο. Η κατάθεσή του μάλιστα έχει κατατεθεί στη δίκη μεταξύ του Καλογρίτσα και των Χούρι για την οφειλή των 3.000.000 ευρώ. Σε αυτή ο οικονομολόγος είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, ότι τα χρήματα δόθηκαν προκειμένου να στηθεί (με τις ευλογίες και την καθοδήγηση της πρώην κυβέρνησης) το SYRIZA Channel.

Είναι εκείνος που έφερε σε επαφή τις δύο πλευρές το καλοκαίρι του 2016 προκειμένου να εξετάσουν αν μπορούν να συνεργαστούν στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός νέου τηλεοπτικού σταθμού στην χώρα μας. Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Τόμπρας ο ίδιος ανέλαβε τον συντονισμό και όλες τις διαδικασίες μεταξύ των δύο πλευρών στο πολύπλευρο αυτό έργο το οποίο απαιτούσε και 50 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του. 

Μάλιστα επειδή ήταν τόσο χρονοβόρες οι διαδικασίες στην ένορκη βεβαίωση ο κ. Τόμπρας αναφέρει ότι την λύση για τα 3.000.000 ευρώ που απαιτούντο για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό την έδωσε ο ίδιος ο κ. Χούρι, με την “εφεύρεση¨της υπεργολαβίας μεταξύ της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ και της CCC.

Τα όσα αναφέρει ο κ. Τόμπρας στην κατάθεση του είναι χαρακτηριστικά και αποκαλύπτουν όλες τις μεθοδεύσεις που έγιναν προκειμένου να δημιουργηθεί το τόσο πολύ ποθούμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ τηλεοπτικό κανάλι.

Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το Καλογρίτσας-Gate στην “ΜΠΑΜ” που κυκλοφορεί! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom