Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 1 - 1 μετά από ένα καταπληκτικό ματς (φωτο)


Ο Παναιτωλικός υποδέχτηκε απόψε στο Αγρίνιο τον Αστέρα Τρίπολης στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και μετά από ένα χορταστικό παιχνίδι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ 1 - 1.

Οι Αγρινιώτες μπήκαν μουδιαμένοι στο βρεγμένο γήπεδο,ενώ αντίθετα οι Τριπολιτσιώτες φορτσάτοι και άκρως επιθετικοί σε σημείο να έχουν στο εικοσάλεπτο 6 τελικές έναντι μηδέν του Παναιτωλικού.

Μόλις στο 7' η πιο καλή στιγμή για τον Αστέρα: Ο Μουνάφο με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, με το δεξί, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κνετ.

Στο 15' η φάση του αγώνα: Αρχικά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στον Αστέρα,όταν ο Ρεγκίς ανατράπηκε από τον Βάντερσον, αλλά... έξω από την περιοχή. Ο Ευαγγέλου συμβουλεύτηκε το VAR και όπως ήταν επόμενο πήρε πίσω την απόφασή του για πέναλτι. Έδωσε το φάουλ, έξω από την περιοχή και κόκκινη κάρτα στον Βραζιλιάνο αμυντικό του Παναιτωλικού,ο οποίος έμεινε με 10 παίκτες για τα υπόλοιπα 70 λεπτά!

Ο επιθετικός μονόλογος των φιλοξενουμένων συνεχίζονταν με κέρδος απανωτά κόρνερ,που δεν μπορούσαν να τα αξιοποιήσουν...

Μετά το ημίωρο ο Παναιτωλικός συνήλθε, ανέβασε την απόδοσή του και δεν επέτρεπε πλέον στον Αστέρα να απειλήσει την εστία του,ενώ έβγαινε και με αξιώσεις στην επίθεση.

Στο 34'  ένα πλασέ του Αριγίμπι μέσα από την περιοχή και αριστερά, έπεσε και μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

Στο 42' μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό: Ο Ματσόλα βγήκε στην κόντρα, έδωσε αριστερά στον επερχόμενο Αριγίμπι, ο οποίος πλάσαρε μέσα από την περιοχή, από τον άξονα, αλλά ο Παπαδόπουλος κατάφερε να διώξει.

Στο 45 γκολ για τον Αστέρα: Ο Μπαράλες με καρφωτή κεφαλιά μετά από μακρινή μπαλιά του Κώτσιρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0 - 1.

Στο 45'+2' ο Ματσόλα βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ,αλλά δεν πρόλαβε για λίγο να μπει στην πορεία της μπάλας.

Λήξη του ημιχρόνου και... 0 - 1 για τον Αστέρα!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και τον Παναιτωλικό εξαιρετικά μεταμορφωμένο να πετυχαίνει πολύ γρήγορα γκολ,αφού οι Αρκάδες κλείστηκαν για να διαφυλάξουν το σκορ.

Στο 54' η ισοφάριση για τον Παναιτωλικό: Απίθανη εκτέλεση φάουλ του Αριγίμπι, ο Παπαδόπουλος έμεινε άγαλμα και 1 - 1.


Μετά απ' αυτή την ψυχρολουσία οι φιλοξενούμενοι ανασυντάχθηκαν και ξαναβγήκαν στην επίθεση και το παιχνίδι άναψε για τα καλά,αφού οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη...

Εκπληκτικός ο ρυθμός του παιχνιδιού,οι αντίπαλοι έψαχναν μανιωδώς το γκολ της νίκης,πολλές φάσεις στις δύο περιοχές και φανταστικές αποκρούσεις από τους δύο τερματοφύλακες!

Στο 57' απειλεί ξανά ο Μπαράλες: Έκανε καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Σίτο από αριστερά, η μπάλα άουτ.

Στο 61' νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα: Ο Ριέρα έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά, γύρισε στον Μπαράλες, ο οποίος όμως έκανε κακό πλασέ και απομάκρυνε ο Τζανακάκης.

Στο 66' ξανά ευκαιρία για τον Αστέρα: Σουτ του Κώτσιρα μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 70' εξαιρετική κεφαλιά του Λιάβα μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάζουρεκ, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Στο 79' ο Παπαδόπουλος με εντυπωσιακή απόκρουση κρατάει το μηδέν σε κεφαλιά του Ματσόλα.

Φοβερό παιχνίδι για τον Αριγίμπι απόψε ο οποίος πήρε κυριολεκτικά τον Παναιτωλικό στην πλάτη του και με λίγη τύχη θα τον είχε οδηγήσει και στη νίκη κι ας έπαιζε με 10 παίκτες σχεδόν σε όλο τον αγώνα.

Και ο Αστέρας Τρίπολης ήταν εξαιρετικός κι αν  ο Μπαράλες ήταν πιο εύστοχος ίσως να έφευγε με το τρίποντο από το Αγρίνιο.
 
Δίκαιο το τελικό 1 - 1

Παναιτωλικός και Αστέρας στήριξαν τη ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΗ ΒΙΑΣ με κοινή συμβολική δράση πριν την έναρξη του αγώνα.


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Τζανακάκης(70' Μεντίνα), Λιάβας, Καρασαλίδης, Βάντερσον, Τσιγγάρας(70 Ταχάρ), Ντάλσιο, Ντίας, Μάζουρεκ(83' Μεντόζα), Αριγίμπι, Ματσόλα(90' Βέργος).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε(80' Ιγγλέσιας),Α. Ριέρα(80' Γκόμεζ), Σίτο( 69' Αλί Μπαμπά), Ρέγκις(69' Τιλίκα), Μπαράλες.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom