Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Χειρουργείται αυτή την ώρα o Λουκάς Παπαδήμος! - Καταιγίδα δηλώσεων συμπαράστασης και καταδίκης της "τρομοκρατίας"!!! (φωτο & βίντεο)

Ούτε ένας απ' όλους του δημοκράτες πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας, που έσπευσαν επί τόπου να εκφράσουν την οδύνη τους και να καταδικάσουν την "τρομοκρατία", επτά χρόνια τώρα έκανε μία δήλωση συμπαράστασης στα χιλιάδες θύματα των μνημονίων και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου....
Ζείδωρον
- Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οδηγός του και άλλο ένα άτομο, τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί στον "Ευαγγελισμό"
- Του έστειλαν φάκελο, ο οποίος ήταν παγιδευμένος, με αποτέλεσμα να γίνει έκρηξη μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητο
- Εικόνες από το σημείο

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης ο Λουκάς Παπαδήμος! Ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε μέσα στο αυτοκίνητό του έναν φάκελο, που ήταν παγιδευμένος, με αποτέλεσμα να γίνει έκρηξη και να τραυματιστούν τόσο ο ίδιος, όσο και ο οδηγός του και άλλος ένας επιβάτης, στη συμβολή των οδών Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου.

  Σημίτης: Όσοι φροντίζουν για τη χώρα, γίνονται στόχος
"Στη χώρα δεν υπάρχουν πια, ή περιορίζονται ή κινδυνεύουν τα δικαιώματα τα οποία έχουν οι πολίτες σε όλον τον ευρωπαϊκό χώρο" δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξερχόμενος από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύται ο Λουκάς Παπαδήμος και οι δύο συνοδοί του.

"O κ. Παπαδήμος έχει εργαστεί για πολλά χρόνια αποτελεσματικά για τη χώρα. 'Εχει βοηθήσει πολύ, σε πολύ δύσκολες καταστάσεις" σημείωσε και τόνισε ότι "η δολοφονική απόπειρα εναντίον του δείχνει ότι στη χώρα επικρατεί μια θλιβερή κατάσταση: Αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους, αυτοί που φροντίζουν για τη χώρα, γίνονται στόχος".
Τέλος ευχήθηκε στον κ. Παπαδήμο να γίνει γρήγορα καλά και όπως είπε "οι ιατροί τον διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει".
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

  Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Αδικαιολόγητος ο φανατισμός και η τυφλή βία στο κέντρο της Αθήνας
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωσή της «καταδικάζει την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρ.ώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ.Λουκά Παπαδήμου, μια επίθεση που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του και τη ζωή δύο ακόμη εργαζομένων».

«Ο φανατισμός και η τυφλή βία στο κέντρο της Αθήνας, και μάλιστα κατά ενός εκλεκτού και διακεκριμένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στελέχους που διακρίνεται για το δημοκρατικό του ήθος και την αφοσίωσή του στα κοινά, είναι αδικαιολόγητα.
Μόνο ζημιά κάνουν στην προσπάθεια της χώρας να αφήσει τα χειρότερα πίσω της.
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών αποδοκιμάζει την πράξη κι εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στα θύματα της επίθεσης και τους οικείους τους, αλλά και την ελπίδα της για τη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών της», τονιζεται στην ανακοίνωση.
  Δήλωση της Λαϊκής Ενότητας
"Καταδικάζουμε τη δολοφονικού χαρακτήρα επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο και ευχόμαστε στον ίδιο και στους άλλους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση".


  Θερμές ευχές για πλήρη ανάρρωση έστειλε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν
Θερμές ευχές για πλήρη ανάρρωση έστειλε στο Λουκά Παπαδήμο μέσω Twitter, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Εκ μέρους της Κομισιόν και του πρόεδρου Γιούνκερ θερμές ευχές για πλήρη ανάρρωση στον Λ. Παπαδήμο. Έναν Έλληνα που τίμησε Ελλάδα και Ευρώπη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μ. Σχοινάς στην ανάρτησή του.

Εκ μέρους της Κομισιόν και του Πρόεδρου Γιούνκερ θερμές ευχές για πλήρη ανάρρωση στον Λ. Παπαδήμο. Έναν Έλληνα που τίμησε Ελλάδα και Ευρώπη.


  Βούτσης: Η Δημοκρατία δεν πρέπει να φοβάται και δεν πρέπει να λυγίζει
Αμέσως  μετά την επίσκεψή του στον «Ευαγγελισμό», όπου επισκέφθηκε τον Λ. Παπαδήμο, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Πέραν της απερίφραστης καταδίκης αυτής της ακραίας εγκληματικής πράξης, την οποία εξέφρασα  εκ μέρους όλων των βουλευτών -ανδρών και γυναικών - ήθελα να βεβαιώσω για τις ευχές για ταχεία ανάρρωση για συμπαράσταση σε αυτήν την περιπέτεια του κυρίου Παπαδήμου και όσους τον συνόδευαν.
Η Βουλή σταθερά πιστεύει, θεωρεί, με όλες τις εκδοχές και τις εκφάνσεις,  πως η δημοκρατία δεν πρέπει να φοβάται και δεν πρέπει να λυγίζει".


  Η βόμβα πέρασε από μηχάνημα και δεν εντοπίστηκε – Πώς σώθηκε ο Λουκάς Παπαδήμος!
“Άγιο” είχε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος φαίνεται πως δεν διατρέχει κίνδυνο μετά από την έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητό του, όταν επιχείρησε να ανοίξει φάκελο που φέρεται να είχε ως αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
  Η οργισμένη ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη
Διαβάστε περισσότερα εδώ
  Κ. Μητσοτάκης: Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα πρέπει να γίνει πρώτη πολιτική προτεραιότητα
Εκφράζουμε οργή και οδύνη για την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση» ανέφερε και υπογράμμισε πως «η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα πρέπει να γίνει πρώτη πολιτική προτεραιότητα διότι οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.  Σταύρος Θεοδωράκης: Ας σκεφτούμε ποιος οπλίζει τα χέρια των δολοφόνων
Ο Σταύρος Θεοδωράκης  εξερχόμενος του νοσοκομείου  "Ευαγγελισμός"  και μετά την ενημέρωσή που είχε από τους γιατρούς  εξέφρασε την ανακούφιση του για το γεγονός ότι όλοι οι τραυματίες είναι εκτός κινδύνου και δήλωσε:"Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη αυτής της δολοφονικής επίθεσης, θα πρέπει να σκεφτούμε  όλοι μας και οι πολίτες αλλά και  οι πολιτικοί ποιος οπλίζει τα χέρια αυτών των δολοφόνων. Το μίσος, ο διχασμός που σπέρνουν κάποιοι στην ελληνική κοινωνία απερίσκεπτα έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι να νοιώθουν ότι μπορούν να στοχοποιούν και να προσπαθούν να δολοφονήσουν ανθρώπους".
  Γιάννης Στουρνάρας: Άναδρη και άδικη επίθεση - Δεν θα κάμψει το ηθικό μας καθόλου
Άναδρη και άδικη επίθεση εναντίνον ενός ανθρώπου που κράτησε την Ελλάδα όρθια σε μια δύσκολη περίοδο, χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στον Ευαγγελισμό.
Επίσης, διαμήνυσε πως «δεν θα κάμψει το ηθικό μας καθόλου».


  Ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Λουκά Παπαδήμου
Ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Λουκά Παπαδήμου.

Διαβάστε περισσότερα στο iatropedia.gr
  Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.
Στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός για την περίπτωση που έχουν σταλεί και άλλοι τέτοιοι φάκελοι.
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο η σημερινή τρομοκρατική επίθεση να μην είναι άσχετη με τα «τρομοπακέτα» που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον κ. Σόιμπλε, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι.
Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη γι' αυτούς τους παγιδευμένους φακέλους είχε αναλάβει με κείμενο η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ο συντάκτης του οποίου ανέφερε: «Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα».
  Κάνουν "φύλλο και φτερό" την περιοχή
Παραμένει αποκλεισμένη έως αυτή την ώρα όλη η περιοχή μέχρι την Ομόνοια . Τα δύο ΙΧ παραμένουν στο σημείο και έχουν γίνει «φύλλο και φτερό» από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής καθώς και από στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.
Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ισχυρές και δεν αφήνουν κανένα να πλησιάσεί στο σημείο.
«Είμαστε ακόμη τρομοκρατημένοι από αυτό που έγινε . Όταν έγινε η έκρηξη πιστέψαμε ότι έγινε σεισμός» είπαν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπάλληλοι καφετέριας επί της 3ης Σεπτεμβρίου που βρίσκεται κοντά στο σημείο της έκρηξης.
  
  Ο Κώστας Καραμανλής ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του Παπαδήμου
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τη διευθύντρια του Ευαγγελισμού κα Μιτσάκη. Ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, εξέφρασε τη συμπαράστασή του και ευχήθηκε περαστικά.
  Νίκος Αναστασιάδης: Άνανδρη η επίθεση κατά Παπαδήμου
Συγκλονισμένος από την άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμου, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εύχεται παράλληλα στον κ. Παπαδήμο «να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο».


Συγκλονισμένος από την άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην Π/θ της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο.

  Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
"Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον ίδιο, καθώς και στους υπόλοιπους τραυματίες".

  Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ
"Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμου. Αυτές οι εχθρικές ενέργειες προς την δημοκρατία δεν θα περάσουν. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο και τους τραυματίες και ευχόμαστε την γρήγορη ανάρρωση τους. Οι αρχές θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να βρουν τους δράστες  της  επίθεσης  που αμαύρωσαν την διεθνή εικόνα της χώρας".
  Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος
Το βιογραφικό του 70χρονου, Λουκά Παπαδήμου, πρώην πρωθυπουργού και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας που έγινε στόχος των τρομοκρατών.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ 
  Σοκαρισμένος ο διεθνής Τύπος από την επίθεση
Σοκαρισμένος μεταδίδει την είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου, ο διεθνής Τύπος.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ
  Βίντεο - ντοκουμέντο: Οι στιγμές μετά την έκρηξη
Βίντεο - ντοκουμέντο καταγράφει τις πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ
  Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
Εξερχόμενος του Ευαγγελισμού, όπου βρέθηκε για να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε σε δήλωσή του "Εκφράζω την οργή μου και την οδύνη μου για το άνανδρο χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στον ίδιο και τους συνοδούς του. Κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα. Οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας."
  Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα


Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν.

  Φωτογραφίες και βίντεο ντοκουμέντα: Η στιγμή που ο Λουκάς Παπαδήμος μεταφέρεται στο χειρουργείο
  Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση απερίφραστα και κατηγορηματικά καταδικάζει την επίθεση
"Η κυβέρνηση απερίφραστα και κατηγορηματικά καταδικάζει την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου" είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και πρόσθεσε «ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο συνοδούς του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς αλλά και από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πορεία της υγείας του πρώην πρωθυπουργού και των συνοδών του. "Τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και οι συνοδοί του βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και υποβάλλονται σε όλους τους αναγκαίους ιατρικούς ελέγχους έτσι ώστε να καθοριστεί η από εδώ και στο εξής μεταχείρηση που θα πρέπει να έχουν" δήλωσε ο κ.Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι έχει ήδη ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, και τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.  "Συναγερμός" στην αντιτρομοκρατική και για άλλους φακέλους
Σε πλήρη κινητοποίηση η αντιτρομοκρατική, καθώς φοβούνται πως ήδη έχουν ταχυδρομηθεί και άλλα δέματα προς γνωστά πρόσωπα. Άλλωστε η πρακτική της "Συνωμοσίας" δείχνει πως δεν στέλνουν μόνο ένα. 
  Δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά
"Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.              
Είχαμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη προστασίας στόχων από την δράση της νέας τρομοκρατίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί με τους παγιδευμένους φακέλους.
Η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι  στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: