Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Θεσ/κη: Αθώος δηλώνει ο Λέκτορας για την διπλή δολοφονία με αρσενικό (βίντεο)


Η 34χρονη σύζυγος του Λέκτορα και η 86χρονη γιαγιά της κατέληξαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, τον Αύγουστο του 2013. Ο πανεπιστημιακός του ΑΠΘ καταδικάστηκε σε δις ισόβια, πέντε χρόνια μετά.

Έχουν περάσει δυόμιση χρόνια από την καταδίκη του σε δις ισόβια για τη δολοφονία με αρσενικό της 34χρονης συζύγου του και της 85χρονης γιαγιάς της, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. 

Ο λέκτορας του ΑΠΘ έσπασε τη σιωπή του μέσα από τη φυλακή και μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επιμένοντας ότι δεν διέπραξε το διπλό έγκλημα. Τον Δεκέμβριο του 2021, θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό και τότε -όπως υποστηρίζει- θα αποδειχθεί η αθωότητα του.

“Ήταν ένα δικαστήριο, το οποίο δεν βρήκε κανένα στοιχείο εναντίον μου, καμία απόδειξη εναντίον μου, βασίστηκε απλώς σε φήμες. Δεν μπορούν να προσδιορίσουν τις ημερομηνίες, δεν μπορούν να προσδιορίσουν τις ποσότητες, δεν μπορούν να προσδιορίσουν από πού το πήρα. Ε, τι προσδιόρισαν τότε; Ότι είχα εξωσυζηγική σχέση;

Εάν οι δικαστικές αρχές, η δικαιοσύνη, δεν βρει όλα τα στοιχεία για την υπόθεση αυτή, οφείλει να αφήσει την υπόθεση ανοιχτή, μέχρι να βρει όλα τα στοιχεία που πιστεύει ότι πρέπει να βρει και όχι να καταδικάσει έναν αθώο άνθρωπο, προκειμένου να μην υπάρχουν εκκρεμότητες.

Η σύζυγός μου υποτίθεται πως ήθελε να χωρίσουμε κι εγώ φοβούμενος μη χάσω την επιμέλεια του παιδιού μου, αποφάσισα να τη σκοτώσω. Δεν υπήρξε κάποια πράξη, κάποια αίτηση διαζυγίου εκ μέρους της συζύγου μου, ούτε ήμασταν σε διάσταση. Μέναμε κάτω από την ίδια στέγη, επομένως γιατί εγώ να φοβηθώ ότι θα χάσω την επιμέλεια της κόρης μου, αφού δεν θα χωρίζαμε ούτως ή άλλως;”.

Ακούστε όσα είπε στον ΑΝΤ1:

Το χρονικό της υπόθεσης 
Η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, τον Μάρτιο του 2018, ήταν ομόφωνη ως προς την ενοχή και τη μη χορήγηση ελαφρυντικών. 

Στον λέκτορα του Α.Π.Θ επιβλήθηκε δις ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία με δηλητηρίαση, πιο συγκεκριμένα με αρσενικό, της 34χρονης συζύγου του και της 86χρονης γιαγιάς της, σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. 

Ο 46χρονος τότε πανεπιστημιακός από την αρχή αρνούνταν οποιαδήποτε σχέση με τους θανάτους υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος.

Το σκεπτικό της απόφασης

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τα κίνητρα του 48χρονου λέκτορα του Αριστοτελείου, που καταδικάστηκε, πρωτόδικα, σε δις ισόβια για τη δολοφονία της σύζυγό του και της γιαγιάς της, με αρσενικό. Η καριέρα του, η εξωσυζυγική σχέση με φοιτήτρια και η επιμέλεια της ανήλικης κόρης του, φαίνεται πως ήταν λόγοι που τον οδήγησαν στο σατανικό του σχέδιο.

Ο λέκτορας ενθουσιάστηκε από την εξωσυζυγική του σχέση. Ήθελε να συνεχίσει τη ζωή του και να δημιουργήσει οικογένεια με τη νεαρή… Γνώριζε όμως ότι αυτό θα οδηγούσε, πιθανά, στην ανάθεση της επιμέλειας της ανήλικης κόρης του στη σύζυγο του και ενδεχόμενα, το διαζύγιο και ο δεσμός με τη νεαρή φοιτήτρια να έβλαπταν την πανεπιστημιακή του εξέλιξη.

Σχεδόν 2,5 χρόνια μετά την καταδίκη του 48χρονου, δημοσιεύτηκε το σκεπτικό της πρωτοβάθμιας δικαστικής απόφασης. Όπως προκύπτει ο πανεπιστημιακός ήθελε να φανούν οι θάνατοι των δυο γυναικών ως ατύχημα.

Προκειμένου να μη γίνει αντιληπτό ότι ο θάνατος της οφείλεται σε ανθρώπινη ενέργεια, έκρινε ότι πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορούν να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου της. 

Έτσι, ύστερα από έρευνα που διενήργησε στο διαδίκτυο, συνέλαβε το σχέδιο θανάτωσης της συζύγου του με αρσενικό, τις ιδιότητες του οποίου άλλωστε γνώριζε λόγω της επιστημοσύνης του. Ο θάνατος της ηλικιωμένης μάλιστα σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, δεν ήταν στα αρχικά σχέδια του πανεπιστημιακού.

Για να αποκλείσει την πιθανότητα της εσκεμμένης ενέργειας, ο λέκτορας σκέφτηκε να δηλητηριάσει και τη γιαγιά της γυναίκας του έτσι ώστε η λήψη αρσενικού, μέσω του πεπτικού συστήματος, να φαίνεται πως οφείλεται σε ατύχημα.

Ο 48χρονος θα καθίσει ξανά στο εδώλιο του δικαστηρίου, για την εκδίκαση της υπόθεσης, σε δεύτερο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, τον Δεκέμβριο του 2021.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom