Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

ΤΩΡΑ: Μπλόκο στο κέντρο της Αθήνας από πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (βίντεο)


Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία των εργαζομένων της ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Καραΐσκάκη και έχει κατεύθυνση προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Αντικείμενο της διαμαρτυρίας τους είναι το γεγονός ότι με την κατάργηση των βρεφονηπιακών σταθμών,1.300 άτομα θα οδηγηθούν στην ανεργία με παράλληλες επιπτώσεις στους ίδιους τους γονείς.

Επίσης, διαμαρτύρονται λόγω της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων.


Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις επτά ως τις δώδεκα καλώντας τους εργαζόμενους να μετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, την οποία χαρακτήρισε μονομερή και προκλητική.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι κινδυνεύουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στους παιδικούς σταθμούς.

Η υλοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει υποχρεωτικά στα νηπιαγωγεία τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας (έως το 2006 και νηπιακής ηλικίας) θα σημάνει το τέλος της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες γονείς που τώρα μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και θα προκαλέσει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

​Ακόμη επισημαίνουν πως «σήμερα, τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40% της συνολικής δυναμικότητας των Βρεφονηπιακών Σταθμών και το 80% της δυναμικότητας των Παιδικών Σταθμών. Η ένταξη των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα Νηπιαγωγεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 Παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των Παιδικών Σταθμών από το 2005 και μέχρι το 2020 με ανανεούμενες συμβάσεις χρηματοδοτούμενες από το Ε.Σ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: