Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

"Ντου" συμβασιούχων των ΟΤΑ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (φωτο)


Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όταν συμβασιούχου των δήμων επιχείρησαν να ρίξουν την καγκελόπορτα και τελικά κατάφεραν να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου. Εκεί, ήρθαν… αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ.

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης (18.05.2017), όταν οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ ενημερώθηκαν ότι η συνάντηση που είχαν ζητήσει από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη θα μπορέσει να γίνει μετά τις 18:00.

Τότε, οι περίπου 200 συγκεντρωμένοι, που βρίσκονταν από τις 12:00 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο, εξαγριώθηκαν, επιχείρησαν να ρίξουν την καγκελόπορτα και τελικά κατάφεραν να μπουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου. Τα ρολά κατέβηκαν ώστε να μην μπουν στο υπουργείο, με τους εργαζόμενους να απαιτούν να γίνει άμεσα η συνάντηση με την υπουργό.

Τελικά, κατάφεραν να "κερδίσουν" να γίνει η συνάντηση νωρίτερα και σύμφωνα με τον 902, στις 16:00 αντιπροσωπεία τους πέρασε στο εσωτερικό του υπουργείου για να συναντήσουν την Όλγα Γεροβασίλη.

Στην κινητοποίηση μετέχουν συμβασιούχοι από πολλές περιοχές, όπως από τη Θεσσαλονίκη, τη Ροδόπη, τη Λάρισα, την Πάτρα, την Κόρινθο και πολλούς δήμους της Αττικής. «Πάρτε πίσω τις απολύσεις - στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση» ήταν το σύνθημα που φώναζα, καθώς διαμαρτύρονται κατά των απολύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: