Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Lockdown σε όλη την Ευρώπη ζήτησε η Μέρκελ - «Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει νωρίτερα» - Τι συμφωνήθηκε για τα εμβόλια


Την ανάγκη επιβολής lockdown στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατύπωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ με αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Politico στις Βρυξέλλες, Ντέιβιντ Χέρσζενχορ, η κ. Μέρκελ κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να προχωρήσουν σε δραστικά μέτρα.

Το Politico σημειώνει ότι η πιο ισχυρή παρέμβαση στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε από την Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία φέρεται να είπε στους ηγέτες ότι ο μόνος τρόπος να διακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού είναι με γρήγορα και άμεσα μέρα όπως το lockdown. «Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει νωρίτερα», τόνισε.

ΕΕ: Δίκαιη διανομή του εμβολίου

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν υπέρ της δίκαιης διανομής στις χώρες της ΕΕ του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, μόλις είναι διαθέσιμο, ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Συμφωνήσαμε για να διασφαλιστεί η δίκαιη διανομή μεταξύ των κρατών μελών όσον αφορά στις συμβάσεις που υπογράφονται από την Επιτροπή και εκείνων που ελπίζουμε ότι θα υπογραφούν τις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε ο Σαρλ Μισέλ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Μισέλ επισήμανε ότι «είμαστε ενωμένοι γιατί είμαστε στην ίδια βάρκα», ενώ προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται «συνοχή και αλληλεγγύη». Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν, υπογράμμισε ότι «η εξάπλωση του ιού θα κατακλύσει τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης εάν δεν δράσουμε επειγόντως και προσέθεσε ότι η Επιτροπή διέθεσε 220 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση της διασυνοριακής μεταφοράς ασθενών με COVID-19 σε χώρες της ΕΕ.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν συμπλήρωσε ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε συνομιλίες με τέσσερις εταιρείες για την εξασφάλιση πιθανών εμβολίων COVID, ενώ ήδη έχει συμφωνίες με άλλες τρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom