Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ ο «Μάξιμος Σαράφης» - Καταθέτει τη Δευτέρα


Εμφανίστηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεσή του προσδιορίστηκε από την Προανακριτική για τη Δευτέρα το απόγευμα.

Η άρση του αδιεξόδου με την κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα, υπήρξε απότοκος και της εισαγγελικής απάντησης που δόθηκε στο αίτημα της Προανακριτικής Επιτροπής προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διασφαλιστεί η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων.

Η απάντηση δόθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παν. Μπρακουμάτσο που τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι και οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν λόγο για τον τρόπο της εξέτασης τους.

Η εισαγγελική τοποθέτηση, σύμφωνα με πληροφορίες θα ληφθεί υπόψη για την εξέταση του μάρτυρα από την προανακριτική.
ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
https://www.kathimerini.gr/

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

”Σήμερα (21-02-2020) και ώρα 18:45 ο προστατευόμενος μάρτυρας με πλασματική ονομασία «Μάξιμος ΣΑΡΑΦΗΣ» προσήλθε αυθορμήτως στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσής μας, προκειμένου να εξετασθεί από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Από την επιτροπή κρίθηκε ότι δεν συντρέχουν πλέον οι όροι για τους οποίους εκδόθηκε το από 18-02-2020 ένταλμα βίαιης προσαγωγής και άρθηκε η ισχύς αυτού, υπό την προϋπόθεση της εμφάνισής του την 24-02-2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, προκειμένου να εξετασθεί.

Κατόπιν αυτού συντάχθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εκθέσεις και ο μάρτυρας αποχώρησε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom