Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Επιστολή-κόλαφος του Βερολίνου στην Κομισιόν για την... αναξιόπιστη ΕΛΣΤΑΤ

Οι ίδιοι άνθρωποι που κατηγορούν την ΕΛΣΤΑΤ ζητάνε την προστασία του Ανδρέα Γεωργίου

Στην ΕΛΣΤΑΤ αναφέρεται με δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, κάνοντας λόγο για επιστολή του Βερολίνου στην Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, τo “Der Spiegel” αναφέρει ότι «το γερμανικό υπ. Οικονομικών ζήτησε από την Κομισιόν να διορθώσει γρήγορα το στατιστικό χάος που επικρατεί στην Ελλάδα».

«Δεν νοείται, οι χώρες-δανειστές να προετοιμάζουν το δρόμο για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, την ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ ακόμα εργάζεται με αναξιόπιστο τρόπο, ανέφερε σε επιστολή του ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος για θέματα Ευρώπης Τόμας Στέφεν.

«Είναι παράλογο, βοήθεια δισ. ευρώ να καταβάλλεται στη βάση λανθασμένων μαθηματικών στοιχείων», σημειώνει το δημοσίευμα του “ Der Spiegel”, σε συνέχεια της κριτικής που ασκήθηκε εκ νέου στην Ελλάδα για την ΕΛΣΤΑΤ στις αρχές της εβδομάδας.

Παράλληλα, στο “Der Spiegel” επισημαίνεται ότι « τα εξωραϊσμένα στατιστικά στοιχεία ήταν ένας λόγος για τον οποίο η Ελλάδα μπήκε με μη αξιόπιστο τρόπο στη νομισματική ένωση».

http://www.enikonomia.gr/

Σχόλιο Ζείδωρον: Πρέπει να είναι τρελοί οι Ευρωπαίοι!Από τη μία κατηγορούν ευθέως την ΕΛΣΤΑΤ πως εξακολουθεί να είναι αναξιόπιστη και από την άλλη ζητούν την πλήρη απαλλαγή από κάθε είδους ευθύνης και προστασία από δικαστικές διώξεις του Ανδρέα Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: