Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Διπλό φονικό στην Καβάλα: «Μου γύρισε το μυαλό επειδή επιτέθηκαν στη μάνα μου» λέει τώρα ο δράστης


Σοκάρουν τα όσα αναφέρει ο ιατροδικαστής για το διπλό φονικό στην Καβάλα.Τα δύο θύματα πέθαναν ακαριαία από πυροβολισμούς.Ο δράστης πυροβόλησε τον άνδρα με βλήμα για αγριογούρουνα. Τι υποστήριξε ο δράστης της διπλής δολοφονίας.

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στη Χρυσούπολη στην Καβάλα από το διπλό φονικό όπου μάνα και γιος έπεσαν νεκροί από τους πυροβολισμούς του γείτονά τους. Τα όσα αναφέρει ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης που εξέτασε τις δυο σορούς δείχνουν την αγριότητα της πράξης.
Ο 42χρονος, φέρεται να σκότωσε τον συνομήλικο γείτονά του αλλά και την μητέρα του, γιατί εκνευρίστηκε με τον τρόπο που είχε παρκάρει το θύμα το φορτηγό του, κοντά στο σπίτι του θύτη. Ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης τόνισε μιλώντας στο newsit.gr πως ο δράστης χρησιμοποίησε βλήμα για αγριογούρουνο για να αφαιρέσει τη ζωή του γιου.
«Η γυναίκα χτυπήθηκε από απόσταση περίπου τριών μέτρων από κάλυκα με σκάγια. Υπήρξε διασπορά από τα σκάγια τα οποία βρήκαν τη γυναίκα στο θώρακα, στην τραχηλική χώρα, στην αορτή και στους πνεύμονες. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Οσον αφορά στον άνδρα χτυπήθηκε στην κλείδα από βλήμα που χρησιμοποιείται για το κυνήγι αγριογούρουνου. Το χτύπημα ήταν εξ’ επαφής και σε μικρότερη απόσταση του ενός μέτρου. Και ο άνδρας πέθανε ακαριαία».

Τι ισχυρίστηκε ο δράστης

Σύμφωνα με το proininews ο 42χρονος, που μετά το έγκλημα παραδόθηκε στην Αστυνομία, υποστηρίζει τώρα ότι αντέδρασε όταν –όπως λέει- απρόκλητα δέχθηκε επίθεση από τα θύματα η μητέρα του.
Όπως αναφέρει το seleo ο δράστης φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι διαπληκτίστηκε με τον 43χρονο γείτονα του, όταν, όπως ανέφερε, άρχισε ο γείτονας του να έρχεται απειλητικά στο σπίτι του, την ώρα που κάθονταν έξω, μαζί με την μητέρα και τη σύντροφο του.
Όπως είπε ο δράστης στους αστυνομικούς, όταν έφτασε μπροστά στον φράχτη ο γείτονας του, τον προειδοποίησε να μην μπει μέσα στην αυλή , όμως αυτός πέρασε κι όρμηξε στην μητέρα του. Όπως ισχυρίστηκε, αφού κατάφερε να πάρει τον γείτονα του από πάνω της, μπήκε θολωμένος στο σπίτι άρπαξε το όπλο και τους πυροβόλησε.


Αυτός είναι ο δράστης του διπλού φονικού στην Καβάλα

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη χθες το βράδυ, στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, ο δράστης ευρισκόμενος σε εξωτερικό χώρο της οικίας του, στη Χρυσούπολη Καβάλας, κατόπιν διαπληκτισμού με δύο ημεδαπούς, έναν 42χρονο και μία 67χρονη, τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, που κατείχε νόμιμα, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.
Από τον χώρο του συμβάντος κατασχέθηκαν 1 κυνηγετική καραμπίνα και 3 κάλυκες.Ο 42χρονος, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως και συνελήφθη, θα οδηγηθεί στoν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας».
Με πληροφορίες: newsit.grproininews.gr, seleo.gr
«Μου γύρισε το μυαλό επειδή επιτέθηκαν στη μάνα μου» λέει τώρα ο δράστης

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα - «Η οικογένεια του θύτη και του θύματος είχαν πάρα πολύ άσχημες σχέσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια» λένε κάτοικοι της Χρυσούπολης

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει μέχρι στιγμής την αφορμή για την οποία το βράδυ της Πέμπτης, στη Χρυσούπολη Καβάλας, ο 42χρονος Π.Ν. σκότωσε εν ψυχρώ με μία κυνηγετική καραμπίνα τον 42χρονο γείτονά του Σ.Σ. και την 67 του μητέρα του, για να παραδοθεί εν συνεχεία αυτοβούλως στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Κάποιοι λένε ότι ο δράστης ενοχλήθηκε από το σημείο στο οποίο πάρκαρε το θύμα το φορτηγό του, όλοι ωστόσο συμφωνούν ότι αιτία του διπλού φονικού ήταν οι μεταξύ τους προστριβές οι οποίες κρατούσαν εδώ και πολλά χρόνια: «Η οικογένεια του θύτη και του θύματος είχαν πάρα πολύ άσχημες σχέσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια», λέει κάτοικος της περιοχής και συνεχίζει: «Τρώγονταν σαν τα κοκόρια με το παραμικρό και για ασήμαντες διαφορές. Δεν είναι δυνατόν να τσακώνεται για το parking σε μια περιοχή όπως η δική μας που είναι όλο χωράφια. Αυτά είναι αστεία πράγματα που δυστυχώς έγιναν τραγικά».

Την ίδια πληροφόρηση έχει μέχρι στιγμής και ο ο δικηγόρος του θύματος, κ. Μιχάλης Τικόπουλος, ο οποίος δήλωσε στο protothema.gr: «Είναι ακόμη νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο όπως μου είπε πελάτης μου, εχθές το βράδυ γύρω στις 10.30 βρισκόταν στο σπίτι του με την μητέρα του και με μία οικογενειακή φίλη όταν ο δράστης πήδηξε τον μαντρότοιχο του σπιτιού του και τον εξύβρισε με πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς. Την ίδια στιγμή, μπήκε στο σπίτι του δράστη και η μητέρα του θύματος και ο καβγάς άρχισε να δυναμώνει. Λίγα λεπτά μετά, το θύμα και η μητέρα του επιτέθηκαν στην ηλικιωμένη μητέρα του θύτη κι εκεί ο πελάτης μου έχασε τα λογικά του, πήρε την καραμπίνα κι έγραψε μία τραγωδία...».

Ο 42χρονος δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το μεσημέρι της Παρασκευής και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12:30.


«Έπαιζα στην Ντόρτμουντ και στην Μάντσεστερ Σίτι...»

Αναζητώντας το προφίλ του δράστη, κάτοικοι της Ποντιάδας Χρυσούπολης κάνουν λόγο για ένα ήσυχο παιδί το οποίο είχε χάσει τον πατέρα του και ζούσε με την μητέρα και τον αδελφό του: «Ο αδελφός του έχει θέματα με την υγεία του, έχει κάποιο ποσοστό αναπηρίας, δύσκολες καταστάσεις... Ο Π. εργαζόταν κατά καιρούς σε διάφορες δουλειές όπως στο δήμο, στη συγκομιδή απορριμάτων, δεν τα έφερναν εύκολα βόλτα. Δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός, δεν έβγαινε πολύ, είχε τις παραξενιές του αλλά ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι τα έφτανε σε αυτό το σημείο...»

Για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων κάνει λόγο και ο κ. Τικόπουλος, ο οποίος όπως σημειώνει: «Ο Π. αναφέρθηκε σε πολύ ντροπιαστικές συμπεριφορές... Μου είπε ότι η οικογένεια του θύματος συμπεριφερόταν στη δική του σαν να ήταν σκουπίδι και πολύ συχνά τους έλεγαν: «Να φύγετε από εδώ. Δεν έχετε καμία δουλειά στη γειτονιά μας...». Ο πελάτης μου ισχυρίζεται επίσης ότι είχε άλλα όνειρα για τη ζωή, όχι να γίνει φονιάς. Μου είπε ότι έπαιζε χρόνια ποδόσφαιρο, πρώτα στον Παναθηναϊκό και εν συνεχεία στην Ντόρτμουντ και στην Μάντσεστερ Σίτι. Πως οι δυσκολίες της οικογένειάς του τον ανάγκασαν να επιστρέψει πίσω. Αλήθεια; Αποκυήματα της φαντασίας του; Δεν είμαι ακόμη σε θέση να γνωρίζω την πλήρη αλήθεια. Όπως και να' χει πρόκειται για μία υπόθεση που έχει ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά της...».

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom