Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Τραυματισμοί και συλλήψεις σε Λέσβο και Χίο! - Μεγάλες συγκεντρώσεις για το προσφυγικό


Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ με αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου και την αποχώρηση των ΜΑΤ. Η πορεία κατέληξε στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο, ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη μεγάλη πορεία προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την επιταγμένη έκταση του Καβακλή, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, στα συγκεκριμένα σημεία κάτοικοι των περιοχών συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στην περιοχή της Καράβας από τη μεριά του Μανταμάδου.

Μάχες σώμα με σώμα στο Διαβολόρεμα με τραυματίες

Μάχες σώμα με σώμα εξακολουθούν αυτή την ώρα μεταξύ κατοίκων και αντρών των ΜΑΤ στην περιοχή του Διαβολορέματος, με την κατάσταση να είναι εκρηκτική.

Ήδη στο Κέντρο Υγείας Καλλονής έχουν μεταφερθεί τραυματίες οι οποίοι έχουν χτυπηθεί από πέτρες, ενώ υπάρχουν και σοβαρές καταγγελίες για τραυματισμούς από σφαίρες, ευτυχώς στα πόδια.

Την ίδια ώρα στην περιοχή της Καράβας έχει ξεσπάσει φωτιά στο δάσος ενώ και εκεί υπάρχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένταση, με τους άντρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν καταστραφεί και κλούβες των ΜΑΤ , τα οποία προς το παρών έχουν αποχωρήσει από το Διαβολόρεμα, προφανώς για να αλλάξει η βάρδια τους. Το Lesvos post βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή και σας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στα δυο μέτωπα.

Τραυματισμοί και συλλήψεις στα χθεσινά επεισόδια
Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων σε Λέσβο και Χίο, υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών. Συνολικά έγιναν 3 συλλήψεις στη Μυτιλήνη και μία στη Χίο.

Σε Λέσβο και Χίο τραυματίστηκαν από 10 πολίτες. Οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα και αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες. Πιο σοβαρός ο τραυματισμός γυναίκας στη Χίο, που πήγε στο νοσοκομείο με σπασμένα δόντια και της έγιναν ράμματα.

Στη Χίο τραυματίστηκαν στα επεισόδια και 4 αστυνομικοί.
https://www.newsit.gr/ & https://www.lesvospost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom