Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ωμός εκβιασμός από την Τουρκία μετά το Βατερλώ στη Συρία:“Δεν μπορούμε άλλο,θα ανοίξουμε τα σύνορα”!


Η Τουρκία στριμώχνεται στη Συρία και «παίζει» για άλλη μια φορά το «χαρτί» του μεταναστευτικού. Η ξεκάθαρη απειλή πως θα ανοίξει τα σύνορά της διατυπώθηκε ξανά, αλλά με… άλλα λόγια από τον εξ απορρήτων του Ερντογάν.

Η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη στην τρέχουσα πολιτική της στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά δεν είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει την εντεινόμενη ροή των προσφύγων από τη Συρία, υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Η πολιτική της Τουρκίας παραμένει αμετάβλητη, αλλά η χώρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατεί τη μαζική εισροή προσφύγων από την Ιντλίμπ στα σύνορά της», τόνισε ο Τσελίκ τα ξημερώματα της Παρασκευής, αφού είχε γίνει γνωστό ότι 33 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ.

Ήταν μια προσπάθεια του Τσελίκ να πει με πιο… μαλακό τρόπο αυτό που είχαν δηλώσει νωρίτερα στο Reuters κυβερνητικές πηγές από την Άγκυρα: πως η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορά της για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Ο ωμός εκβιασμός από την Τουρκία
Το βράδυ της Πέμπτης (27.02.2020) κυβερνητικοί παράγοντες, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είχαν πει στο Reuters ότι η Άγκυρα αποφάσισε μετά την κλιμάκωση στην Ιντλίμπ να επιτρέπει πλέον σε Σύρους πρόσφυγες να περνούν από το έδαφός της προς χώρες της Ευρώπης, αψηφώντας την Κοινή Δήλωση Τουρκίας-ΕΕ για το Προσφυγικό, όπως είναι η επίσημη ονομασία της διμερούς συμφωνίας του 2016.

Μάλιστα, όπως ανέφερε το πρακτορείο, η αστυνομία, οι συνοριοφύλακες και η ακτοφυλακή έχουν ήδη πάρει εντολές να μην προσπαθούν καν να εμποδίζουν τους Σύρους πρόσφυγες που θέλουν να περάσουν από την Τουρκία στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters, αυτό αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ερντογάν μετά το νέο αιματοκύλισμα στη Συρία.
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom