Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Μητσοτάκης: «Λουκέτο» στην εστίαση και στον πολιτισμό σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα


Ούτε ένα πρόσθετο μέτρο πραγματικής προστασίας της υγείας και του εισοδήματος του εργαζόμενου λαού, δεν ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στο νέο διάγγελμα του, την ίδια στιγμή που υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Ο πρωθυπουργός αρκέστηκε να μοιράσει το επίδομα – πτωχοκομείου των 534 ευρώ για όσους εργαζόμενους βγουν σε αναστολή. Να ανακοινώσει «πάγωμα» των χρεών που ήδη έχουν «πνίξει» εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους. Να επαναλάβει με ακόμα πιο …δραματικούς τόνους το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» για την προστασία από τη διάδοση του ιού. 

Στο διάγγελμα Μητσοτάκη δεν ανακοινώθηκε ούτε ένα πρόσθετο μέτρο προστασίας:

— Για τους χώρους εργασίας που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού
— Για τα ΜΜΜ όπου οι άνθρωποι στοιβάζονται για να μετακινηθούν στους χώρους δουλειάς και κατοικίας
— Για τα σχολεία όπου 25 και παραπάνω μαθητές καλούνται να προφυλαχτούν σε αίθουσες – «κλουβιά»
— Για περισσότερα μαζικά τεστ στον πληθυσμό.
— Για ενίσχυση με μέσα και προσωπικό του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Ο πρωθυπουργός, αρκέστηκε να …ενημερώσει τον ελληνικό λαό ό,τι:

Από την Τρίτη το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου  Κινδύνου.

Στην πρώτη εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα, αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο». Εκεί θα ισχύουν επιπλέον τα παρακάτω μέτρα: 

  • Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί. Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια. Όχι συναθροίσεις. 

Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί». Δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, από την επόμενη εβδομάδα. Ειδικά εκεί, στις προηγούμενες ρυθμίσεις προστίθενται και οι ακόλουθες:

  • Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, η παραγωγή συνεχίζεται και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Το βίντεο με το μήνυμα Μητσοτάκη για τα μέτρα:

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom