Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Θρίαμβος του Ολυμπιακού! 2 - 1 την Αρσεναλ στην έδρα της και πέρασε στους "16"


Ο Ολυμπιακός σε μια ιστορική και συγκλονιστική εμφάνιση "πέταξε" εκτός Ευρώπης την Άρσεναλ. Επικράτησε 2-1 στο Λονδίνο με γκολ του Αραμπί στο 119' και πέρασε στους "16" του Europa League.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία το βράδυ της Πέμπτης (27/2). Κατάθεση ψυχής επί 120 λεπτά. Νίκησε 1-2 την Άρσεναλ στο Emirates με γκολ του Αραμπί στο 119' και πέρασε στους "16" του Europa League. Συγκλονιστικοί οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, πέταξαν εκτός Ευρώπης τους "κανονιέρηδες" μέσα στο σπίτι τους.

1. ΧΑΦ ΠΟΥ "ΔΑΓΚΩΝΑΝ"
Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο Emirates με μία αλλαγή σε σχέση με την Τούμπα. Αντί του τιμωρημένου Σεμέδο έπαιξε ο Σισέ. Ξανά 4-3-3 από τον Πέδρο Μαρτίνς. Η Άρσεναλ παρατάχθηκε με τη φοβερή μεσοεπιθετική γραμμή των Εζίλ, Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ. Πολύ καλό πρώτο 45λεπτο για τους "ερυθρόλευκους". Πρόσεξαν πολύ την άμυνά τους και επί της ουσίας δεν απειλήθηκαν σημαντικά. Σε αυτό βοήθησε η πολύ καλή παρουσία και των τριών χαφ. Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά έκαναν μπόλικη δουλειά στα χαφ, έκλεβαν μπάλες, έπεφταν πρώτοι στη μπάλα και απέφευγαν τις λανθασμένες μεταβιβάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γκιλιέρμε είχε 33/33 πάσες, ο Μπουχαλάκης 30/33 και ο Καμαρά 22/23. Οι Λονδρέζοι επεδίωκαν να τροφοδοτούν δεξιά τον Πεπέ, με τον οποίο τα κατάφερε εξαιρετικά ο Τσιμίκας. Στο 20' οι γηπεδούχοι ζήτησαν κόκκινη για μαρκάρισμα του Μπα στον Πεπέ, αλλά ο Ιταλός ρέφερι Ντάβιντε Μάσα έδωσε κίτρινη. Δέκα λεπτά μετά οι "κανονιέρηδες" ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μπουχαλάκη, αλλά ούτε σε αυτήν την περίπτωση έγινε αυτό που ήθελαν οι γηπεδούχοι.

2. ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πολύ σοβαρός ανασταλτικά ο Ολυμπιακός, οι παίκτες του οποίου όμως όταν κέρδιζαν τη μπάλα δεν κάθονταν πίσω. Προσπαθούσαν να φύγουν στην κόντρα επίθεση από δεξιά με τον Ραντζέλοβιτς και από αριστερά το ίδιο, με Τσιμίκα και Καμαρά να δίνουν στηρίγματα στον Βαλμπουενά και να βγαίνουν στο "φτερό". Είναι χαρακτηριστικό πως η σπουδαιότερη ευκαιρία του πρώτου 45λέπτου ανήκε στους φιλοξενούμενους, όταν στο 36' ο Αραμπί τροφοδότησε τον Καμαρά, αυτός από αριστερά μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά αστόχησε.

Ο Μαροκινός φορ του Ολυμπιακού έδινε πολλές μάχες με τους δύο στόπερ της Άρσεναλ, τον Μουστάφι και τον Λουίζ, ενώ στο ίδιο λεπτό (41') έκανε δύο σουτ, που δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη. Είχε προηγηθεί στο 39' το τέρμα του Λακαζέτ, αλλά ο Σάκα που του έκανε το γύρισμα από αριστερά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Οι Πειραιώτες είχαν καταφέρει στο πρώτο μέρος όχι μόνο να μην κινδυνέψουν ιδιαίτερα, όχι μόνο να μην κλειστούν, αλλά και να βρουν την καλύτερη στιγμή, αυτή με τον Καμαρά. Κατά τα άλλα, πολύ κακές μπαλιές των παικτών της Άρσεναλ, που

3. Ο ΣΙΣΕ ΣΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ
Ο Ολυμπιακός έπρεπε να μπει στο δεύτερο ημίχρονο με το ίδιο θάρρος και να μη χάσει μέτρα. Και το πέτυχε. Το ξεκίνημα ήταν ονειρικό. Ο Τσιμίκας κέρδισε κόρνερ, ο Βαλμπουενά το εκτέλεσε και ο Σισέ στο 53' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά (0-1)! Ο Σενεγαλέζος, που έπαιξε επειδή απουσίαζε ο Σεμέδο, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να δώσει "φτερά" στην ομάδα του. Γιατί στα λεπτά που ακολούθησαν, μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτή ήταν ο Ολυμπιακός.

Στο 57' ο Τσιμίκας έκανε μια απίθανη κούρσα, έκανε το σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή και ο Λένο υποχρεώθηκε να κάνει την κορυφαία επέμβαση του ματς για να μη γίνει το 0-2. Στο 70' ο "Τσίμι", που έκανε μια ακόμη υπερηχητική εμφάνιση, έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, αλλά ο Αραμπί δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας. Κι αυτή σπουδαία στιγμή για τον Ολυμπιακό. Από αυτή τη φάση και μετά οι παίκτες του Αρτέτα πίεσαν πολύ. Ήταν λογικό να ανέβουν και να ψάξουν για την ισοφάριση που θα της χάριζε πρόκριση. Ο Πεπέ ήταν μεγάλος μπελάς από δεξιά. Στο 75' ζάλισε την άμυνα των "ερυθρόλευκων", μέχρι που έδιωξαν σε κόρνερ, ενώ στο 76' ο Σα έκανε τεράστια επέμβαση στο σουτ του Ιβοριανού.

Στο 77' ο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει την πρώτη του αλλαγή. Ο Μασούρας μπήκε στη θέση του Ραντζέλοβιτς. Αλλαγή προσώπου. Ο Μασούρας πήγε στη θέση που έπαιζε ο Σέρβος. Λακαζέτ (81') και Τορέιρα (83') έστειλαν τη μπάλα εκτός εστίας μετά τα σουτ που επιχείρησαν σε ένα σημείο που οι Άγγλοι είχαν κλείσει τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο. Ο Βαλμπουενά δεν άντεξε άλλο και στο 86' πέρασε εκτός για να τον αντικαταστήσει ο Γκασπάρ. Ο Μασούρας πηγαίνε αριστερά και ο Γκασπάρ μπροστά από τον Ομάρ. Ο Ολυμπιακός άντεξε και η "μάχη" οδηγήθηκε στην παράσταση.

4. Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΤΣΙΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΑΧ" ΜΕ ΓΚΑΣΠΑΡ
Στο πρώτο 15λεπτο της παράτασης η Άρσεναλ μπήκε φουριόζα για να βρει το πολυπόθητο γκολ. Ο Τσιμίκας έκανε τιτάνια προσπάθεια στο αριστερό άκρο της άμυνας. Και ήταν τόσο άτυχος, που ο Σισέ έπεσε πάνω του και τον τραυμάτισε χαμηλά στο πόδι. Έσφιξε τα δόντια όμως ο σπουδαίος μπακ και συνέχισε. Ακόμα και σε αυτό το σημείο του αγώνα, που η πίεση της Άρσεναλ αυξανόταν, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έχασε μεγάλη ευκαιρία.

Στο 104' ο Γκασπάρ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα άουτ. Τεράστια ευκαιρία. Τρομερή προσπάθεια από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Άξιοι συγχαρητηρίων.

5. ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΟΜΠΑΜΕΓΙΑΝΓΚ, Ο ΑΡΑΜΠΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΥΣ "ΓΚΑΝΕΡΣ"
Έβλεπες τους παίκτες του Ολυμπιακού και πραγματικά αδυνατούσες να πιστέψεις πόσο σπουδαία εμφάνιση έκαναν. Στο 109' πήγαν να "τελειώσουν" την Άρσεναλ, αλλά το καταπληκτικό σουτ του Μασούρα χτύπησε στο οριζόντιο. Ο διεθνής εξτρέμ έκανε αψεγάδιαστη εμφάνιση. Έμπαινε με πάθος σε κάθε μαρκάρισμα.

Μόνο μία αδράνεια είχε ο Ολυμπιακός σε όλο το παιχνίδι. Στο 113'. Ο Ομπαμεγιάνγκ την εκμεταλλεύτηκε και με τρομερό γυριστό έγραψε το 1-1.

Και εκεί που θα περίμενε κανείς ότι όλα έχουν τελειώσει, οι ήρωες του Μαρτίνς έσπευσαν να τους διαψεύσουν όλους. Στο 114' ο Τσιμίκας δεν άντεξε και έγινε αλλαγή με τον Λοβέρα.

Στο 117' ο Μαρτίνς έβγαλε τον Γκιλιέρμε, έβαλε τον Αβραάμ και ο Σισέ πέρασε στην κορυφή της επίθεσης. Οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν κόρνερ στο 119' και εκεί όλοι πίστεψαν πως θα γίνει το... θαύμα. Ο Μασούρας το εκτέλεσε στο πρώτο δοκάρι, αλλά οι παίκτες της Άρσεναλ απομάκρυναν.

Ο Ελαμπντελαουί με υπερπροσπάθεια έδωσε στον Μασούρα, αυτός έκανε τη σέντρα προς τον Ελ Αραμπί που πετάχθηκε στο ύψος οτυ πέναλτι και πλάσαρε για να νικήσει τον Λένο και να σκοράρει (1-2)!

Οι Πειραιώτες ήταν μια... ανάσα από την τεράστια έκπληξη. Στο 120'+3' ο Ομπαμεγιάνκ έχασε την ευκαιρία της... ζωής του, ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του ματς και ο Ολυμπιακός είχε περάσει στους "16".

Άρσεναλ: Λένο, Μπεγερίν ((84’ Γουίλοκ), Μουστάφι (103’ Παπασταθόπουλος), Νταβίντ Λουίς, Σακά, Τσάκα, Θεμπάγιος (72’ Τορέιρα), Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ, Πεπέ, Λακαζέτ (106’ Μαρτινέλι).

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας (114’ Λοβέρα), Γκιγιέρμε (117’ Αβραάμ), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (77’ Μασούρας), Βαλμπουενά (86’ Γκασπάρ), Ελ Αραμπί.

https://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom