Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Διόρισαν την σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου μετακλητή υπάλληλο στη Βουλή! (δείτε το ΦΕΚ)

Δήλωση Τασούλα μετά τις αντιδράσεις

Οργή προκαλεί λίγα 24ωρα πριν από την ετυμηγορία του δικαστηρίου για την πολύκροτη δίκη για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, η δημοσίευση σήμερα στο ΦΕΚ της απόφασης του προέδρου της Βουλής με την οποία διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος του κοινοβουλίου η χρυσαυγίτισσα πρώην βουλευτής και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.

Ερωτήματα για τη σκοπιμότητα του διορισμού

Σύμφωνα με το ΦΕΚ του διορισμού, η Ελένη Ζαρούλια διορίζεται με βάση τον κανονισμό της Βουλής ο οποίος σε δύο άρθρα του προβλέπει ότι υφίσταται η δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών ομάδων να ορίζουν μετακλητούς στην Βουλή των Ελλήνων.

Ωστόσο η χρονική στιγμή του διορισμού της κας Ζαρούλια προκαλεί ερωτήματα για τη σκοπιμότητά του.

Ηδη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αντέδρασαν και ζητούν ανάκληση του διορισμού...

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

«Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια».

ΚΚΕ: Να ανακληθεί τώρα η απόφαση διορισμού στη Βουλή της υπόδικης Ελ. Ζαρούλια

«Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ’ όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας», σημειώνει σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής», αναφέρει.

Δήλωση Τασούλα μετά τις αντιδράσεις

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου, στον πρώην Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής:

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου.

Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom