Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΩΡΑ: Βυθίζεται το ναρκοθηρευτικό Καλλιστώ του ΠΝ - Το εμβόλισε πλοίο που μετέφερε κοντέινερ (φωτο)


Σύγκρουση πολεμικού πλοίου με φορτηγό πλοίο έξω από τον Πειραιά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πως έγινε η σύγκρουση.

Η φωτογραφία είναι από την κάμερα του ΣΚΑΙ. Το πλοίο που μετέφερε κοντέϊνερ εμβόλισε το ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ, το οποίο εγκαταλείπεται από το πλήρωμα του αφού έχει πάρει κλίση και υπάρχει κίνδυνος βύθισής του.

Έχουν σπεύσει στο σημείο διασωστικά και δύο ρυμουλκά. Υπάρχουν πληροφορίες για ανθρώπους στη θάλασσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο τραυματίες.



Εμπορικό πλοίο με κοντέινερ, πορτογαλικής σημαίας, συγκρούστηκε το πρωί της Τρίτης με ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού "ΚΑΛΛΙΣΤΩ" έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Γίνεται προσπάθεια ώστε το "ΚAΛΛΙΣΤΩ" να μείνει στην επιφάνεια, καθώς έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στην πρύμνη και υπάρχει εισροή υδάτων. 

Στο λιμάνι του Πειραιά έσπευσαν άμεσα ενισχύσεις του λιμενικού με ρυμουλκά. Πλέον το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει την επιχείρηση για την περισυλλογή των επιβαινόντων στο πλοίο. Το "ΚΑΛΛΙΣΤΩ" διαθέτει πλήρωμα 27 ατόμων. 

https://www.skai.gr

Βυθίζεται το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού στον Πειραιά

Ένα θρίλερ ειναι σε εξέλιξη από τις 7:30 το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά όταν ένα μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk «πέρασε απο πάνω» από το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού με αποτέλεσμα το δεύτερο να πάρει κλίση και να εκτιμάται ότι θα βυθιστεί.

Όπως φαίνεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες του protothema.gr, έχει κοπεί ένα μεγάλο τμήμα της πρύμνης του ναρκοθηρευτικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό για την περισυλλογή των επιβαινόντων στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά πληροφορίες δύο μέλη του πληρώματος έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Οι δύο τραυματίες περισυνελέγησαν από τη θάλασσα. Συνολικά το Καλλιστώ είχε 27 άτομα πλήρωμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πως έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Καλλιστώ» έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του πολεμικού με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων.
IMG-4692
IMG-4693
IMG-4694

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom