Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Το νέο "παιχνίδι" της Αστυνομίας ικανό να καταστείλει κάθε διαδήλωση! (βίντεο)

Boneza Riot: Μια τρομακτική ασπίδα-πολεμίστρα κατά των διαδηλωτών

του Γιάννη Κουτσουφλάκη

Το Boneza είναι ένα όχημα για τις μονάδες αποκαταστάσεως της τάξης που προορίζεται για χρήση στις διαδηλώσεις και αποτελεί έμπνευση της ομώνυμης σλοβακικής φίρμας.


Η σλοβακική εταιρεία Bozena δημιούργησε ένα νέο «παιχνίδι» για την αστυνομία. Το Bozena Riot είναι ένα θωρακισμένο όχημα σχεδιασμένο για χρήση κατά διαδηλωτών. Επιτελεί αμυντικές ή επιθετικές αποστολές στο πεδίο των διαδηλώσεων και είναι αρκετά φαρδύ για να προστατεύει πίσω από την «ασπίδα» του, 36 άνδρες των ΜΕΑ με πλήρη εξάρτηση.

Παιδιά, άμα το δείτε, καλύτερα να το βάλετε στα πόδια, καθώς τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι:
- Θωρακισμένο και τηλεχειριζόμενο.
- Καλύπτει 36 αστυνομικούς με πλήρη εξάρτηση.
- Αποτελείται από τέσσερα τμήματα: Ένα κεντρικό που φέρει δύο υδραυλικά στοιχεία έκτασης που μεγεθύνουν την επιφάνεια της «ασπίδας» σε πλάτος μέχρι τα 7,5 m, σε ύψος μέχρι τα 3,7 m και μια ανυψούμενη πλατφόρμα.
- Τηλεχειρισμό με έλεγχο σε απόσταση μέχρι δύο χιλιόμετρα.
- Αυτόματη πυρόσβεση
- Ανώτατη ταχύτητα 9 km/h
- Aυτονομία μπαταρίας 5 km ή 11 ώρες.


To μοντέλο που σας δείχνουμε είναι του 2010. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα στοιχεία, δείτε στο bozena.eu. Για του πιο απαιτητικούς υπάρχει το νέο Bozena Riot, αν και δεν γνωρίζουμε την επιχειρησιακή ετοιμότητά του.
http://www.drive.gr/

Σημ. Ζείδωρον: Η δική μας ΕΛ.ΑΣ. έχει τον "Αίαντα" ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κερατέα κόντρα στις διαδηλώσεις για τον ΧΥΤΑ και έξω από τη Βουλή κόντρα στους αγανακτισμένους τον Ιούνιο του 2011.Δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: