Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Απολογήθηκε ο πα-τέρας της 6χρονης Στέλλας και κρίθηκε προφυλακιστέος - Δεν είχα αίσθηση τι έκανα,είπε ο παιδοκτόνος


Ο 61χρονος στηρίζει όλη την υπερασπιστική του γραμμή στα ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται - Ζητά να εξεταστεί από ψυχίατρο - Αφήνει να εννοηθεί ότι ο ίδιος έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση κατά την παιδική του ηλικία


Σοκάρει και προκαλεί με τα όσα υποστηρίζει στην απολογία που έδωσε σήμερα στην 15η ανακρίτρια ο 61χρονος πρώην αστυνομικός, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε την εξάχρονη κόρη του, Στέλλα και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο κορμάκι της στα σκουπίδια.

"Την επίμαχη μέρα και ώρα που έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν της ανθρωποκτονίας από μένα σε βάρος της ανήλικης κόρης μου Στέλλας, ειλικρινά είχα χάσει την αίσθηση του χώρου - χρόνου και η αντίδρασή μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου την ώρα που αυτή κλωτσούσε, αντιδρώντας στο μπάνιο της, που επιχείρησα να την βοηθήσω, ήταν κάτι εκτός συνειδητότητός μου 100%...".

Η τραγική ειρωνεία είναι πως, την ώρα που ο 61χρονος απολογείτο στην ανακρίτρια, η 6χρονη κόρη του κηδευόταν εκτός Αθηνών.

Αμέσως μετά την απολογία, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέο τον παιδοκτόνο και στη συνέχεια φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του ανακριτικού γραφείου, προκειμένου προφανώς να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τις αντιδράσεις του κόσμου, ο οποίος, κατά την είσοδό του στα δικαστήρια, τον αποδοκίμασε έντονα, φωνάζοντας του "σατανά" και "δολοφόνε".

Τώρα, ο 61χρονος, όπως προκύπτει από την απολογία του, φαίνεται να στηρίζει όλη την υπερασπιστική του γραμμή σε ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία -υποστηρίζει -πως αντιμετωπίζει.

Αφήνει, δε, να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι ο ίδιος έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση κατά την παιδική του ηλικία και πως ποτέ δεν το είχε εκμυστηρευτεί μέχρι σήμερα σε κάποιον. Μάλιστα, ζητά να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι γενικότερα, ο 61χρονος δείχνει να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και είναι χαρακτηριστικό ότι αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση της ανακρίτριας για τον αν προσπάθησε έστω τις στιγμές της δολοφονίας της κόρης του να την βοηθήσει!

Στρέφεται δε εναντίον της συζύγου του, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής ζητώντας την τιμωρία του, ενώ υποστηρίζει πως αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κατά της διάρκεια της κράτησής του στη ΓΑΔΑ.

Το απολογητικό υπόμνημα

Καταρχάς, στο σύντομο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια ο 61χρονος υπονοεί ότι κακοποιήθηκε ως παιδί και αναφέρει για τον ευατό: "Η οικογένειά μου ήταν πολυμελής και οι συνθηκες κάτω απο τις οποίες μεγαλωσα ιδιαίτερα αντιξοες. Στην πιο ευαίσθητη ηλικία μου περίπου 6-7 ετων εξαπατήθηκα από συντοπίτη μου ενήλικα, ο οποίος με παρέσυρε σε απομονωμένο χώρο και διέπραξε εις βάρος μου ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί πάνω στη σωματική μου- ψυχική μου - πνευματική μου ακεραιότητα. Ουδέποτε αποκάλυψα το δυσβάσταχτο αυτό μυστικό μου μέχρι σημερα σε οποιοδήποτε με ό,τι φοβερες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

Ουδεποτε είχα όχι ειδική ψυχολογική υποστήριξη για το θέμα αυτό, αλλά ούτε από οικογενειάκο ή στενό μου φιλικό μου περιβάλλον έτυχα κάποιας ευεργετικής συμπαράστασης".

Στη συνέχεια, αναφέρεται στον πρώτο του γάμο και στη κατάθλιψη, που όπως λέει αντιμετωπίζει. Αναφέρει:"Αρχες της δεκαετίας '90 παντρευτηκα τη σύζυγο μου Ελληνιδα του Καναδά με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Από το γαμο αυτό απέκτησα 2 τέκνα, ηλικίας 25 η θυγατέρα και 23 ο γιος μου σήμερα, πλήρως αποκατεστημένα.

Ο χωρισμός μου με την πρώτη συζυγο οπωσδηποτε σηματοδότσε τα ξεκινήματα μιας περιόδου καταθλίψεως μου που βαθμιαια εκτοτε με έχει κατακυριεύσει.

Βεβαίως μετά το διαζύγιο μου παντρεύτηκα τη νυν σύζυγό μου (...).Τα προβλήματα από την κατάθλιψη εγίνοντο πιο εντονα προιόντος του χρόνου και ο λόγος αυτό με υποχρέωσε να επισκεφθω πολλάκις και επαννειλημμένα τα κεντρικά ιατρεία της υπηρεσίας μας από το 2012 έως σήμερα".

Ο 61χρονος αναφέρει μάλιστα πως θα καταθέσει τους σχετικούς φακελους των επισκέψεών του, ενώ όπως λέει ήδη ένας από τους γιατρούς ότι τον έχει επισκεφθεί στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και προσθέτει περιστατικό όπου κατά την κρατηση επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι έχει κατγραφεί περιστατικό αφαίρεσης μαύρης σακούλας από το προσωπικό καθαρισμού!

Στρέφεται εναντίον της συζύγου του

Ο παιδοκτόνος στρέφεται όμως εναντίον της συζύγου του που ζητάει την τιμωρία του για τη δολοφονία της 6χρονης κόρης τους. Αναφέρει χαρακτηριστικά:"Αισθάνομαι τα τελευταια χρόνια έντονα συναισθήματα υποτιμήσεως μου, απαξιώσεως μου και έλλειψης ευγνωμοσύνης από τα πρόσωπα που αποκαλούνται στενό οικογενειακό περιβάλλον, παρότι θεωρώ να έχω συνεισφέρει πάντα γενναιόδωρα προς αυτά.

Σκεφτείτε ότι ακόμα και τώρα στη ΓΑΔΑ με επισκέφθηκε η τωρινή συζυγός μου, μου ζήτησε τις πιστωτικές μου κάρτες και τα πιν και εντελώς καλοπροαίρετα της τα παρείχα, προκειμένου όπως αποκαλύφθηκε την επομένη με αυτά να πληρώσει το δικηγόρο που σήμερα μαθαίνω ότι εμφανίζεται στα κανάλια και χωρίς να έχει λάβει επίσημα αντίγραφα της δικογραφίας με στιγματίζει (τι ευκολος στόχος πρέπει να είμαι πεσμένος κάτω!!) δηλώνοντας εμφατικά πόσο ψεύτικες είναι οι αιτιάσεις μου περί καταθλίψεώς μου.

"Εχασα τη συνειδητότητά μου"

Για τις στιγμές εκείνος που ο ίδιος έβαζε τέλος στη ζωή της κόρης του, αναφέρει:"Την επίμαχη ημέρα και ώρα που έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν της ανθρωποκτονίας από μένα σε βάρος της ανήλικης κόρης μου Στέλλας, ειλικρινά είχα χάσει την αίσθηση χώρο - χρόνου και η αντίδρασή μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου την ώρα που αυτή κλωτσούσε αντιδρώντας στο μπάνιο της που επιχείρησα να τη βοηθήσω, ήταν εκτός συνειδητότητός μου 100%. Ο πανικός μου εκ των υστέρων λειτουργησε σαν ντόμινο σε μια σειρά αντιδράσεων.

Ζητά πάλι την εξεταση του από ειδικούς ψυχιατρους.Δεχθείτε το πένθος μου όχι μόνο λόγω των αποτροπιαστικών γεγονότων που έχουν λαβει χώρα, όχι μου γιατί βρίσκομαι κάτω από την επηρεια ισχυρών φαρμάκων αλλά και οπωσδηποτε δεν είμαι στην κατάσταση της νηφαλιότητας εκείνης που κρίνεται αναγκαία ούτως έστω α απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτησή σας.

Η ανακτίτρια έθεσε στον κατηγορούμενο σειρά ερωτήσεων, τις οποίες όμως εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει:

Ερώτηση: Τι απολογείσαι;

Κατηγορούμενος: Αναφέρομαι στο από 2-5-2017 απολογητικό υπόμνημα το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαιώνω ως αληθές και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Ερώτηση: Ο θάνατος της κόρης σας επήλθε με την πίεση του κεφαλιού της πάνω στο στήθος σας όπως είχατε καταθέσει στην αστυνομία.

Απάντηση: Δεν απαντάω

Ερώτηση: Κλείσατε το πρόσωπο της κόρης σας με το χέρι σας.

Απάντηση: Δεν απαντάω.

Ερώτηση: Όση ώρα σφίγγατε το θύμα προσπάθησε να φύγει και σας γρατζούνισε;

Απάντηση: Δεν απαντάω.

Ερώτηση: Προσπαθήσατε να την βοηθήσετε;

Απάντηση: Δεν απαντάω.

Αρνούμαι να απαντήσω τι προβλήματα ύπνου έχω και για το θέμα της κατάθλιψης. Αιτούμαι την εξέταση μου από ειδικό ψυχίατρο.

Ερώτηση: Χτυπήσατε το παιδί πριν το σκοτώσετε;
Απάντηση: Δεν απαντάω. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom