Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Αλέξης Μητρόπουλος: Έχουμε 4ο Μνημόνιο! Θα μείνει στην ιστορία ως «βρώμικο Μνημόνιο»


Αμέσως μετά την ανακοίνωση υπερψήφισης του 4ου μνημονίου από την Κ.Ο. των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος ανέβασε στη σελίδα της ΕΝΥΠΕΚΚ (Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του κοινωνικού κράτους).το παρακάτω άρθρο.

ΑΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΥΠΕΚΚ

19/5/2017

“HABEMUS FOURTH MEMORANDUM” !
Έχουμε 4ο Μνημόνιο !

Στην ιστορία του ευρωπαϊκού κοινοβουλευτισμού
θα μείνει γνωστό ως «βρώμικο Μνημόνιο» («Dirty Memorandum»)

Από το …σκίσιμο του Μνημονίου, η παραδομένη στην τριαρχία των δανειστών κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου το καλοκαίρι του 2015 (ν. 4336/2015), ψήφισε χθες και το τέταρτο Μνημόνιο!

Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, δύο Μνημόνια!

Δεν υπάρχει νομοθέτημα στην σύγχρονη Ευρώπη και σε ολόκληρο τον πλανήτη που να περιέχει τόσο βάρβαρες σε σφοδρότητα και εύρος διατάξεις για το Κοινωνικό Κράτος!

Είναι το πιο σκληρό μείγμα πλεονασμάτων και μέτρων αφού τα πλεονάσματα είναι επιλογής Σόιμπλε, τα δε σκληρά μέτρα έξαλλες απαιτήσεις του ΔΝΤ!

Στην πολιτική ιστορία της Ευρώπης θα μείνει γνωστό και ως «βρόμικο Μνημόνιο» («Dirty Memorandum»), αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να επιδείξει υπακοή στους δανειστές και να το ψηφίσει καθ’ υπαγορευσή τους:

1ον) Αγνόησε την ομόφωνη αντίθεση κορυφαίων θεσμών του κοινοβουλευτικού συστήματος (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, δεκάδες αποφάσεων του ΣτΕ για το β’ Μνημόνιο)!

2ον) Παραβίασε ανοιχτά βασικά άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος και θεμελιώδεις αρχές του κοινοβουλευτισμού που απαγορεύουν ΠΡΟνομοθέτηση ΠΡΟληπτικών μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα και κοινωνικού περιεχομένου!

3ον) Απέκρυψε το πραγματικό ύψος των περικοπών για την τριετία 2018-2021 τη στιγμή που το Ελεγκτικό Συνέδριο με την υπ’αριθ. 112/24/2017 (κατά το Σύνταγμα) Έκθεσή του υπολογίζει το πραγματικό κόστος των περικοπών στο τριπλάσιο!

4ον) Χρησιμοποίησε ως «δούρειο ίππο» τα «αντίμετρα», τα οποία όμως σύμφωνα με το άρθρο 15 του νομοσχεδίου ουδέποτε θα νομοθετηθούν, ούτε ποτέ θα εφαρμοστούν, προκειμένου να εξαπατήσει τον λαό, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, και να περάσει τα πρωτοφανή σε αγριότητα αντικοινωνικά και εθνοκτόνα μέτρα του τέταρτου Μνημονίου!

5ον) Συμπεριέλαβε στον κορμό τού Μεσοπρόθεσμου για τα έτη 2018-2021 και την ιδιοκτησία των τριών προηγουμένων Μνημονίων, καθώς και Πιστοποιητικό …Συμμόρφωσης για τις διατάξεις του δημοσιονομικού «κόφτη» (ν. 4270/2014 και 4389/2016) και τις δεσμεύσεις όλων των εφαρμοστικών νόμων!

6ον) Δεν διέθετε ψήγμα πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης για να δεσμεύσει καταπλεονεκτικά τη χώρα για δεκαετίες ψηφίζοντας το 4ο Μνημόνιο επ’ωφελεία μόνο των δανειστών!

Τον λόγο τώρα έχει ο λαός και κυρίως η νεολαία μας!

Δεν μπορεί να ελπίζει σε κανένα από τα πέντε κόμματα του μνημονιακού τόξου, αλλά ούτε σε αυτά που, παρά την αντίθεσή τους στα Μνημόνια, με την παρουσία τους χτες στη Βουλή νομιμοποίησαν τις αντικοινοβουλευτικές και αντισυνταγματικές διαδικασίες, σε ένα ξεπεσμένο Κοινοβούλιο χωρίς κύρος και υπόληψη, υπηρετικό στους δανειστές και τον Σόιμπλε!

Σήμερα ένα Ενωτικό, Πατριωτικό, Προοδευτικό Μέτωπο είναι όσο ποτέ αναγκαίο!

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ
Η Εκτελεστική Επιτροπή

Αν θέλετε να μάθετε τα ονόματα των 153 που μας "έσωσαν" για πολλοστή φορά βάλτε εκεί που λέει --Ολα τα κόμματα-- την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και μετά των ΑΝΕΛ

Βουλευτές


 
 
 
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom