Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Δια χειρός Δαυίδ η πρώτη παγκόσμια τράπεζα κάνναβης! (φωτο)


Στη χρυσή αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης επενδύει ο εκκεντρικός Ελληνοκύπριος μεγιστάνας Αlkiviades David, με κεφάλαιο 750 εκατ. δολάρια και 250 εκατ. ελβετικά φράγκα, ενώ εισάγει το νέο κρυπτονόμισμα SWX για διεθνείς συναλλαγές

Λίγο πριν από τη δίκη του στο νησί Αγιος Χριστόφορος της Καραϊβικής, ο Ελληνοκύπριος μεγιστάνας φιλοδοξεί να είναι από τους κυρίαρχους στην παγκόσμια αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης, η οποία αναμένεται την επόμενη τετραετία να αγγίξει τα 24 δισ. δολάρια μόνο στις ΗΠΑ, ανακοινώνοντας την ίδρυση της πρώτης νόμιμης παγκόσμιας τράπεζας κάνναβης στον κόσμο με την επωνυμία Swissx Bank of Cannabis και έδρα το Γκστάαντ της Ελβετίας, ενώ παράλληλα εισάγει το νέο κρυπτονόμισμα SWX. Στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας συμμετέχει ο πρώην πρωθυπουργός του νησιωτικού συμπλέγματος στο οποίο είχε συλληφθεί προ μηνών ο διάσημος γόνος της γνωστής επιχειρηματικής δυναστείας, αφού στο ιδιωτικό του lear jet βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δενδρύλλια, σπόροι και έλαιο φαρμακευτικής κάνναβης συνολικής αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων.

Στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε ο Αλκις Δαυίδ βομβάρδιζε τον λογαριασμό του στο Instagram με συνεχόμενα stories από τις διακοπές του στις Σπέτσες, το νησί που λατρεύει από παιδί. Εκτός από τη νέα του σύντροφο, στα βίντεο που ανέβαζε πρωταγωνιστούσαν, μεταξύ άλλων, το αγαπημένο του ντόμπερμαν, φίλοι του από το νησί, η αγαπημένη θεία του, το προσωπικό της βίλας και οι αμέτρητες... φέτες καρπούζι που κατανάλωνε. Εδώ και λίγα 24ωρα ο εκκεντρικός billionaire τάραξε και πάλι τα νερά του διεθνούς jet set, ανακοινώνοντας την ίδρυση της πρώτης νόμιμης παγκόσμιας τράπεζας κάνναβης στον κόσμο, με έδρα στην Ελβετία. Εκτός από το ιδιόρρυθμο αυτό ίδρυμα, ο Αλκις Δαυίδ έκανε γνωστή και τη δημιουργία ενός κρυπτονομίσματος για συναλλαγές με τη νέα τράπεζα, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο και θα ακολουθεί την παγκόσμια τιμή της κάνναβης καθημερινά.

Λάτρης εδώ και χρόνια της κανναβιδιόλης, ο Ελληνας μεγιστάνας έχει ιδρύσει τη δική του εταιρεία παραγωγής προϊόντων με βάση το συγκεκριμένο παράγωγο της κάνναβης, η οποία εδρεύει στο Γκστάαντ, εκεί όπου έστησε και την πρώτη τράπεζα κάνναβης στον κόσμο. Ο Αλκις Δαυίδ φιλοδοξεί να είναι από τους κυρίαρχους στην παγκόσμια αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης, μια αγορά που αναμένεται την επόμενη τετραετία να διαμορφωθεί στα 24 δισ. δολάρια μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ποσό που δεν αφήνει κανέναν που ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο αδιάφορο. Πόσο μάλλον τον δικό μας Αλκι Δαυίδ, ο οποίος εγκατέλειψε τον παράδεισο των Σπετσών για να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις της νέας τράπεζας στο Γκστάαντ.
cannabis1
cannabis2
Δεν είναι λίγοι οι celebrities που στηρίζουν και διαφημίζουν τα προϊόντα της κάνναβης του Alkiviades, όπως η Ντονατέλα Βερσάτσε και ο ράπερ Snoop Dogg
cannabis3

Ινσταγκραμική ξενάγηση στην τράπεζα

Στο ελβετικό θέρετρο μένει για μεγάλα διαστήματα τον χειμώνα κυρίως μαζί με τη νέα του σύντροφο, αφού τελικά ο γάμος δεν του πηγαίνει πολύ, όπως φαίνεται από τα τρία του διαζύγια. Η τράπεζα κάνναβης που δημιούργησε ονομάζεται Swissx Bank of Cannabis και στην ιστορία που ανέβασε στο Instagram ξεναγείται σε αυτή από έναν υπάλληλό του.

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις που έκανε ο ίδιος για το νέο του επιχειρηματικό βήμα, «πρώτα αλλάξαμε το παιχνίδι για τα προϊόντα κανναβιδιόλης (CBD) και έπειτα δημιουργήσαμε τρομερές ευκαιρίες για τους καλλιεργητές και τις οικονομίες χωρών στην Καραϊβική. Τώρα χρησιμοποιούμε το οικονομικό know-how της Ελβετίας για να δημιουργήσουμε την πρώτη τράπεζα και το πρώτο κρυπτονόμισμα το οποίο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη βιομηχανία της κάνναβης».
cannabis4
Eκτός από τα τρίφυλλα και τις σοκολάτες κάνναβης ο Αλκις Δαβίδ ποστάρει στο instagram και φωτό από το νέο του αμόρε, είτε στις Σπέτσες, είτε στο Γκστάαντ


Στόχος του είναι η νέα τράπεζα να γίνει η μηχανή για τις παγκόσμιες συναλλαγές κάνναβης έχοντας τοποθετήσει σε αυτήν ως κεφάλαιο προϊόντα αξίας 750 εκατ. δολαρίων και 250 εκατ. ελβετικών φράγκων. Μέσω αυτής θα αναλύει και θα παρακολουθεί τη λήψη των δεδομένων στην παγκόσμια αγορά του προϊόντος χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως τους προηγμένους κβαντικούς υπολογιστές. Οι τελευταίοι θα είναι υπεύθυνοι για τη βέλτιστη ασφάλεια και την ταχύτητα του κρυπτονομίσματος SWX, που θα χρησιμοποιείται για τις συναλλαγές. Η λέξη «συναλλαγή» θα ήταν κατάλληλη και για τo story που ανέβασε το μεσημέρι της Τρίτης ο Ελληνας μεγιστάνας, που με αφορμή έναν καβγά που είχε με την αγαπημένη του έπραξε το δεδομένο: έφυγε από το σπίτι και επέστρεψε με μισή ντουζίνα σακούλες Louis Vuitton ξοδεύοντας 18.000 ελβετικά φράγκα για τσάντες και σαγιονάρες του διάσημου οίκου.

Η πιο ακριβή αγορά -του κόστισε 11.000 ελβετικά φράγκα- ήταν μια συλλεκτική ροζ τσάντα από δέρμα κροκόδειλου, με την οποία ήλπιζε να δελεάσει την αγαπημένη του. Τελικά, εκείνη δεν δέχτηκε τα δώρα και με εξαίρεση ένα τσαντάκι που ο Δαυίδ αγόρασε για τον εαυτό του το ζευγάρι επέστρεψε τα υπόλοιπα στην μπουτίκ του οίκου. Μάλιστα ο διάσημος γόνος βιντεοσκόπησε την αγαπημένη του να κρατά τα ρέστα από τις επιστροφές στα χέρια της, τα οποία και έδωσε στον καλό της. Δείγμα και αυτό της πλήρους εξωστρέφειας που διέπει εδώ και χρόνια έναν άνθρωπο που δεν διστάζει ούτε δευτερόλεπτο να τσαλακώσει την εικόνα του billionaire, κάτι που δεν τολμάει κανείς άλλος δισεκατομμυριούχος να κάνει.
cannabis5
Η δίκη στην Καραϊβική 

Πριν από λίγους μήνες κλιμάκιο τελωνειακών που ξεκίνησαν έλεγχο στο ιδιωτικό lear jet το οποίο είχε προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο «Robert L. Bradshaw» του Αγίου Χριστοφόρου έμειναν άφωνοι με το φορτίο του. Το γιατί ήταν ευνόητο. Μέτρησαν 5.000 δενδρύλλια κάνναβης, σπόρους και τυποποιημένο έλαιο από το γνωστό φυτό με τη φίρμα Swissx και έσπευσαν να μιλήσουν με τους επιβαίνοντες στην πτήση. Ο ένας ήταν ο διάσημος ηθοποιός Τζόναθαν Ρις Μέγερς και ο δεύτερος ο πιο χαλαρός και αναμφίβολα ο πιο ιδιόμορφος δισεκατομμυριούχος του πλανήτη. Η σύλληψη του Αλκι Δαυίδ σε ένα μαγευτικό θέρετρο της Καραϊβικής και τα μεθεόρτια που ακολούθησαν σε διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ ήταν για τον ίδιο απλώς ένα από τα πολλά επεισόδια της πολυτάραχης ζωής του. Για πολύ κόσμο δεν είναι και ό,τι πιο φυσιολογικό να προσγειώνεσαι κάπου με το ιδιωτικό σου αεροπλάνο κουβαλώντας δενδρύλλια, σπόρους και έλαιο φαρμακευτικής κάνναβης συνολικής αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων. Αυτό το ιδιότυπο φορτίο οδήγησε στη σύλληψη του Αλκι Δαυίδ και του συνεταίρου του Τσέις Εργκεν από τις Αρχές του μικροσκοπικού κρατιδίου, έστω κι αν αυτή διήρκεσε μόνο κάποιες ώρες. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη του σε λίγες εβδομάδες καταβάλλοντας εγγύηση 300.000 δολαρίων, αφού οι ισχυρισμοί του ότι ήθελε να ξεκινήσει επιχείρηση παρασκευής φαρμακευτικής κάνναβης και προϊόντων με βάση αυτή, σε συνεργασία με την κυβέρνηση του νησιού, δεν έπεισαν.

Cannabis lover

Η φωτογραφία του με τον πρώην πρωθυπουργό του Αγίου Χριστοφόρου , τον Εργκες και τον Vader, το ντόμπερμαν, μπροστά από το αεροπλάνο του δεν τον βοήθησε πολύ.

Η γραπτή δήλωση από το γραφείο του σημερινού πρωθυπουργού Τίμοθι Χάρις δεν ήταν και η καλύτερη για την περίπτωση του Ελληνοκύπριου δισεκατομμυριούχου: «Η κυβέρνηση δεν παρείχε καμία άδεια για την εισαγωγή φυτών ή σπόρων κάνναβης στην επικράτεια, ούτε συζήτησε με κάποιον αλλοδαπό πολίτη για τη σύσταση επιχειρήσεων που θα εμπορεύονται κάνναβη».
cannabis6
H σύλληψη του Δαυίδ στην Καραϊβική και η κατάσχεση του φορτίου του lear jet (δενδρύλλια, σπόροι και έλαιο φαρμακευτικής κάνναβης) αξίας 1,3 εκατ. δολ. τον στέλνουν στο δικαστήριο, αν και αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 300.000 δολαρίων. Οι φήμες για συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας φούντωσαν, ιδιαίτερα μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας όπου ποζάρει με τον πρώην πρωθυπουργό του νησιωτικού συμπλέγματος της Καραϊβικής και νυν μέλος του Δ.Σ. της παγκόσμιας τράπεζας Κάνναβης Swissx Bank of Cannabis, Ντένζιλ Ντάγκλας, και τον Vader, το λατρεμένο του ντόμπερμαν

Τώρα εκκρεμεί η δίκη του Δαυίδ που μπήκε στην αγορά με τα παράγωγα της κάνναβης, για την ακρίβεια με το CBD, ένα είδος κανναβιδιόλης με τεράστια επιτυχία.

Η Swissx πουλάει νόμιμα προϊόντα με κύριο συστατικό το CBD εδώ και χρόνια, τα οποία διατίθενται σε μεγάλη γκάμα και τα βρίσκει πολύ εύκολα κάποιος στο site της εταιρείας. Τα κεντρικά γραφεία της στεγάζονται στο Γκστάαντ, εκεί όπου ο crazy δισεκατομμυριούχος διαθέτει ένα εκπληκτικό σαλέ στο παλιότερο κτίριο του διάσημου θερέτρου. Μάλιστα, κάτω από αυτό υπάρχει η υπόγεια φάρμα με τα φυτά της κάνναβης από τα οποία παράγεται το CBD, το οποίο χρησιμοποιείται στα προϊόντα της εταιρείας, από τσιγαριλίκια -ή joints όπως αποκαλούνται στα αγγλικά- μέχρι φαρμακευτικές κάψουλες και σοκολάτες.

Εκεί στεγάζεται και η νέα του τράπεζα, στο Δ.Σ. της οποίας συμμετέχει ο πρώην πρωθυπουργός του Αγίου Χριστόφορου, ο οποίος τον είχε υποδεχτεί στο αεροδρόμιο του νησιού της Καραϊβικής. Ακόμη και τώρα που είναι ευρύτατα γνωστός ανά την υφήλιο διαθέτοντας ένα portfolio εταιρειών, πολλοί διερωτώνται πώς ο διάδοχος μιας τεράστιας σε οικονομική επιφάνεια οικογένειας αρέσκεται στο να κάνει πράγματα αδιανόητα για το κοινωνικό του status. Η απάντηση είναι απλή: ο Αλκις Δαυίδ, σχεδόν από την αρχή της ζωής του, έκανε πάντα ό,τι ήθελε, όσο ασύμβατο κι αν ήταν με την ιδιότητά του.

Οι Σπέτσες, οι ταινίες και τα τρία στεφάνια

Εδώ και δεκαετίες οι Δαυίδ μαζί με την οικογένεια Λεβέντη είναι κυρίαρχοι στην εμφιάλωση αναψυκτικών στον κόσμο. Η Coca-Cola Hellenic Bottle Company δραστηριοποιείται σε 28 χώρες και τρεις ηπείρους εξυπηρετώντας πάνω από 600 εκατομμύρια καταναλωτές. O αείμνηστος Ανδρέας Δαυίδ λάτρεψε το μωρό που γεννήθηκε μια ζεστή μέρα του Μαΐου στο Λάγος της Νιγηρίας, πριν από 51 χρόνια, χωρίς να φαντάζεται πόσο διαφορετικός άνθρωπος θα γινόταν ο γιος του. Χάρη στην τεράστια οικονομική άνεση της οικογένειας, ο μικρός Αλκις μεγάλωσε στα πούπουλα, σπούδασε στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία και σε ηλικία 17 ετών αποφάσισε να δείξει για πρώτη φορά ότι ήταν διαφορετικός από τους άλλους πάμπλουτους γόνους. Παράτησε το ιδιωτικό σχολείο που φοιτούσε στην Ελβετία και πήγε στις Σπέτσες, ένα νησί με το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένος από τα παιδικά του χρόνια.

«Ερχόμουν από 10 χρόνων για διακοπές στις Σπέτσες, αλλά στα 17 αποφάσισα να σταματήσω για λίγο το σχολείο και ήρθα να μείνω εδώ», είπε πριν από δύο χρόνια στο περιοδικό «People», συμπληρώνοντας: «Πήγα και δούλεψα σε ένα ιχθυοτροφείο».

Δεν έκανε μόνο αυτή τη δουλειά στη γεμάτη από τρέλα ζωή του. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, σε συνδυασμό με το σκληρό βλέμμα του που παραπέμπει σχεδόν πάντα στον τύπο του κακού ή του τρομοκράτη, του χάρισαν αρκετούς ρόλους στο σινεμά και την τηλεόραση. Αλλωστε ο Αλκις Δαυίδ δεν λάτρεψε ποτέ τις συμβατικότητες, τα σμόκιν και τα λαμπερά γκαλά και επέλεξε να κάνει πράγματα που τον εκφράζουν απόλυτα, έχοντας την άνεση των χρημάτων που του αναλογούν από την οικογένειά του.

Και αυτά τον βοήθησαν να κάνει πράγματα εντελώς αντισυμβατικά με την κοινωνική του θέση, όπως το να σκηνοθετήσει ταινίες ή να παίξει δίπλα στο Τζέισον Στέιθαμ στην ταινία «Το μεγάλο κόλπο» πριν από έντεκα χρόνια.

Ο γόνος μιας από τις πλέον εύρωστες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας φλέρταρε πριν από λίγα χρόνια και με την αγορά της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Κόβεντρι. Από τις ουκ ολίγες εμπειρίες που έχει βιώσει είναι οι τρεις γάμοι που του χάρισαν τέσσερις γιους -ο μεγαλύτερος είναι 20 ετών- και τα ισάριθμα διαζύγια, τα δύο σχετικά αθόρυβα και το τρίτο από την Τζένιφερ Στάνο, το οποίο σχολιάστηκε δεόντως. Το ίδιο έντονα είχε σχολιαστεί και το πέρασμά του από τους SAS, το πιο σκληροτράχηλο Σώμα Ειδικών Δυνάμεων στον κόσμο, όπου όλοι είναι ίσοι με όλους και βιώνουν τα πάνδεινα μέχρι να αποφοιτήσουν. Τώρα το πώς αποφάσισε να καταταγεί στις Βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις ένας δισεκατομμυριούχος που μπορούσε να βρίσκεται τη μια μέρα στη Νέα Υόρκη για ψώνια και την επομένη στις Μπαχάμες είναι κάτι που σηκώνει πολλή κουβέντα.

«Ο Αλκις ήταν πάντα απρόβλεπτος», λέει ένας από τους φίλους του. «Δεν είχε λόγο να καταταγεί στους SAS, αλλά το έκανε για να ζήσει την εμπειρία».

Ποιος τον πιάνει τώρα

Η μετάβαση από τις luxury επαύλεις της οικογένειας Δαυίδ στους στρατώνες των SAS, με τους οποίους συμμετείχε, όπως έχει ακουστεί, σε ειδικές πολεμικές αποστολές ήταν μια πρόκληση για τον απρόβλεπτο κληρονόμο. Ο άνθρωπος που δούλεψε εργάτης σε ιχθυοτροφείο, εργαστηριακός αναλυτής της Coca-Cola, χρηματιστής, διαφημιστής, ηθοποιός και μουσικός, για να καταλήξει σκηνοθέτης και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου πρακτορείου μοντέλων στη Βρετανία εξακολουθεί πλέον στα 50 του να λατρεύει τις προκλήσεις.

Διαχειρίζεται ένα portfolio που περιλαμβάνει πέντε εταιρείες, μεταξύ αυτών τη FilmOn και μια ιστοσελίδα live streaming που του έφερε μπελάδες το 2010 όταν τηλεοπτικοί κολοσσοί των ΗΠΑ κινήθηκαν νομικά εναντίον της. ΤΟ CBS, το NBC, το ABC και το FOX κατέθεσαν αγωγές για πνευματικά δικαιώματα δεκάδων εκπομπών τους που μεταδίδονταν από τη συνδρομητική πλατφόρμα του

Δαυίδ χωρίς την άδειά τους. Και φυσικά, ούτε που ίδρωσε το αυτί του όταν πριν από δύο μήνες αμερικανικό δικαστήριο δικαίωσε πρώην εργαζόμενη στην εταιρεία του η οποία τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση, επιδικάζοντάς της αποζημίωση 11 εκατ. δολαρίων. Ο ίδιος έδωσε το προσωπικό του σόου στο δικαστήριο αρνούμενος τις κατηγορίες, ενώ έβγαλε και άφησε το πορτοφόλι του στους δικηγόρους της άλλης πλευράς!
Η Swissx με τα προϊόντα κάνναβης είναι η αγαπημένη του εταιρεία την οποία προμοτάρει συνεχώς, ειδικά μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Instagram. Τώρα δε που έστησε και την τράπεζα κάνναβης, ποιος τον πιάνει...
cannabis7
Διονύσης Θανάσουλας
https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom