Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Κωδικός ''γιάφκα'' για την αντιτρομοκρατική! - Σε ποιες περιοχές αναζητά το κρησφύγετο του τοξοβόλου


Μετά την σύλληψη του διαβόητου τοξοβόλου επόμενο στοίχημα για την αστυνομία είναι να βρει τις γιάφκες του. Σε ποιες περιοχές εστιάζει τις έρευνες της η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Πού τους οδηγεί το κλεμμένο
αυτοκίνητο. Τα δυο ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης και η προσπάθειά τους να σβήσουν κάθε ίχνος.

Γιάφκες του «τοξοβόλου», σε Πελοπόννησο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ψάχνουν κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν τα ορμητήρια της νέας ομάδας που ήταν στα «σκαριά» και όπως φαίνεται προσπαθούσε να δημιουργήσει ο Γιάννης Μιχαηλίδης.

Οι αστυνομικοί χαρτογραφώντας τις διαδρομές που έκανε ο Μιχαηλίδης με τις δυο συντρόφισσες του σε Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Τρίπολη αλλά και στην Θεσσαλονίκη που άλλωστε είναι τόπος καταγωγής της 26χρονης φίλης του «τοξοβόλου», επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σ’ αυτές τις περιοχές, καθώς οι επισκέψεις του ζευγαριού αλλά και της τρίτης γυναίκας, εν προκειμένω της πρώην συνεργάτιδας της Πόλας Ρούπα, ήταν συχνές.

Εκτός αυτών και όσον αφορά στην Αθήνα, οι αστυνομικοί επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην περιοχή του Βύρωνα, καθώς από εκεί ξεκίνησε ο «τοξοβόλος» μαζί με τις δυο συνεργάτιδες του προκειμένου να κατευθυνθούν στην Αγία Παρασκευή, όπου θα πραγματοποιούσαν ληστεία, πιθανόν σε κάποιο τραπεζικό υποκατάστημα.
Το κλεμμένο τζιπ ο «τοξοβόλος» το είχε παρκάρει σε δρόμο του Βύρωνα, για λόγους ασφαλείας και το πήρε το πρωί της Τετάρτης, χωρίς βέβαια να γνωρίζει πως ήδη τον παρακολουθούσε η Αντιτρομοκρατική.
Κατά συνέπεια οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως ίσως ο Μιχαηλίδης δεν το άφησε τυχαία το κλεμμένο όχημα στην συγκεκριμένη περιοχή και ειδικότερα διότι εκεί κοντά ίσως υπάρχει γιάφκα, από την οποία πήρε τα όπλα, τα ρούχα και τα υλικά μεταμφίεσης για την ληστεία που προετοίμαζε.
Αξίζει να τονιστεί πως το αυτοκίνητο είχε κλαπεί στις 27 του μήνα από γειτονιά του Χολαργού και αμέσως ο Μιχαηλίδης το είχε μεταφέρει σε δρόμο του Βύρωνα, όπου και το στάθμευσε σε μια προσπάθεια να χαθούν τα ίχνη του.

Ασύλληπτοι δύο άνδρες

«Καταφέραμε να συλλάβουμε και μάλιστα αναίμακτα τους τρεις. Ωστόσο στην συγκεκριμένη ομάδα φαίνεται πως συμμετείχαν, τουλάχιστον στην ληστεία στην Ερυμάνθια, άλλα δυο άτομα άνδρες και μάλιστα γυμνασμένοι, όπως λένε οι μαρτυρίες. Το ερώτημα λοιπόν στο οποίο πρέπει να δοθεί μιαν απάντηση, είναι η ταυτότητα των συγκεκριμένων προσώπων», λέει με νόημα στο Newsit.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.
Αυτό λοιπόν είναι το στοίχημα για τους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής και για το λόγο αυτό δίνουν στην δημοσιότητα τις πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσαν ο «τοξοβόλος» και οι δυο συνεργάτιδες του, προκειμένου να νοικιάσουν σπίτια γιάφκες.
Εν προκειμένω οι αστυνομικοί προσβλέπουν στα τηλεφωνήματα που μπορεί να κάνουν ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, που νοίκιασαν τα ακίνητα τους στους τρεις συλληφθέντες, με τα στοιχεία όμως που αναγράφονται στις πλαστές ταυτότητες.
Στο μεταξύ και όσο οι αστυνομικοί δεν έχουν στα χέρια τους σπίτι κρησφύγετο της νέας ομάδας, τόσο πιο εύκολο είναι για τους δυο ασύλληπτους συνεργούς του «τοξοβόλου» να αδειάσουν από τα υλικά και τα πολεμοφόδια τα κρησφύγετα και να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους.
Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom