Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Συναγερμός στο Λιμενικό: Εντοπίστηκε στο Αιγαίο φορτηγό πλοίο που μετέφερε εκρηκτικά


Εκρηκτικές ύλες, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες χρησιμοποιούνται σε εξορύξεις σε λατομεία, εντοπίστηκαν έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος σε φορτηγό πλοίο που είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό το Σουδάν. 

Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο «MEKONG SPIRIT» σημαίας Μάλτας, που έφερε φορτίο εμπορευματοκιβωτίων με εκρηκτικές ύλες, κατά παράβαση σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ και της ΕΕ αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στο Σουδάν.

Πλωτά περιπολικά του λιμενικού οδήγησαν το πλοίο στον όρμο Κεφάλου της Κω, όπου σήμερα θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη,επί του φορτίου του.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Στο πλοίο επιβαίνουν δεκαεπτά άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί υπήκοοι.

Το πλοίο κατευθύνεται στη Σούδα

Σημ. Ζείδωρον: Κι ενώ το βραδινό ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ αναφέρει ότι το πλοίο οδηγήθηκε στον όρμο Κεφάλου της Κω, εμείς το είδαμε στο χάρτη του marinetraffic στη 1:50 τα ξημερώματα της Πέμπτης να πλέει νότια της Αστυπάλαιας με πορεία ΝΔ και με προορισμό, όπως φαίνεται και στην εικόνα τη Σούδα στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: