Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΑΣΟΕΕ: Επεισόδια, "ντου" των ΜΑΤ και τελικά ηρεμία! - Το χρονικό της έντασης (φωτο & βίντεο)


Είχαν προηγηθεί επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ από αντιεξουσιαστές, με αποτέλεσμα να κλείσει η Πατησίων. Περίπου 70 άγνωστοι πέταγαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς. Τα ίδια άτομα αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων στο κέντρο της λεωφόρου.

Εντός του χώρου της ΑΣΟΕΕ εισέβαλαν λίγα λεπτά μετά τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης (25.02.2020) δυνάμεις των ΜΑΤ. Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για προσαγωγές. Προηγήθηκαν επεισόδια από αντιεξουσιαστές και πετροπόλεμος έξω από τη σχολή στην Πατησίων.

Περίπου στις 17:30 το απόγευμα οι δυνάμεις της αστυνομίας αποχώρησαν από την ΑΣΟΕΕ και σχεδόν ταυτόχρονα άνοιξε το ρεύμα κυκλοφορίας της Πατησίων προς Ομόνοια.

Έπειτα από λίγα λεπτά δόθηκε στην κίνηση και το τμήμα της Πατησίων μπροστά από τη σχολή προς Πατήσια που παρέμενε, επίσης, κλειστό.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ:


ΑΣΟΕΕ: Πεδίο μάχης


Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 15:30 το μεσημέρι, ομάδα αντιεξουσιαστών είχαν στήσει οδόφραγμα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) και είχαν αποκλείσει την κυκλοφορία.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες δέχτηκαν “βροχή” από πέτρες που εκτόξευσαν εναντίον τους οι συγκεντρωμένοι.

Αρχικά η κυκλοφορία είχε κλείσει στο ρεύμα προς Πατήσια, από την Αλεξάνδρας μέχρι την Μαυρομματαίων.

Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά τις 16:30 το απόγευμα, έκλεισε και το ρεύμα προς Ομόνοια επειδή οι συγκεντρωμένοι κουκουλοφόροι πετούσαν ανεξέλεγκτα πέτρες, ακόμη και σε ανθρώπους που περίμεναν απέναντι σε στάση λεωφορείων και τρόλεϊ.


ΑΣΟΕΕ: Μία μέρα πριν…


Το περιστατικό έρχεται στον απόηχο του χθεσινού συμβάντος με τον ειδικό φρουρό που δέχθηκε επίθεση μέσα στην ΑΣΟΕΕ, αλλά ύψωσε το όπλο του απέναντι σε όσους βρίσκονταν απέναντί του.

Οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του ίντερνετ και όπως αναμενόταν προκάλεσαν σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, με την αντιπολίτευση να ζητά εξηγήσεις και να επιτίθεται στην κυβέρνηση.

Δείτε και πάλι τις φωτογραφίες:
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom