Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός : Δεύτερο κρούσμα στην Αθήνα - Τέταρτο στην Ελλάδα


Σε τέσσερα ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, καθώς την Παρασκευή το πρωί το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μία ακόμη ασθενής βρέθηκε θετική στον ιό.

Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε περιοχή της Ιταλίας όπου έχουν εμφανιστεί πολλά κρούσματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο Υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό, μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν».

Την Πέμπτη, το υπουργείοΥγείας ανακοίνωσε δύο επιπλέον κρούσματα του ιού στη χώρα μας -την 40χρονη από την Αθήνα και τον 10χρονο γιο της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση της υγείας των τριών ασθενών, που έχουν απομονωθεί σε νοσοκομεία, είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη -το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα μας- νοσηλεύεται με το παιδί της στο Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» ενώ η 40χρονη στην Αθήνα, υπάλληλος τράπεζας, στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Το πρώτο κρούσμα ανακοινώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι, με τις αρμόδιες Αρχές να αποφασίζουν να ιχνηλατήσουν το σύνολο των επαφών που είχε η 38χρονη επιχειρηματίας.

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο για επαγγελματικούς λόγους και επέστρεψε αεροπορικώς, με αποτέλεσμα να ενημερωθούν και να ελεγθούν οι συνεπιβάτες που κάθονταν στα καθίσματα γύρω της καθώς και το πλήρωμα καμπίνας του αεροσκάφους αλλά να διερευνηθούν και οι επαφές που είχε στη Θεσσαλονίκη μετά την επιστροφή της.

Την Κυριακή, η γυναίκα που δεν εμφάνιζε συμπτώματα επισκέφτηκε το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κάτι που οδήγησε στην απολύμανση και του κτηρίου.

Κοροναϊός: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το σχολείο στο οποίο φοιτά το παιδί της 38χρονης, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης- έκλεισε προληπτικά την Πέμπτη και στη συνέχεια απολυμάνθηκε.

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό μετά από την ανακοίνωση της μόλυνσης και του γιου της 38χρονης, η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή για 14 ημέρες -όσο διαρκεί δηλαδή η καραντίνα.

https://www.cnn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom