Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Με 100.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι δράστες της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ - Κραυγή αγωνίας από τους πανεπιστημιακούς


Με το ποσό των 100.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι άγνωστοι δράστες των αδικημάτων που διαπράχθηκαν στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη χρηματική αμοιβή σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει έκκληση σε όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Κραυγή αγωνίας από τους πανεπιστημιακούς μετά τον προπηλακισμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Με τον πιο έντονο τρόπο η πανεπιστημιακή κοινότητα στέλνει μήνυμα ότι η κατάσταση στα Πανεπιστήμια “δεν πάει άλλο” μετά την εισβολή στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Η βία έχει επανέλθει στα Πανεπιστήμια και ενδεικτική είναι η βίαιη εισβολή στο γραφείο του πρύτανη του ΟΠΑ Δημήτρη Μπουραντώνη και η προσπάθεια γελειοποίησης του πρύτανη με την ανάρτηση της εικόνας «ντροπής» στο διαδίκτυο , που ανήρτησαν αναρχικοί σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι πανεπιστημιακοί στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα, ζητώντας να από την πολιτεία να μπει ”ένα τέλος” σε αυτά τα φαινόμενα. Οι πανεπιστημιακοί από το ΕΚΠΑ, «καταδικάζουν απερίφραστα κάθε αθλιότητα, βία ή τραμπουκισμό που συμβαίνει σε πανεπιστημιακό χώρο, από οποιοδήποτε άτομο εντός ή εκτός του χώρου» και ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής λέει: «Αισθάνομαι ως να κρέμεται από τον δικό μου αυχένα αυτή η ταμπέλα».

Οι συνάδελφοι του καθηγητές, από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών λένε σε ανακοίνωσή τους ότι «οι εισβολείς επέλεξαν την επομένη της εθνικής επετείου για να μας θυμίσουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα διαβόητα τάγματα εφόδου και τις ναζιστικές πρακτικές. 

Το πανεπιστήμιο ασφυκτιά από τη χρόνια αδράνεια της πολιτείας και απ’ όσους συστηματικά χαϊδεύουν τα αφτιά κάποιων που επί δεκαετίες τρομοκρατούν, τραμπουκίζουν και προπηλακίζουν οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη από τη δική τους .Η απάντηση της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν μπορεί να είναι τίποτα διαφορετικό από το ακόλουθο: ΩΣ ΕΔΩ!

Επί τάπητος θα τεθούν τα θέματα στην έκτακτη διαδικτυακή Σύνοδο που θα πραγματοποιήσουν οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την επίθεση κατά του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Την πρωτοβουλία αυτή του πρωθυπουργού την ανακοίνωσε στον προεδρεύοντα  της Συνόδου Πρύτανη του ΑΠΘ Ν. Παππαιωάννου .Ο κ. Παππαιωάννου ενημέρωσε τους υπόλοιπους Πρυτάνεις και συμφωνήθηκε η Σύνοδος να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα. Στη Σύνοδο εκτός από την υπουργό Παιδείας θα παραβρίσκεται και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης. 

Οι Πρυτάνεις θα συνέλθουν εκ νέου, σε έκτακτη Σύνοδο , την επόμενη ημέρα , Τρίτη το απόγευμα για να διατυπώσουν τις θέσεις τους για τη βία στα ΑΕΙ και ειδικότερα για την επίθεση κατά του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom