Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Επιστρατεύτηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση μετά την έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού (βίντεο)

Lockdown σε Γιάννενα και Σέρρες που… κοκκίνισαν!

Και σήμερα οι αρμόδιες Αρχές ενημέρωσαν ζωντανά από το υπουργείο Υγείας για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Η χώρα είναι πλέον αντιμέτωπη με τον εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός.

1259 κρούσματα σήμερα, αριθμός ρεκόρ με επίσης αριθμό ρεκόρ διασωληνωμένων που είναι 102, ενώ οι θάνατοι είναι 12 και συνολικά 593.

Και ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο παρών στην ενημέρωση ήταν και ο Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με το Νίκο Χαρδαλιά και τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ο κύριος Τσιόδρας ξεκίνησε και συνέδεσε το σήμερα με την 28η Οκτωβρίου του '40

Δεν έχω χαρτιά μπροστά μου σε μια ημέρα ιστορική που έχουμε ιστορικές μνημες ανδριοσύνης μπροστά στον φασισμό νομίζω περισσότερο από την γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς και από την γλώσσα των μέτρων η φωνή της συνείδησης, είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας» είπε ο κ. Τσιόδρας. Αναφέρθηκε στις απαγορεύσεις λέγοντας ότι δεν του είναι ευχάριστο να φορούν όλοι μάσκα και τα μικρά παιδιά. Εμείς στην επιτροπή με μια ψυχή και μια φωνή προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ανεκτά μέτρα και να αποφύγουμε το lockdown. Η στάση του καθενός θα κρίνει την πορεία, είπε ακόμα.

Δεν μπορούμε να μπούμε στην προσωπική επιλογή του καθενός, είπε και πρόσθεσε ότι βλέπει να αυξάνεται το ποσοστό διασποράς ειδικά στην βόρεια Ελλάδα και λέμε που θα φτάσει αυτό;

Αναφέρθηκε στους νέους και είπε ότι είναι χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα και το γνωρίζαμε και το περιμέναμε. Ετσι κινούνται οι πανδημίες, είπε ακόμα. Είναι ώρα ευθύνης και ώρα συνείδησης. Είναι ώρα να μιλήσουν οι καρδιές. Δεν είναι σκλαβιά αλλά είναι επιλογή ελευθερίας, είπε ακόμα και πρόσθεσε: Το εμβόλιο θα έρθει νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε. Το εμβόλιο της Οξφόρδης δουλεύει σε όλες τις ηλικίες.

Δείτε το βίντεο από την επίσημη ενημέρωση:

Lockdown σε Γιάννενα και Σέρρες που… κοκκίνισαν!

Στην συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως με απόφαση της Επιτροπής, από την Πέμπτη, 29.10.2020 στις 06:00 το πρωί, ισχύουν τα εξής για τις παρακάτω περιοχές:

– Τα Ιωάννινα και ο Σέρρες ανεβαίνουν επίπεδο και γίνονται πια «κόκκινες».

– Ανεβαίνουν επίσης επίπεδο η Νάξος και η Ροδόπη, που θα βρίσκονται πια στο πορτοκαλί του επιπέδου 3, από το κίτρινο του επιπέδου 2.

– Η Δράμα επίσης ανεβαίνει στο επίπεδο 2, από το “πράσινο” επίπεδο 2.

– Τέλος, η Αμοργός λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει στο πρώτο, πράσινο επίπεδο, από το επίπεδο 2 που βρισκόταν.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πως ότι οι δοξολογίες θα γίνουν κανονικά, αναλόγως φυσικά των μέτρων που ισχύουν σε κάθε περιοχή. “Σκηνές και καταστάσεις συγχρωτισμού πρέπει να αποφευχθούν. Είναι ώρα ευθύνης. Πόσω μάλλον που η Εκκλησία μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα”, τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει αυστηρά μηνύματα σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom