Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Παναγιωτόπουλος,ο γνωστός Bar Bar


Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Παναγιωτόπουλος,πιοι γνωστός με το ψευδώνυμο Bar Bar.Εγινε διάσημος για τα «καυστικά» του κείμενα,με πλούσιες δόσεις από χιούμορ, αλλά και για το πλούσιο έργο του.

Ο Κώστας Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Τήνο, πήρε πτυχίο Νομικής, πήρε βραβείο διηγήματος από τα 18 του χρόνια, έκανε τη στρατιωτική του θητεία σαν διερμηνεύς στη Σμύρνη, στο ΝΑΤΟ, μετά συνεργάστηκε με την εφημερίδα Ελευθερία, ενώ παράλληλα σταδιοδρόμησε στην «Ιζόλα», στον τομέα Δημοσίων Σχέσεων – Διαφήμισης και στην οργάνωση συνεδρίων.

Το 1977, το βιβλίο Βαρβάρα, βίος και ξυπολιτεία (εκδ. Καστανιώτη) έγινε μπεστ σέλερ με τη βαρβαρική διάλεκτο που καθιέρωσε.

Και ακολούθησαν: Αποφταίγματα, Κυρία Κυριακή, Παραμύθια παρά μία, Έξι κόκκινες ιστορίες με ουρά. Έχει γράψει πολλές επιθεωρήσεις για την τηλεόραση, ενώ έχει συνεργαστεί σε θεατρικές παραγωγές με το «Θεσσαλικό Θέατρο», «Πάρκ», «Ριάλτο» κ.λπ.

Προτιμούσε το ραδιόφωνο, όπου έχει συνεργαστεί με τη Σαπφώ Νοταρά, τη Μαίρη Αρώνη και με πολλούς άλλους ηθοποιούς.Ο Bar Bar έγραφε τα ραδιοφωνικά μονόπρακτα «Ο Καλά-καλά και η Αλλά-αλλά». Από το 1993 παρουσίαζε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ την εκπομπή «Θα σ’ τα λέω κι ας οικτίρεις».

Συνεργάστηκε επίσης με τα περιοδικά Ταχυδρόμος, Ένα, Οικονομικός Ταχυδρόμος (με το ψευδώνυμο Συνπλήνιος), Και, Λοιπόν.

Υπήρξε σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα, συνεργάτης στο περιοδικό Εμείς. Παράλληλα συνεργάστηκε με την Τρία Έψιλον, Coca Cola, με το περιοδικό Ρεπορτάζ. Διατέλεσε μέλος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων και της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στη Νέα Εστία, στο Εντευκτήριο κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: