Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Χωρίς συμφωνία το Eurogroup! Μείναμε με το 4ο μνημόνιο στην πλάτη και ο Τσίπρας χωρίς... γραβάτα! (βίντεο)

Λόγια παρηγοριάς απ' όλους,πλην Σόιμπλε!
Τσιμουδιά από την Ελληνική Κυβέρνηση!

Το Eurogroup της Δευτέρας ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα χωρίς συνολική συμφωνία.Σε ένα ακόμα «ναυάγιο» οδηγήθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup, όσον αφορά στο ελληνικό
χρέος, αφού δεν κατάφεραν τελικά να συμφωνήσουν οι τέσσερις (Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε, Λεμέρ, Τόμσεν), σε επαρκές προσχέδιο και η συμφωνία παραπέμπεται για τον Ιούνιο.

«Ολοκληρώθηκε το Eurogroup χωρίς συμφωνία για το χρέος. Δεν θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup πριν από το προγραμματισμένο της 15ης Ιουνίου», ανέφερε πηγή της Ευρωζώνης.Δεν κατέστη δυνατό να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, ανέφερε η ίδια πηγή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με πηγές με καλή γνώση της συνάντησης, στο τραπέζι έπεσαν πολλές διαφορετικές εκδοχές των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα πρέπει να πετύχει η Ελλάδα από το 2023 ως το 2060 και διαφορετικές εκδοχές των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους.

Σύμφωνα με το Reuters ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα,ενώ όλοι μίλησαν θετικά για το ελληνικό ζήτημα πλην του εμμονικού Σόιμπλε...

Ως αργά τη νύχτα δεν υπήρξε δήλωση από την Ελληνική Κυβέρνηση,άκρα του τάφου σιωπή!!!

Σόιμπλε: Στο τέλος του προγράμματος τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος



«Ελπίζω σήμερα να φτάσουμε σε λύση για το ελληνικό χρέος», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» την ψήφιση των μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο.

«Θα δούμε τα μεσοπρόθεσμα. Δεν μπορεί αυτό να αποφασιστεί πριν από το τέλος του προγράμματος και χωρίς εντολή», σημείωσε ο Γερμανός αξιωματούχος, που υπογράμμισε παράλληλα πως «για την Ελλάδα, πρέπει να προβλεφθεί η ανάπτυξη για τις επόμενες δεκαετίες».

«Το ΔΝΤ έχει κάνει μια ανάλυση που δεν ταυτίζεται με την ΕΕ θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση για τη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ», ανέφερε επίσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Μοσκοβισί: Θέλουμε να συνομολογήσουμε μια συμφωνία για το χρέος στο επόμενο Eurogroup



«Είχαμε αναλυτικές και σε βάθος συζητήσεις για το ελληνικό χρέος, προχωρήσαμε αρκετά και συνομολογήσαμε για μια συμφωνία στο επόμενο Eurogroup» τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του Eurogroup, ο Ευρωπαίος Επίτροπος υποστήριξε ότι «η Ελλάδα έχει σημειώσει πολύ σημαντική πρόοδο, ότι ήδη εκπληρώνει σημαντικές και βαθιές μεταρρυθμίσεις. Έχει γίνει πρόοδος στα προαπαιτούμενα, είμαστε στις τελευταίες λεπτομέρειες σε αυτά τα ζητήματα».

Μάλιστα, ο Πιέρ Μοσκοβισί κλείνοντας είπε ότι «η Κομισιόν είναι πεπεισμένη για συμφωνία στο επόμενο Eurogroup» και πως «όλο αυτό το εγχείρημα δεν θα είναι επί ματαίω".

Ντάισελμπλουμ: Μπορούμε να έχουμε συμφωνία για το χρέος σε τρεις εβδομάδες




Την προσδοκία ότι μπορεί να υπάρξει σε τρεις εβδομάδες μία συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, που θα επιτρέψει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Tύπου μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, προσθέτοντας ότι σήμερα ήμασταν πολύ κοντά σε μία συμφωνία και ότι έγινε μία σε βάθος συζήτηση και πολλή δουλειά. Σημείωσε, επίσης, ότι το ΔΝΤ είναι εντυπωσιασμένο από την πρόοδο που υπήρξε στην Ελλάδα αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις και περιμένει την έκβαση των συζητήσεων που θα έχουμε σε τρεις εβδομάδες, εννοώντας προφανώς το Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Επανέλαβε ότι οι τελικές αποφάσεις για το Eurogroup θα ληφθούν στο τέλος του προγράμματος.

Αναφορικά με τη δεύτερη αξιολόγηση, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι «είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της» και ότι μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες που θα επιτρέψουν την εκταμίευση της δόσης.

Υπήρξε, είπε, τεράστια πρόοδος αναφορικά με το πρόγραμμα και το Eurogroup καλωσόρισε τη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

Ρέγκλινγκ: Δεν πρέπει να καθυστερήσουμε το θέμα της δόσης



«Θα συνεχίσουμε την εργασία στο χρέος με βάση τη συμφωνία του Μαΐου του 2016» τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του ESM στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup υποστήριξε ότι «έχει σημειωθεί πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα πήρε ήδη μια αναδιάρθρωση χρέους το 2012 και τώρα δουλεύουμε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που συμφωνήσαμε τον Μάιο του 2016».

Επεσήμανε ακόμη πως «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εκταμιεύσεις», πως «υπάρχει χρόνος να δουλέψουμε για το θέμα της δόσης αλλά όχι πολύς γιατί έρχονται οι λήξεις ομολόγων τον Ιούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom