Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

''Μυρίζει μπαρούτι'' στις Καστανιές: Έκοψαν το φράχτη για να μπουν στην Ελλάδα - Έρχονται μετανάστες στα σύνορα με λεωφορεία (βίντεο)


Τραβάει το σκοινί του Τουρκία όσον αφορά στο μεταναστευτικό με την κατάσταση στις Καστανιές πλέον να είναι εκτός ελέγχου. Έριξαν δακρυγόνα προς το ελληνικό έδαφος.

Μια ομάδα ατόμων το απόγευμα του Σαββάτου (29.02.2020) έκοψε τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανιών με σκοπό να μπουν σε ελληνικό έδαφος με την κατάσταση στα σύνορα να είναι τεταμένη.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό και άμεσα επενέβησαν δύο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL) και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων με τη βοήθεια της αστυνομίας τους απέτρεψαν στην είσοδο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από την τουρκική πλευρά των συνόρων, ερρίφθησαν δακρυγόνα προς το ελληνικό έδαφος.


Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή έχει σφραγιστεί το σημείο και επισκευάζεται ο φράκτης.


Σε άλλο βίντεο που έρχεται στο φως διακρίνονται τουρκικά στρατιωτικά οχήματα να συνοδεύουν στη συνοριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας λεωφορεία με μετανάστες.


Εντύπωση προκαλεί και τα όσα γράφει πάνω του ένα τουρκικό δακρυγόνο. ”ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Είναι στρατιωτικό πολεμοφόδιο. Διανεμήθηκε προς την Jandarmaya (στρατοχωροφυλακή)”

Click4more: Κάνουμε τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουμε τα σύνορα λένε οι συνοριοφύλακες

Στο μεταξύ ενισχύσεις από όλη την επικράτεια φτάνουν στις Καστανιές στον Έβρο, σε μια προσπάθεια να κρατηθούν ασφαλή τα σύνορα από τα κύματα των μεταναστών από την άλλη πλευρά των συνόρων.

«Υπάρχει προπαγάνδα, υπάρχουν δακρυγόνα, υπάρχουν πολλοί τρόποι που πιέζουν αυτές οι ροές να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια. Ο αγώνας ο δικός μας είναι τιτάνιος να κρατήσουμε κλειστά τα σύνορά μας», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας σύμφωνα με το grtimes.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί είναι πολλών εθνικοτήτων, αλλά όχι Σύριοι, οι οποίοι ξεκίνησαν να έρχονται στα σύνορα μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν.


Επιφυλάχθηκε να κάνει εκτίμηση για τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στα σύνορα στις Καστανιές, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes ο αριθμός αυτός έχει πλέον φτάσει τις 4.000, ενώ μέχρι χθες το βράδυ υπολογιζόταν ότι δεν ξεπερνούσαν τους 1.300.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom